Windows - 8th time is the charm or new ME

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2012 3:14 pm

При мен поне десктопът си беше един по-голям правоъгълник с надпис...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2012 3:22 pm

Да, и аз мисля, че надписът "Desktop" е сравнително уличаващ....
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 4:16 pm

Ами мога да снимам и да ви покажа, че няма. Гледам Тошиба са заели част от квадратите с техните си шитни, може затова да го няма. Факт обаче, че го няма и ако жената си го пускаше за първи път, щеше да се чуди какво прави.

Между другото понякога имам чувството, че интерфейса деликатно се крие с единствената цел да дразни. И обратното. Цъкаш на wireless трей иконата и 1/5 от екрана ти се закрива включително самия трей, където пише и какъв език ти е пуснат в момента, и като пишеш парола трябва да гадаеш на бг ли я пишеш, на енг. Някакви такива недомислици. В IE отваряш страница и адрес бара се скрива. Отварям апове и сетинги през метро уи-то и нямам никаква идея как да ги спра, сами ли ще се спрат, какво как, нищо не ти казва. Основните настройки на OS-то ти излизат, като посочиш екрана в дясно, след упорито сочене по ъглите обаче, в смисъл ЧАКАМ го да се появи.

Цялото нещо се усеща все едно работя с две OS. От една страна имам почти безупречния дизайн от 7-цата с перфектната му функционалност макар и по-квадратест и грозен, а от друга мобилен Windows, който е изцяло направен за тъч, и предимно пречи, и отгоре на всичко трябва да разучавам за да мога да използвам нормално. И всичко щеше да е добре, ако метрото беше нещо опционално, но е обратното, имам чувството, че точно десктоп частта на OS-то е опционалната част и е затрупана под купища тъч ненужни нехарабийни шитни, с които няма как да не се сблъскаш. Предполагам, че ще има начин да се модне и да стане повече, като 7, но какъв изобщо е смисъла да смениш 7 тогава? В смисъл освен, ако минаваш от пиратски 7 към купена 8-ца.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2012 5:25 pm

В нета има доста туториали за това как се затварят аппове, прехвърля между тях и т.н.

Но съм напълно съгласен, че това не е оправдание за МС, които са сътворили един от най-неинтуитивните възможни интерфейси в историята на човечеството (и Драгъна и АлДим трябва доживот да се срамуват, че изобщо някога са го защитавали)

Адрес бара в ИЕ10-Метро се вади с десн бутон (холи шит..)
Пуснат апп се гаси или с алт+ф4, или като го хванеш с мишката към горния край, тя стане на ръчичка и ти го влачиш надолу
Езици би трябвало да виждаш, ако не виждаш, си ги пусни в ControlPanel->Languages
Ако не знаеш къде е ктрл панела - трябва да отидеш в десктоп режим (не знам що не го виждаш, пробвай с win+D) оттам мишката в левия долен ъгъл се показва един снапшот на стартскрийна, кликаш с десен бутон върху него и имаш опция за контрол панел

Сериозно, МакОС почна да ми се струва доста логичен и очевиден вече....
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 19, 2012 5:30 pm

Защо изобщо ползваш метро версията на ИЕ? Това не мога да го разбера. Няма ситуация в която да ти е полезна. И защо ползваш ИЕ на всичкото отгоре.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 19, 2012 5:38 pm

Е това как се затварят аппове си е достатъчно интуитивно за всеки ползвал Уиндоус или таблет някога, аре стига.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 6:20 pm

Amelia wrote:Е това как се затварят аппове си е достатъчно интуитивно за всеки ползвал Уиндоус или таблет някога, аре стига.
Какъв Windows, мобилен? Аз например съм изцяло десктоп потребител, тъч устройство не съм притежавал, само съм човъркал, изобщо нагласата ми е на десктопен потребител. По принцип знам, че се спират нещата, като се драгват по екрана и щях да се сетя, ако държах таблет в ръката си, но не държа. Боравя с мишка, в случая пад на лаптоп, което прави цялото упражнение с драгване на апа от горе надолу некви степени по-досадно.

Иначе клавишните комбинации от 7 си бачкат и тук, аз така и се добрах първоначално до десктопа и контролния панел. :lol: Чак в последствие видях ръчно къде се намира самия контролен панел, и изкарах квадрат за десктопа в метрото, на мацката ще и трябва.

А използвам метро версията на IE защото тя ми е в лицето.

От където и да го гледам, не виждам смисъла на това метро, и не знам защо ми е натрапено. Сигурен съм, че може да се направи така че почти да не го виждам в ежедневната си работа, но отново трябва да се полагат усилия това да стане. Не се виждам да ъпгрейдна. Сега пиша от дома на 7-цата и след тая мъка през деня с 8, е като глътка свеж въздух. Хомогенна операционна система с елегантен и изчистен от излишни глупости интуитивен интерфейс. Макар, че то по тези критерии дори XP е по-хомогенна и интуитивна от 8.

Така че ми е любопитно с какво точно MS смятат, че Windows 8 превъзхожда предшествениците си... :neutral:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 19, 2012 6:28 pm

Така че ми е любопитно с какво точно MS смятат, че Windows 8 превъзхожда предшествениците си
С тъчкстийн поддръжката си което се очертава да е 90% от потреблението.

Десктоп потребителите вече са динозаври - изчезнал вид. Такава е реалноста.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 6:57 pm

Аз не се виждам да използвам тъч на десктоп машината си нито след една, нито след 10 години. Ръкомахане по 22+ дисплей едва ли ще правя някога, освен, ако не е нещо свързано с работа.

Таблетният пазар може да е най-бързо разрастващия се, но десктоп машината си е задължителна за всеки дом, а тъч технологията е далеч не най-удобното нещо, като си се опънал в стола си, в сравнение с деликатните движения на мишока, които ми вършат същата работа.

Ясно е, че искат да направят една още по-затворена среда, и да станат повече, като Apple. Не вярвам, че ще успеят. Смятам, че и Apple и MS вървят стремглаво надолу с плановете си за бъдещето, и по-предприемчиви хора ще ги цакат рано или късно.

Така или иначе мен нуждите ми са задоволени от Windows 7, и тъй като Windows 8 ми носи само негативи, ще го прескоча.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 19, 2012 6:59 pm

но десктоп машината си е задължителна за всеки дом
Ok, вярвай си :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 7:14 pm

RRSunknown wrote:
но десктоп машината си е задължителна за всеки дом
Ok, вярвай си :lol:
Като започнеш да играеш Call of Duty на таблета с графика, като на настолно PC, тогава се хвали. :P

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 19, 2012 7:33 pm

Откога всяко домакинство играе Call of Duty, или изобщо играе игри?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 7:53 pm

RRSunknown wrote:Откога всяко домакинство играе Call of Duty, или изобщо играе игри?
Ами почти всяко домакинство има деца. А децата се нуждаят от качествена платформа за игри и мултимедия, и не само децата де. Така че да кажеш, че десктоп потребителите са динозаври е меко казано далеч от истината. Не виждам как таблетите ще изместят настолното PC и десктоп платформата.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 19, 2012 7:56 pm

AlDim да се намеси да отцепи постове в темата за забавни изцепки, че вече ме събяряш от смях от стола :lol: :lol: :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 19, 2012 8:04 pm

Аз не намирам нищо забавно в твоето поведение обаче. Ако не уважаваш събеседника си и не аргументираш мненията си, защо си правиш труда?

Според мен не е за бисери. Тъжно е. ;) Пак успя да отнесеш темата към спам с безсмислените си коментари.

За триене са тези неща.