Гласувахте ли?
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
- Moridin
- Global Moderator
Според мен с всяко следващо изказване, което чувам, шансовете за дясноцентристка коалиция падат прогресивно. Повечето не дишат Доган, Костов неколкократно заяви, че няма да подкрепи водещо НДСВ, в СДС скоро ще гътнат Надка... Утре ще видим и колко точно места има Атака и дали дори всички десни партии + НДСВ + ДПС няма да останат с някакво идиотско мнозинство от 5 души, което на първото отлюспване ще замине. От тая ситуация, ако НДСВ откаже на БСП, нещата просто си отиват най-директно на втори избори....
This is it. Ground zero.
Ами при любовта царяща между Надка, Костов, Софиянски, Доган и Царя, дясно-центристката коалиция, дори и да се осъществи някак сигурно ще се разпадне до месеци.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Ако не кандисат на някакво програмно правителство (гледайте сега, 3 и половина е и много ми се спи, така че не ме съдете строго, моля!) и на мен акълът ми не стига какво ше стане. Честно, хич не виждам Станишев да се навие да си даде премиерския пост на кукувицата, още повече, че от страна на НДСВ е връх на наглостта да му искат такова нещо. А те го искат. ДПС не му стига. Бе мама си джейс, не е истина!
- armageddon
- Forsaken
Абе и аз правителство, различно от БСП+НДСВ, не го виждам да издържи повече от половин година, ако дали и толкова. А дори и то би станало трудно, а просто ми се струва че правителство е доста необходимо в момента, заради задаващи се работи с Евросъюза. (не разбирам и грам).
Оттук произтича особения проблем, че те тези избори се оказаха с плачевна избирателна активност, при все томболата и хиляти лева пръснати от НДСВ за рекламна кампания, промотираща да се гласува, та евентуалните следващи предсрочни избори ще са със трагична такава. Със всички произтичащи от това негативи.
Оттук произтича особения проблем, че те тези избори се оказаха с плачевна избирателна активност, при все томболата и хиляти лева пръснати от НДСВ за рекламна кампания, промотираща да се гласува, та евентуалните следващи предсрочни избори ще са със трагична такава. Със всички произтичащи от това негативи.
Ми на мен ми се вижда само един смислен компромис - да се разберат да управляват около две години, колкото да се приключи приеманието на България в ЕС, след като да насрочат нови избори и всеки по живо по здраво. На мен надеждата ми е че дотогава здравия разум ще надделее, ама и аз като Марфа нещо не го виждам, макар че може и да е от късния (или ранен) час.
Уффф, абе тъпа работа, май пак онова китайско проклятие си остава в сила: "Да живееш в интересни времена!"
Уффф, абе тъпа работа, май пак онова китайско проклятие си остава в сила: "Да живееш в интересни времена!"
This signature is not yet rated
Че са интересни времената спор няма. Щом такъв политически слабо заитригуран субект като мен седна да гледа пресконференции и анализи (в Нова ТВ и Сашо Диков "анализираше
) значи нещата са интригуващи.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Абе аз в ситуация където се гласува само "срещу", а няма и 1 ЗА, кво да гласувам. По-малкото зло? Бе ай.... Важното е къде са парите, щото те са реалния 'глас', който и да дойде на власт политиката и бизнеса си има механизми, тълпата психология, които ще го оформят него. Незнам що продължават некви илюзий за подобрение да се вихрат.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ми щот не сме всички ескейписти, затова
Аз пък си легнах като бял човек (е, малко по-късно от нормалното, щото висях до телефона около час, но ми вързаха тенекия, уви, ма това не е интересно за топика) и изобщо никакви анализи и пресконференции не съм гледал.
Мен НДСВ+БСП ми звучи читаво, макар че и двете партии ги ненавиждам остро. Дясна коалиция ще е нещо като нищо на света общо взето и ще дърпа на повече страни, отколото ДОРИ коалиция БСП-ОДС, така си мисля...
А Надка ТРЯБВА да си подаде оставката. Не ме интересува кого ще сложат вместо нея, но я искам ДАУН!

Аз пък си легнах като бял човек (е, малко по-късно от нормалното, щото висях до телефона около час, но ми вързаха тенекия, уви, ма това не е интересно за топика) и изобщо никакви анализи и пресконференции не съм гледал.
Мен НДСВ+БСП ми звучи читаво, макар че и двете партии ги ненавиждам остро. Дясна коалиция ще е нещо като нищо на света общо взето и ще дърпа на повече страни, отколото ДОРИ коалиция БСП-ОДС, така си мисля...
А Надка ТРЯБВА да си подаде оставката. Не ме интересува кого ще сложат вместо нея, но я искам ДАУН!
And you can't dance with a devil on your back...
Вярно си е, нема отърване от вас ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
На фона на всички възможности, някои от тях вече потъналите в небитието като такива, БСП+НДСВ далеч не е толкова зле. Дясното пространство просто не го виждам способно да провежда смислено управление. Лошото е, че вероятно Доган отново ще се намърда в управлението и ще се заформи коалиция БСП+НДСВ+ДПС с премиер Сакскобургготски, който, кактото и да си говорим, е по-добър избор от Станишев.
В дясното на Надка главата трябва да хвърчи, Софиянски също издиша. Да си гледа кметската служба, пък софиянци, ако са доволни - да си го преизберат. Костов като че ли е единственият човек в час, но не го виждам като лидер на едно бъдещо обединено дясно пространство след цялата предистория.
А за АТАКА... Аз не го изживявам като нещо толкова ужасяващо. Тяхното е един театър и скоро ще се претопят, ще се наместят в някаква си ниша, поносима за останалите сили и ще почнат тихото лапане от кацата с меда. Некадърни политици и преди е имало. Вярно, сега от раз 20 места могат да се прогнозират като загубени за каузата за един читав парламент, но уви... свикнали сме.
В дясното на Надка главата трябва да хвърчи, Софиянски също издиша. Да си гледа кметската служба, пък софиянци, ако са доволни - да си го преизберат. Костов като че ли е единственият човек в час, но не го виждам като лидер на едно бъдещо обединено дясно пространство след цялата предистория.
А за АТАКА... Аз не го изживявам като нещо толкова ужасяващо. Тяхното е един театър и скоро ще се претопят, ще се наместят в някаква си ниша, поносима за останалите сили и ще почнат тихото лапане от кацата с меда. Некадърни политици и преди е имало. Вярно, сега от раз 20 места могат да се прогнозират като загубени за каузата за един читав парламент, но уви... свикнали сме.
Много съм съгласна с твоето мнение. Управление на социалистите може и да не се окаже толкова лошо и не виждам защо това би могло да е някаква пречка за приемането ни в ЕС (ако до 2007 остане съюз, в който да ни приематRandom wrote:На фона на всички възможности, някои от тях вече потъналите в небитието като такива, БСП+НДСВ далеч не е толкова зле. Дясното пространство просто не го виждам способно да провежда смислено управление. Лошото е, че вероятно Доган отново ще се намърда в управлението и ще се заформи коалиция БСП+НДСВ+ДПС с премиер Сакскобургготски, който, кактото и да си говорим, е по-добър избор от Станишев.

Да изчакаме спокойно, да видим какво ще стане. Предсрочни избори са най-лошия вариант, imho. Дано да се създаде някаква по-стабилна коалиция НДСВ+БСП и, по възможност, без ДПС.
pulled out
- JaimeLannister
- Forsaken