A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 14, 2013 11:25 pm

По скоро беше физиономия от типа на
"Ще му вкарам акъла в главата" или "Почна най-сетне да му идва акъла в кратуната като съм тук аз вместо майка му"

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue May 14, 2013 11:33 pm

Possibly you can say that.

Иначе трябва да си призная, че епизодът ми хареса съвсем порядъчно, макар че ако трябва да съм обективен сигурно беше по-слаб от последните няколко. Тенденциозен съм и това, че Мартин е сценарист ме хайпваше :)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 15, 2013 12:22 am

Изгледахме сега за втори път 5,6 и 7-и епизод и 7-ми си пасва много добре след 5ти и 6ти и предлага няколко доволно яки сцени.

Това, което наричате филъри, на мен като нечела книгата не ми развали кефа ни най-малко. Освен дискутираната гаргара на Тивин с внука му видях и единствената до този момент свястна любовна сцена между Роб и жена му. Джейми и Бриен ми стават все по-любими. А това, че Орел се оказа влюбен в Игрит даде обяснение за омразата му към Джон Сноу, която преди ми се струваше няква необяснима такава. В тоя ред на мисли, Джон Сноу мога да го кльопна като е в комбинация с Игрит. Тая мадама е невероятна!

Изобщо, доволна съм. Беше ми интересно просто по малко по-различен начин. Тоя път имаме повече развитие на персонажите отколкото на сюжета, ама то си е нужно от време на време тея персонажи да ни се развият.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 15, 2013 12:53 am

Да, Игрит е душица, много ме радва.
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed May 15, 2013 12:59 am

И според мен Санса не е варг и никога няма да бъде.
Просто при нея връзката с мистичното беше отрязана много рано, едва ли не във втората й глава, и нататък всичките й истории са политически ориентирани - военни заложници, дворцови интриги, династични бракове и т.н. И тя като персонаж се движи от вярата в красиви приказки и легенди към осъзнаване на жестоката реалност и просто не вярвам тази линия да си обърне посоката и Санса да получи едва ли не магически способности.

Иначе... как може да не коментирате колко беше радваща сцената й с Марджери? :lol:
Натали Дормър е нечовешки яка и безкрайно харизматична. Когато Марджери обясняваше на Санса какви мъже и жени харесвала, а накрая я изгледа съчувствено и й каза “Yes, sweet girl, my mother thought me!” се разсмях с глас. Имам чувството, че тази реплика беше по-щадяща версия на Церсеевото “I see flowering hasn't made you any brighter”
Иначе много ми харесва как развиват Тирион и Шае. Шае като цяло е доста по-различна от книжния си първообраз и още от втори сезон се чудех как ще отиграят събитията от края на третата книга
Spoiler: show
Защото в сериала Шае наистина обича Тирион и й пука за Санса и едва ли ще се навие да ги предаде и да лъжесвидетелства срещу тях, без значение колко ще й платят Тивин и Церсей. Но в този епизод я виждам как става все по-ревнива, а и по-рано в сезона се засегна, когато Тирион описваше Санса като “a great beauty”. Може да ги предаде от ревност, огорчение и яд, което ми се струва по-яко като идея от простото сребролюбие.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 15, 2013 1:05 am

По повод спойлера ти:
Според мен ще изиграят woman scorned номера. "Като не мога да го имам, никой няма да го има, да мре".

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 15, 2013 8:27 am

Всъщност спрямо Тирион Шае се държи точно както в книгата. Даже почти по думи са тия сцени на ревност, доколкото помня.
Просто го лъже добре
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 15, 2013 8:33 am

Е за него не знам, но спрямо Санса е искрена, което е горе-долу противоположното положение (ЙЕС!) спрямо романа.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 15, 2013 8:53 am

Ами така е, но това е сравнително без значение, а и чак пък толкова да се е прехласнала по Санса... просто в книгата беше по-враждебна, понеже се дразнеше да слугува
This is it. Ground zero.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Wed May 15, 2013 10:42 am

На фона на предните епизоди, този не е особено добър. Има си силните моменти. Тивин и Джофри, Денерис и юнкаеца.
Изглежда през целия този сезон при Теон ще гледаме психологически игрички, дране и кълцане.
Интересно е развитието с женичката на Роб ако наистина е бремена.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Wed May 15, 2013 1:54 pm

За Шае (СПОЙЛЕРИ):
Според мен основната разлика ще е, че тук връзката им действително тръгна с някаква действителна основа, и имаше чувства от нейна страна, докато в книгата според мен тя го лъжеше и манипулираше от самото начало - а и беше доста по-стандартен и скучен образ. Краят обаче вероятно ще е същият - освен ако не го обърнем на гръцка трагедия и не предадем някаква по-дълбока мотивация за предателството й (например влиза в леглото на Тивин, за да го убеди да прати Тирион в Нощния Страж), която мотивация Тирион няма да разбере, преди да е станало твърде късно. Друг вариант - Тивин убива Шае, както заплаши.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 15, 2013 1:58 pm

Ама защо така мислиш?
Какво те кара да смяташ, че тя не се преструва точно както в книгата? Това няма как да се разбере.
This is it. Ground zero.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Wed May 15, 2013 2:13 pm

Няма как да съм сигурен, така е, просто излъчването на актрисата ме оставя с такова впечатление.
Както казваш, може просто да е наистина добър театър, никога не й виждаме вътрешния монолог.
В крайна сметка, важното е, че екранното й представяне е по-различно от книжния образ, който силно ме дразни.
Super M wrote:Сцената беше наистина добра. Единственото, което ме подразни бе самодоволната усмивка на Тивин като си тръгваше. Според мен лицето му би трябвало да изразява нещо като досада "Боже, колко е тъп и бездарен моят внук. Ще имам доста работа с него". Вместо това той излъчваше самодоволен триумф.
И мен ме издразни, не подхождаше някак на образа!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed May 15, 2013 3:13 pm

Шае в книгата беше доста по-недоразвит персонаж. И всичко, което правеше, изглеждаше като поза.

Докато в сериала във всичките й сцени с Тирион изглежда естествена и искрена. И не мисля, че е просто се преструва. В миналия епизод не можа да си сдържи емоциите в сцената със Санса и Тирион, та Санса трябваше да се извинява от нейно име и да обяснява "Простете й, тя не е от този град." И в останалите сцени също си личи, че разговаря с Тирион искрено, като с равен, хока го, кара му се, а не се опитва да докара някакво фалшиво сляпо обожание. И се вижда, че искрено й пука за Санса. След като Рос я предупреди да пази момичето от Петир, Шае специално говори с Тирион и го помоли да се погрижи някак за Санса... а реално въобще няма файда от това, така че вярвам, че симпатията й е искрена.
But goddamn,
you got me in love again

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed May 15, 2013 4:18 pm

Все пак ТВ Тирион е около 100 пъти по-привлекателен като външен вид и 7-8 пъти като характер, оттам и е къде по-правдоподобно Шае наистина е влюбена в него. В книгите това щеше да е абсолютно нелепо.
Last edited by Demandred on Wed May 15, 2013 9:11 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!