Arrested Development

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
Roland
Site Admin

Arrested Development

Post by Roland » Tue Jan 24, 2012 8:43 am

Image

Сигурен съм, че тоя сериал не може да няма фенове тук, но аз току що го открих и искам да излея възторга си! Неудържим кеф ми носи всеки епизод. Историята - за незапознатите - се върти около семейство богати олигофрени, свикнали да използват парите на семейната компания, вместо да си ги изкарват сами. В началото на сериала патриархът бива арестуван и на единствения адекватен син му остава единствено да спасява положението на негово място.

Епизодите са 20-минутни, така че сериалът върви супер бързо, концентрацията на интертекстуален хумор е убийтвена (да не говорим за прикритата политическа сатира), актьорката игра е на страхотно ниво (Бейтман е прекраен в главната роля, майката е един път, а Портиа де Роси просто ми къса сърцето, че никой от двама ни не се вълнува от другия, толкова е зашеметяващо красива...) и структурата (донякъде подобна на Family Guy, но с разказвач) кърти.

Въобще, твърде добър сериал, поне засега (в края на първи сезон съм), и както обикновено кенсълнат от Фокс, но чувам, че щяло да има нов сезон, че и филм... Междувременно, на тоя етап препоръчвам горещо.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 24, 2012 7:09 pm

Да, много готино сериалче. Сашко се зариби по него от обедните си почивки на работа, където са им го въртяли в стаята. Оттам ми го показа и на мен. Някъде в началото на първия сезон сме, не помня що спряхме да го гледаме, ама ще си го продължим някой ден.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 24, 2012 7:14 pm

Ммм точи се в момента, тамън ми се гледа повечко комедия, че и всичко дето гледам за сега няма нови серии.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 24, 2012 8:20 pm

Аз имам и кой да ми обяснява разните странични работи. На човека, с когото го гледам, това му е май дванайстото гледане или нещо от сорта :mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 24, 2012 8:51 pm

Мдаа мушнах 4 епизода на екс, определено няма да се спи нощеска :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jan 28, 2012 12:05 pm

Иии леко бързо писва като се гледа накуп, ма от време на време по епизод за разтоварване ще се изгледа. Май си е правен за американска публика основно.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Wed Feb 08, 2012 1:38 pm

Майкъл Сера е цифра прехвален актьор, но пък съм глад, че ще има нови сезони. шоуто е култово

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Feb 08, 2012 2:27 pm

Що точно в тази роля си е повече от добре.

А новите епизоди (когато и да ги пуснат, дано е по-скоро разбира се) определено ще са интересни.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 08, 2012 2:32 pm

Установих, че трябва да го гледам по 1-2 епизода седмично иначе губя интерес в целия им хаос. Ще догледам тия дни 1ви сезон поне.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Feb 13, 2012 2:15 pm

Гледах първите четири епизода, обаче, честно казано, поради незнайни причини не ми бяха много смешни.
Деанам, сигурно хуморът им не е за мен...
В смисъл, остроумен е, добре е изигран, ситуациите са уж забавни... И просто не мога да се засмея истински...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 27, 2013 4:54 am

ОМГ НОВИЯТ СЕЗОН ИЗЛЕЗЕ НА НЕТФЛИКС, НО ЕПИЗОДИТЕ СЕ СВАЛЯТ ТВЪРДЕ БАВНО ОМГ ОМГ ОМГ...

...имам нетърпение.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 28, 2013 10:39 am

Новият сезон е брутален. Почва зле, защото структурата му е по-особена, но с натрупването на епизоди става все по-добър и по-добър.

Бтв, тоя сериал трябва да го гледа всеки, непременно. Тук в Америка той е малко каквото е Тери Пратчет в Европа - нещото, на което всеки с дори минимален куулнес фактор е див фен.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Aug 24, 2014 1:51 pm

4ти сезон кърти мифки определено. Новия формат - в случая е важен крайния резултат, който е феноменален, но нещо не съм 100% навит като стигнат до следващия сезон, филм или както там го натъманят, да продължава в същия дух. Някак си ми се иска да има повече от една сцена, в която да има повече от 2ма от основния каст. Да не говорим, че имаше доста сцени на зелен екран и то м/у двама човека. За следващия тираж да си нагласят подходящите дупки по графиците.

В тоя ред на мисли и факта, че Нетфликс едва наскоро обявиха да чакаме продължение някой ден, тоя хипер отворен финал си го записвам директно в графата на най-безумните такива евър. Все една наистина целия сезон е някъф филър там и бая разтеглена първа част, в очакване на филм, който даже Мърдок сигурно не знае дали ще се случи изобщо.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 04, 2014 12:47 am

Аз тъкмо си прочетох собственото ревю (what do you mean narcissistic?! -_-) и пак ми се догледа. Баси, колко е невъобразимо смазващ тоя сериал...

Срам ме е от всеки от приятелите ми, който още не е отделил жалките 20 минути да изгледа първи епизод и да се зариби завинаги :roll:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Sep 04, 2014 1:26 am

А ние изгледахме първите 4 и се зарибихме завинаги, ама по няква причина го спряхме и сега не можем да го почнем пак. :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.