Windows - 8th time is the charm or new ME
Moderator: Moridin
Ами мога да снимам и да ви покажа, че няма. Гледам Тошиба са заели част от квадратите с техните си шитни, може затова да го няма. Факт обаче, че го няма и ако жената си го пускаше за първи път, щеше да се чуди какво прави.
Между другото понякога имам чувството, че интерфейса деликатно се крие с единствената цел да дразни. И обратното. Цъкаш на wireless трей иконата и 1/5 от екрана ти се закрива включително самия трей, където пише и какъв език ти е пуснат в момента, и като пишеш парола трябва да гадаеш на бг ли я пишеш, на енг. Някакви такива недомислици. В IE отваряш страница и адрес бара се скрива. Отварям апове и сетинги през метро уи-то и нямам никаква идея как да ги спра, сами ли ще се спрат, какво как, нищо не ти казва. Основните настройки на OS-то ти излизат, като посочиш екрана в дясно, след упорито сочене по ъглите обаче, в смисъл ЧАКАМ го да се появи.
Цялото нещо се усеща все едно работя с две OS. От една страна имам почти безупречния дизайн от 7-цата с перфектната му функционалност макар и по-квадратест и грозен, а от друга мобилен Windows, който е изцяло направен за тъч, и предимно пречи, и отгоре на всичко трябва да разучавам за да мога да използвам нормално. И всичко щеше да е добре, ако метрото беше нещо опционално, но е обратното, имам чувството, че точно десктоп частта на OS-то е опционалната част и е затрупана под купища тъч ненужни нехарабийни шитни, с които няма как да не се сблъскаш. Предполагам, че ще има начин да се модне и да стане повече, като 7, но какъв изобщо е смисъла да смениш 7 тогава? В смисъл освен, ако минаваш от пиратски 7 към купена 8-ца.
Между другото понякога имам чувството, че интерфейса деликатно се крие с единствената цел да дразни. И обратното. Цъкаш на wireless трей иконата и 1/5 от екрана ти се закрива включително самия трей, където пише и какъв език ти е пуснат в момента, и като пишеш парола трябва да гадаеш на бг ли я пишеш, на енг. Някакви такива недомислици. В IE отваряш страница и адрес бара се скрива. Отварям апове и сетинги през метро уи-то и нямам никаква идея как да ги спра, сами ли ще се спрат, какво как, нищо не ти казва. Основните настройки на OS-то ти излизат, като посочиш екрана в дясно, след упорито сочене по ъглите обаче, в смисъл ЧАКАМ го да се появи.
Цялото нещо се усеща все едно работя с две OS. От една страна имам почти безупречния дизайн от 7-цата с перфектната му функционалност макар и по-квадратест и грозен, а от друга мобилен Windows, който е изцяло направен за тъч, и предимно пречи, и отгоре на всичко трябва да разучавам за да мога да използвам нормално. И всичко щеше да е добре, ако метрото беше нещо опционално, но е обратното, имам чувството, че точно десктоп частта на OS-то е опционалната част и е затрупана под купища тъч ненужни нехарабийни шитни, с които няма как да не се сблъскаш. Предполагам, че ще има начин да се модне и да стане повече, като 7, но какъв изобщо е смисъла да смениш 7 тогава? В смисъл освен, ако минаваш от пиратски 7 към купена 8-ца.
- Moridin
- Global Moderator
В нета има доста туториали за това как се затварят аппове, прехвърля между тях и т.н.
Но съм напълно съгласен, че това не е оправдание за МС, които са сътворили един от най-неинтуитивните възможни интерфейси в историята на човечеството (и Драгъна и АлДим трябва доживот да се срамуват, че изобщо някога са го защитавали)
Адрес бара в ИЕ10-Метро се вади с десн бутон (холи шит..)
Пуснат апп се гаси или с алт+ф4, или като го хванеш с мишката към горния край, тя стане на ръчичка и ти го влачиш надолу
Езици би трябвало да виждаш, ако не виждаш, си ги пусни в ControlPanel->Languages
Ако не знаеш къде е ктрл панела - трябва да отидеш в десктоп режим (не знам що не го виждаш, пробвай с win+D) оттам мишката в левия долен ъгъл се показва един снапшот на стартскрийна, кликаш с десен бутон върху него и имаш опция за контрол панел
Сериозно, МакОС почна да ми се струва доста логичен и очевиден вече....
Но съм напълно съгласен, че това не е оправдание за МС, които са сътворили един от най-неинтуитивните възможни интерфейси в историята на човечеството (и Драгъна и АлДим трябва доживот да се срамуват, че изобщо някога са го защитавали)
Адрес бара в ИЕ10-Метро се вади с десн бутон (холи шит..)
Пуснат апп се гаси или с алт+ф4, или като го хванеш с мишката към горния край, тя стане на ръчичка и ти го влачиш надолу
Езици би трябвало да виждаш, ако не виждаш, си ги пусни в ControlPanel->Languages
Ако не знаеш къде е ктрл панела - трябва да отидеш в десктоп режим (не знам що не го виждаш, пробвай с win+D) оттам мишката в левия долен ъгъл се показва един снапшот на стартскрийна, кликаш с десен бутон върху него и имаш опция за контрол панел
Сериозно, МакОС почна да ми се струва доста логичен и очевиден вече....
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Какъв Windows, мобилен? Аз например съм изцяло десктоп потребител, тъч устройство не съм притежавал, само съм човъркал, изобщо нагласата ми е на десктопен потребител. По принцип знам, че се спират нещата, като се драгват по екрана и щях да се сетя, ако държах таблет в ръката си, но не държа. Боравя с мишка, в случая пад на лаптоп, което прави цялото упражнение с драгване на апа от горе надолу некви степени по-досадно.Amelia wrote:Е това как се затварят аппове си е достатъчно интуитивно за всеки ползвал Уиндоус или таблет някога, аре стига.
Иначе клавишните комбинации от 7 си бачкат и тук, аз така и се добрах първоначално до десктопа и контролния панел.

А използвам метро версията на IE защото тя ми е в лицето.
От където и да го гледам, не виждам смисъла на това метро, и не знам защо ми е натрапено. Сигурен съм, че може да се направи така че почти да не го виждам в ежедневната си работа, но отново трябва да се полагат усилия това да стане. Не се виждам да ъпгрейдна. Сега пиша от дома на 7-цата и след тая мъка през деня с 8, е като глътка свеж въздух. Хомогенна операционна система с елегантен и изчистен от излишни глупости интуитивен интерфейс. Макар, че то по тези критерии дори XP е по-хомогенна и интуитивна от 8.
Така че ми е любопитно с какво точно MS смятат, че Windows 8 превъзхожда предшествениците си...

- RRSunknown
- Elder God
Аз не се виждам да използвам тъч на десктоп машината си нито след една, нито след 10 години. Ръкомахане по 22+ дисплей едва ли ще правя някога, освен, ако не е нещо свързано с работа.
Таблетният пазар може да е най-бързо разрастващия се, но десктоп машината си е задължителна за всеки дом, а тъч технологията е далеч не най-удобното нещо, като си се опънал в стола си, в сравнение с деликатните движения на мишока, които ми вършат същата работа.
Ясно е, че искат да направят една още по-затворена среда, и да станат повече, като Apple. Не вярвам, че ще успеят. Смятам, че и Apple и MS вървят стремглаво надолу с плановете си за бъдещето, и по-предприемчиви хора ще ги цакат рано или късно.
Така или иначе мен нуждите ми са задоволени от Windows 7, и тъй като Windows 8 ми носи само негативи, ще го прескоча.
Таблетният пазар може да е най-бързо разрастващия се, но десктоп машината си е задължителна за всеки дом, а тъч технологията е далеч не най-удобното нещо, като си се опънал в стола си, в сравнение с деликатните движения на мишока, които ми вършат същата работа.
Ясно е, че искат да направят една още по-затворена среда, и да станат повече, като Apple. Не вярвам, че ще успеят. Смятам, че и Apple и MS вървят стремглаво надолу с плановете си за бъдещето, и по-предприемчиви хора ще ги цакат рано или късно.
Така или иначе мен нуждите ми са задоволени от Windows 7, и тъй като Windows 8 ми носи само негативи, ще го прескоча.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Ами почти всяко домакинство има деца. А децата се нуждаят от качествена платформа за игри и мултимедия, и не само децата де. Така че да кажеш, че десктоп потребителите са динозаври е меко казано далеч от истината. Не виждам как таблетите ще изместят настолното PC и десктоп платформата.RRSunknown wrote:Откога всяко домакинство играе Call of Duty, или изобщо играе игри?
- RRSunknown
- Elder God