Световната Констипация Срещу България, Ран-Ът и Кемтрейлсите

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Jan 16, 2013 2:41 pm

Тръгна точно оттам, че реших вместо да размиваме, както викаш, в общи приказки за величието на величието и конспирациите на конспирациите, да поговорим това родолюбие, дето Жоро говори за него, в какво може да се изрази на практика.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 16, 2013 3:02 pm

Ми за селския туризъм по принцип е як вариант стига да може да се стига до тях, примерно Боженци ми се видя много добре направено. Нищо не пречи вместо грозни хотели да се спретне тук там едно хобитово с ''еко'' надслов и добра реклама тип - семейна къща за суинг партита :D Но за целта някак трябва да се подходи с мисъл, отношение и минимум алчност :( и няма само чужденците и Жоро да ходят. :D
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Wed Jan 16, 2013 3:05 pm

Ами да, предложението за селата е интересно, стига да не се опорочи и превърне в евтина туристическа атракция.

Иначе като говорим конкретно, за мен лично трябва да се тръгне от популяризиране на изкуството. Не случайно всички режими (нацизъм, комунизъм и т.н.) са разчитали на него - чрез него се разпространяват послания по един лесен, приятен и общодостъпен начин, изгражда се ценностна система. Трябва да се издигнат талантливите (подчертавам талантливите, а не псевдоинтелектуалците, които пропагандира същото като чалгата - пошлост и простотия) автори на книги, кинаджии и музиканти. Защото популярни "творци" като Азис, 100 Кила и Криско влияят изключително много на подрастващото поколение и му дават модел за поведение, който няма да доведе до нещо градивно.
Трябва да се правят и филми, които да не оплюват само местната действителност, а да показват и светлина в тунела.

Под 'трябва' не ме разбирайте погрешно, не казвам, че някого трябва да се задължава, не живеем вече в тоталитаризъм. Това е по-скоро апел към хората в съответните сфери да се замислят за последствията от своите произведения върху живеещите в България.
'Poetry first, sausage - later!'

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 16, 2013 3:28 pm

Доста съгласен съм с теб, а иначе Морвето отдавна е супер анти-спорт

Емо, аз под "изкуствени" имах предвид изкуствено вдигнати селца, а не изкуствено съживени традиции. Например в Копривщица, която при това е резерват и не можеш да строиш каквото си искаш - дори там е очевидно разликата между "къща от камъни" и "къща от бетон с лепнати каменни плочи отгоре". Очевидно е и не кефи.

Иначе както казах в България има много селца-резервати, кои по-известни, кои не чак толкова. Не е като да е нещо ново.

За циганската култура - да, това ми е една от идеите и според мен работи на много нива, а и има доста ноу-хау, но сме далеч още оттам уви.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Jan 16, 2013 3:35 pm

Е, аз пък нямам предвид жалки имитации на възрожденско строителство. Нека изглеждат малко по-съвременни, но да предлагат автентични неща, а не просто повърхностен gloss. А ново ще е да им се обърне внимание на тия селца, че те не са нещо ново съм склонен да ти повярвам безпрекословно.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 16, 2013 4:48 pm

Да, не се рекламират изобщо или/и правилно, дали заради бюджет или просто хората занимаващи се с такава дейност нямат ясна представа за силата на рекламата в нета и колко евтини са сайтовете, не че и мултимилионни комплекси по златни пясъци или онуй с пампорово дето се кичил сайта със снимка от колорадо. Ама все пак имат присъствие не само в рандъм рекламни порталчета с телефон и 2 снимки. Лично аз се изкефих доста на идеята в Ахелой на Вайнярдс и Флорал хилс, макар изпълнението да е побългарено, но като цяло малко са местата в който може да се почувстваш близо до природата, хем на спокойствие и удобства, хем на окейна цена за сега.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 16, 2013 6:17 pm

@Мр.Нободи и Жоро

Мен ако питате пък трябва да почнем с образованието. Щото без него в момента няма откъде да вземем свестни хора на изкуството или свестни хора на каквото и да е.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 16, 2013 6:17 pm

Това е ясно и доста ортогонално на въпроса за патриотизма
This is it. Ground zero.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Wed Jan 16, 2013 6:31 pm

Това е така на 100%. Обаче съществува един друг въпрос - дали да бъде по методите, познати ни досега? Защото ми се струва, че те са крайно неефективни и че алтернативното обучение може повече да грабне вниманието на зомбираните от компютърни, плейстейшън, ексбокс, уии и сума ти още конзолни игри деца. А и зубренето на разни предмети никога не е било приоритет на малчуганите.

Всъщност като се замисля трябва да се тръгне от родителите не по-малко. Защото те възпитават децата си да бъдат егоистични надути зверове, които отговарят нагло на учителките си още от 1 клас. Работата с подобни създания се превръща все повече в чиста проба мазохизъм. А как да се повлияе на родителите? Чрез културата, с която биват облъчвани (разбирайте изкуствата) :) . Тъй че по-скоро трябва едновременно да се раздвижат тези механизми, насочени към различните поколения (с изключение може би на пенсионерите, тяхното мислене е гранит и няма пробиване). Нужно ни е едно ново Възраждане и то бързо :arrow:
'Poetry first, sausage - later!'

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Jan 19, 2013 12:23 pm

Hemos pasado!