(Споко, с никого не се карам - нито преди, нито сега.

Когато казах, че за мен управлението на ГЕРБ не се отличава от предишните, имах предвид и последните изцепки, лъжи и дебелоочия като чисто лични поведения. Нищо ново под слънцето. Нали не мислите сериозно, че ползването на СРС-та и досиета за лични цели е патент на последното правителство? И предишните го правеха, с все изтичанията на информация за злепоставяне на противника.
Същото важи и за уличните протести впрочем - демонстрантите не са събрали от нищото, организирани събития са си, а ако не са организирани от "наши хора", се работи по канализирането им. И преди, и сега си има добронамерени честни хора и яхващи вълната на възмущението им. Оползотворяване на надеждите. Нищо ново.
При поругаването на народното достойнство и демократичните принципи при баланса на трите власти и чат-пат четвъртата също няма нищо безпрецедентно. И преди гербаджиите всякакви граници биваха прекрачвани и с всякакъв гьонсуратлък биваше отхвърляно с лека ръка това прекрачване. И си ни крадяха, и си ни шибаха.
За конкретни абсурдни фигури на последното управление - и предишните си ги имаха.
Разговорът по-горе е все едно да сме гледали 10-12 римейка на един филм - със същите основни сюжетни линии и типажи (с леки промени при актьорите чат-пат за разнообразие) и сега повечето хора тук да ми казват "Ама последният римейк е най-скапан". Абе не е, колкото и неприятно да звучи. При това сегашният римейк е функция на предишните. А и не мисля, че повечето хора тук помнят достатъчно добре първите от тия 10-12 римейка, за да имат ясна база на сравнение.
Все са си скапани римейковете, този също. Просто се разминаваме в личното си възприемане за тях.
Струва ми се, че разочарованието в момента, поне при някои хора (говоря общо, не специално за тук), идва и от това, че в ГЕРБ им е била последната надежда за нова партия, която ще изхвърли компрометиралите се предишни и ще промени към добро политическата сцена (с НДСВ урокът явно не беше научен, трябваха си само наши, местни момчета, никакъв внос тоя път). Та затова на все повече хора им пада пердето - защото им става пределно ясно, че само римейкове гледат, не нов филм.
Режисьорско-сценарния екип барабар с техниците и продуцентите няма да коментирам, а актьорите са си изпълнители.