Всъщност доста можеха да пътуват, макар повечето да можеха да правят прагче, колкото едва да се проврат през него, както се оказа, след като Егвийн го преоткри. Тоест, не беше необходима чак голяма сила. А от сцената между Сорилея и Кацуан стана ясно, че може и да се покаже. Сорилея вика, че силата й не била голяма, за да го направи, ама й показа сплитовете. Без въобще да стане ясно тая пък отде го знаеше това.
И ми е странно никога дотогава никой да не се беше сетил да използва праговете, за да си осигури сателитно наблюдение на бойното поле. Добре, че беше Юкири. Всъщност де да знам, през Приказния век може да са имали с какво да се наблюдават и без да прибягват до това, ама чак пък Демандред да се чуди и да цъка с език на "изобретението" ми се видя прекалено.
Мат е прав. Някои умения биха могли да се изгубят през хилядолетията, спор няма, но внезапно след Разрушението всички вещици да се окажат с амнезия беше напълно недостоверно, още повече, че точно тогава седайките са били достатъчно, не всички са били немощни и пътуването доста би им помогнало както в оцеляването, така и после при строенето на градовете. Няма логика и това е.