A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 12:16 am

Не ме питай (това си е баш реалистично между другото). :lol:

А понякога си трябва и спазване на традицията при сценичните похвати и подчертаването на драматични моменти, не може всичко да е оригинално. То донякъде затова е и клиширано, защото е разпознаваемо средство за предаване на някаква информация или усещане. :wink:

"Спартак", сериозно? :nono:

В следващия епизод обаче се завръщат Републиканският шампион по Risk - Северна лига (гледам в превюто, че тренира за следващия турнир срещу Южната лига) в комплект с медсестрата, Станис (който в трети сезон поне до момента е осезаемо по-зле от първите два, почти карикатура) и Джон Сноу (Добре дошли в Исландия, аз съм вашият екскурзовод).

Expectations lowered accordingly.

Season 3: Episode #5 Preview
http://www.youtube.com/watch?v=SoemaxLkgRQ
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 24, 2013 8:11 am

Вижте сега, просто има една жлеза за чувствителност към епика.
Някои хора я имат, някои я нямат.
Това е!
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 24, 2013 9:17 am

Moridin wrote:Вижте сега, просто има една жлеза за чувствителност към епика.
Това е!
Точно така. На пасъра му е ампутирана по рождение, както и на 95+% от женското население на планетата. Така че спорът с Гибли на предната страница беше относително безмислен, доста хора няма как да ги усетят тези неща и това е.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 24, 2013 9:18 am

Ghibli wrote:То се виждаше от километри какъв ще е развоят на събитията, така че ефектът на възхитена изненада го нямаше.
Ситуацията приключи по най-якия възможен начин. Нямаше да бъде по-як, ако не се "виждаше от километри", нали.
Марджери Тирел продължава да радва с всяка своя поява, ето такава трябваше да е Денерис, да се вижда как гори отвътре, как има ум, сила и воля.
Не, не трябваше да е такава Денерис. Двете са много различни персонажи. Денерис е дете-жена със силна доза наивен идеализъм, подкрепен от мечти, които имат навика да се сбъдват. Единственото общо с Марджери е силната амбиция.
Цялостното ми впечатление беше все едно гледах някакъв момент от Спартак
Ако беше момент от Спартак, Денерис щеше да язди с поне една оголена цица в края на сцената. А бичът щеше да е заврян в гъза на изгорения и в последствие обезглавен, изкормен и хвърлен в бездънна пропаст местен робовладелец.

passer-by wrote:Точно пък хвърлянето на бича (няма нужда от спойлър таг, това е излъчен епизод) беше отличен завършек на тая сцена и ново подчертаване, че Денерис ненавижда робството, а това има значение.
За мен още по-важно е, че с това демонстрира, че командва армия от свободни хора, които ще се бият за нея, защото искат, а не защото са прнудени.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Apr 24, 2013 9:56 am

Marfa wrote:Бррррр, магьосника, брррррр! :shock:

Всъщност, тази серия ми скучнееше, обаче Денерис накрая разкърти, извози и измаза. Буквално. А онова с Лорас и Санса беше неква грешка - предния път като дъртата, Марджъри и Санса си говориха, Олена изрично натърти, че не иде реч за Лорас, а Уилас. Валирианският език е мноо добър, а сцената, ахххх, сцената! И не им ли викаше довагиерис? Аз тъй го чувах. :) ИСКАМ ПАК!
Мисля, че в книгите й каза - "брат ми" и Санса си помисли, че става дума за Лорас. Което вероятно е било и идеята на Марджери. Просто в сериала сигурно са решили да го направят директно и да не стават обърквания...

Много много много як епизод. Аз съм от тези, дето не търпят твърде епика, но моментът с Денерис беше наистина убийствен. По принцип и мен ужасно ме дразни косата й, но се опитвам да се абстрахирам. А и сякаш като игра девойката е много по-добре от предишните сезони.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 24, 2013 11:33 am

Забравих да спомена още един момент от епизода, който много ме изкефи - бащата на Хеймиш за пореден път показа, че е неубиваем от един път :D
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 24, 2013 11:34 am

В тая сцена с Денерис просто бяха поналяли повече пари за visuals и си личеше. Сравнете с подобната псевдо-климактична сцена във втори сезон, където тя каза "Дракарис" без грам интонация и усещане за момента, и драконяците изплюха някакъв деветдесетарски огън, в който уорлока почна да се гърчи и само дето не викаше "ааааа".

Разликата е от земята до небето.
Ако беше момент от Спартак, Денерис щеше да язди с поне една оголена цица в края на сцената. А бичът щеше да е заврян в гъза на изгорения и в последствие обезглавен, изкормен и хвърлен в бездънна пропаст местен робовладелец.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 24, 2013 11:44 am

Не само това - Ванеса Тейлър, един от сценаристите, обясняваше в един подкаст колко повече разчитат на visual storytelling-а тоя сезон, с или без бюджет.
Гиб, моментът с Джейми и ръката е наистина секунда, така че си се пропуска доста лесно - после го дадоха отблизо, пак закратко, как се мъчи да грабне меча с лявата си ръка, но не говоря за тоя момент.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 24, 2013 11:54 am

Моридин, точно тази сцена от втори сезон която си споменал ми беше ок. Там интонацията и цялостната й липса на изразителност работеха за сцената - почти мързеливо дадената команда за мен беше знак как Денерис изобщо не се притеснява, че е в уж безнадеждна ситуация и е съвсем сигурна в драконите си и своите способности.

Сашо, не казвам, че е имало по-як възможен развой на събитията, а че на мен не ми е толкова яко като го знам предварително. Ако ми беше изненада, щях да съм много по-впечатлена. Иначе си прав за циците, но да речем, че усещам не буквална, а идейна вдъхновеност от Спартак и 300 :)
AlDim wrote:
Марджери Тирел продължава да радва с всяка своя поява, ето такава трябваше да е Денерис, да се вижда как гори отвътре, как има ум, сила и воля.
Не, не трябваше да е такава Денерис. Двете са много различни персонажи. Денерис е дете-жена със силна доза наивен идеализъм, подкрепен от мечти, които имат навика да се сбъдват. Единственото общо с Марджери е силната амбиция.
Това, което си написал като описание на Денерис не се бие с моето :) Но аз нямам предвид да са еднакви като персонажи, а (актрисите) еднакво силно да демонстрират на публиката какво представляват персонажите им.
Last edited by Ghibli on Wed Apr 24, 2013 11:59 am, edited 2 times in total.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Apr 24, 2013 11:54 am

Trip wrote:Не само това - Ванеса Тейлър, един от сценаристите, обясняваше в един подкаст колко повече разчитат на visual storytelling-а тоя сезон, с или без бюджет.
Гиб, моментът с Джейми и ръката е наистина секунда, така че си се пропуска доста лесно - после го дадоха отблизо, пак закратко, как се мъчи да грабне меча с лявата си ръка, но не говоря за тоя момент.
Дам, аз тотално съм го проспала тоя момент, естествено 8-)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 24, 2013 12:19 pm

Ghibli wrote:Моридин, точно тази сцена от втори сезон която си споменал ми беше ок. Там интонацията и цялостната й липса на изразителност работеха за сцената - почти мързеливо дадената команда за мен беше знак как Денерис изобщо не се притеснява, че е в уж безнадеждна ситуация и е съвсем сигурна в драконите си и своите способности.
Абе от различни планети сме, това е :) за мен оная сцена буквално развали целия иначе не твърде лош сезон
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 4:52 pm

Muad_Dib wrote:
Moridin wrote:Вижте сега, просто има една жлеза за чувствителност към епика.
Това е!
Точно така. На пасъра му е ампутирана по рождение
:shock:
Да не ме бъркаш с някой друг, или си минал последните ми постове на диагонал?
Даже линк на сцената сложих по-назад, да го пускаш на негледащите сериала свои приятели и изрично казах, че за мен тя е може би най-култовата до момента.

Вече сме на никове с теб, а? Добре, Муад_Диб, добре, отбелязвам си. :mrgreen:

AlDim wrote:
passer-by wrote:Точно пък хвърлянето на бича (няма нужда от спойлър таг, това е излъчен епизод) беше отличен завършек на тая сцена и ново подчертаване, че Денерис ненавижда робството, а това има значение.
За мен още по-важно е, че с това демонстрира, че командва армия от свободни хора, които ще се бият за нея, защото искат, а не защото са прнудени.
Е, да де, аз на практика казвам същото. :wink:
Просто затвърждаване на предишните сцени, в които ясно е показано отношението й към робството, тук просто се натърти още повече.

Ghibli wrote:да речем, че усещам не буквална, а идейна вдъхновеност от Спартак и 300 :)
:shock:
Това ако го беше постнал непознат човек, щях да го заподозра в тролене.
Нерде НВО, нерде Старз и Снайдър.
The Best of Mozart

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 24, 2013 5:24 pm

Просто не храня към НВО твоя пиетет :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 24, 2013 5:29 pm

Е то не е като да не са ми дали повод да им правя евала. Той си се разви с гледането пиететът. :)

Не, сериозно, разликата в качеството между НВО и Старз/Снайдър би трябвало да е доста видима за всеки, без значение дали субективно го кефят продукциите им или не, Троновете даже са в дъното на класацията ми на каквото съм поглеждал от НВО и пак съпоставката със "Спартак" и 300 ми е... странна. Ще приема, че си хиперболизирала. :mrgreen:

Впрочем сега си спомних първата си реакция от "Спартак".
passer-by wrote:Загледах го и аз.

"Мортал Комбат" и "300" с дружни усилия ебават майката на "Рим". :lol:
И нататък остана същата, не че не ме изкефи за едно гледане (оригиналът с Анди и прикуълът само, другите не можах). :mrgreen:
The Best of Mozart

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 24, 2013 5:49 pm

Аз не мога да разбера какъв претекст имат Бениоф и Уайс за да изрежат сцената с Лиана и Едард на леглото от рози, както и пророчеството за Азор Ахай.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata