Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Dec 15, 2012 11:30 pm

Ами моето училище е някаква паралелна реалност, вероятно. Щото келешите са едва 10 %. Вече са даже по-малко, защото редовно изключват. Явно наистина съм в елита на София. :D

Сега при нас някои учители малко преминават границата на учителско-ученическите взаимоотношения и опитвайки се да са остроумни унижават част от учениците, ама до някакви крайности не се стига.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 15, 2012 11:53 pm

Litz wrote:Ами моето училище е някаква паралелна реалност, вероятно. Щото келешите са едва 10 %. Вече са даже по-малко, защото редовно изключват. Явно наистина съм в елита на София. :D

Сега при нас някои учители малко преминават границата на учителско-ученическите взаимоотношения и опитвайки се да са остроумни унижават част от учениците, ама до някакви крайности не се стига.
И аз май съм в своеобразния елит у наше село. Не че няма лекета, но повечето поне не са нахални, въпреки че има един - два класа, които като знам че това е мнозинството в повечето училища ми става зле. Има една от друг клас с който имаме руски - баща й държи някаква компания (май Кръстеви)и няма случай учителката да й е казала нещо и тя да не е отворила ЕЙ ТАКИВА УСТА. :evil: И другите от Б клас не остават по - назад. Пълен минус, дето се вика. В нашия клас, слава богу, най - лошото са кифлите, но поне не са твърде досадни и не са нагли.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 16, 2012 1:06 am

RRSunknown wrote:Майка ми е учителка, работил съм повечето училища в града.

90% от учениците са пълни утайки, паразити и арогантни келеменца. Точка.

Ако някой мисли нещо различно значи живее в някаква паралелна реалност.
word.

казвам го като учил в едно от най-елитните училища в софия, което посещавам от време на време, за да оценя упадъка

Но ми е интересно Литц и Клеймор за кои училища говорят?
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 16, 2012 2:59 am

София
Стоп, не искам повече- както казваше класната ми.

София =/= България

В провинцията (тоест цялата страна освен София) учениците са по-малко от учулищата, училищата се борят за бройка ученици за да изкарата пари за парно от делегирания бюджет и учениците си правят каквото си искат без да ги е страх от изключване като основната демография на средния ученик е - келеш с богати родители (защото само те си позволяват деца в провинцията) който гъзарее пред бедната(и в буквалния смисъл) учителка (защото 95% от учителите са жени от 40 години и нагоре), и ромче от супер бени родители което хем не учи, хем не спазва никакви правила.

На учителя съставят акт ако ученика избяга от час, ученици се колят с ножове в класната стая и учителя няма право да ги барне с пръст защото се намесват БТВ да отразят сензацийката а иснпектората и агенцията за защита на детето наказват учителката. Пияни и друсани влизат в час, нищо не можеш да им направиш.
Няколко пъти ми се е налагало да причаквам ученици и да ги респектирам физически защото за заплашвали майка ми със саморазправа.

Вярвайте ми - нямате си на идея за какво става дума, бедна ви е фантазията - радвайте се, че живеете в София и не ви се налага да ходите на училище пред погледа на 30-тина ромчета които си въртят верижките оценявайки колко ще ви джобят днеска. А ако някой се прави на отворко "напуква" асфалта сус спукан бъбрек както имаше един нашумял случай напоследък.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 16, 2012 11:19 am

Полиция? Специално в Габрово познавам полицаи и са доста по-свестни от софийските.
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Dec 16, 2012 11:32 am

Moridin wrote:
RRSunknown wrote:Майка ми е учителка, работил съм повечето училища в града.

90% от учениците са пълни утайки, паразити и арогантни келеменца. Точка.

Ако някой мисли нещо различно значи живее в някаква паралелна реалност.
word.

казвам го като учил в едно от най-елитните училища в софия, което посещавам от време на време, за да оценя упадъка

Но ми е интересно Литц и Клеймор за кои училища говорят?
МГ "Гео Милев" Плевен. Дори в по - мизерните училища в Плевен обаче не съм чувал за чак такива инциденти като описаните от РРС. :shock: Явно съм извадил късмет и на град в който да се родя.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Dec 16, 2012 11:38 am

Claymore47_Fen wrote:Дори в по - мизерните училища в Плевен обаче не съм чувал за чак такива инциденти като описаните от РРС.
Е, аз съм чувал за такива в училища в София, пак като РРС покрай майка ми, която беше учителка.
За щастие не се е стигало до там да се налага да респектирам някого физически, де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Dec 16, 2012 11:47 am

73 соу. :roll:

Сега нямам наблюдения върху 8 и 9 клас. Ама такива извращения няма. Учителите при нас не са никакви жертви и както казах, който е имал повече от допустимото отсъствия, забележки, повредил е училищна собственост... изхвърча.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 16, 2012 3:22 pm

Само дето в провинцията никой не изхвърча защото училището губи хиляда лева, няма пари за парно а някой учител бива съкратен понеже няма бройки.

Това не е мизерно училище а съвсем стандартно училище - има и доста по-зле.

Всъщност имаше наскоро репортажи със скрита камера в стандартно софийско училище и беше точно така както го описваме. Някакви ученици още малко не се ебяха в класната стая.

Това 73 доколкото виждам се води води някакви елитно, има бал за прием и се запоисват само избрани бройки. Изобщо няма какво да ми го сравняваш с средното българско училище. Нито пък говорим за Матаметически Гимназии които са една на 20 стандартни училища.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Dec 16, 2012 4:38 pm

Ха, Клеймор, ти си бил в МГГМ-то? Каква паралелка си?
Навремето се водеше за елитно в Плевен заедно с Езиковата и Интелекта, а доколкото знам и сега все още държи сериозно реноме, така че е по-скоро изключение от правилото и могат да си позволят да контролират издънките по-строго. Аз учих в Интелекта докато още делеше сграда с МГ-то (средата на 90-те), и понеже нямахме достатъчно стаи, имахме часове и в Транспортното отсреща. Та по случая още тогава виждах подобни идиотщини, а Плевен в този период беше добре известен с гърбенето като местен спорт. Освен ако нещата не са се подобрили зверски последните 10-на години (което ме съмнява), според мен по-вероятно е просто да не си чувал за тия неща, не да ги няма...
Elves dig rocket launchers.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Dec 16, 2012 5:09 pm

Бе имам някои познати от Автото и съм чувал някакви истории, ма некви по - фрапантни, в които и полиция да се е намесвала, не съм чувал. Биология и химия съм. То още се води уж елитно, ма без много основание според мен. Учителите са добри де, но си има и черни овци, както и във Вазов и Езиковата.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 23, 2012 1:28 pm

Хехе все още има надежда... и други 2 ;)

http://life.dir.bg/news/triznachkite-12678466?nt=5

От друга страна btv пак се върнаха за празниците. След мега фейла с Криско хем изкопаха яко в дъното още... са некви скандали с оператори се вихрят... ама няма отърване явно.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 02, 2013 10:47 am

„Dim dam talélam vacarme