Аз нямам проблем с битката на моста, въпреки че и по-зрелищни хореографии съм виждала. Джейми може да обърне гръб на Бриен, щото е арогантен гъз, който знае прекрасно, че тя няма да го убие. Нищо толкова заслужаващо анатема не виждам в това. Мен по ме дразнеше как размахваше меча си кат брадва, но пък комизма в цялата ситуация ми беше доста по-важен.
Джейми на мен никога не ми е изглеждал като ОМФГ великия войн. Включително в първата книга. Разправят околните колко е велик, а аз накрая на първи сезон май питах тук кво толкова му харесват хората при положение, че единственото нещо, което въпросния сътвори за тея десет серии и 600 страници беше да изчука сестра си, да пребие някво детенце и след това да не успее да срази драматично Нед Старк. Имам подозрения, че самият Мартин не набляга на баталните му подвизи, а само пляска разни анекдоти по техен повод, та не виждам що ние да трябва да се вживяваме толкова в тях. Пичът кара на стари лаври и бойната му слава е досущ като прякора му Кингслейър - преследва го почти прокобно, един вид, ама не виждаме как е станало. Как да е - знаех че ще остане без ръка и сега чакам с нетърпение да видя развитието му оттук-нататък, за което чувам хубави неща от запознатите.
А Бриен е такава душа! Като жена безкрайно й симпатизирам - няква епична амазонка, която обаче винаги ще си остане евентуална жертва на изнасилване, когато успеят да я сбарат без оръжие и нито уменията й, нито свръхкомпенсиралата й гордост ще я спасят от това. Макар че то и на мъжете не им прощават в тая вселена като се замисля. Земи тая еманципация.

Много як епизод, с голям кеф го гледах! Ма по нито една от сюжетните линии нямам оплаквания - все готини неща се случиха. Включая на север от стената, където зомбетата изведнъж взеха, че демонстрираха артистичност и сътвориха местния еквивалент на житен кръг. Дано обяснят отде се е взел тоз творчески напън у тях и защо.