Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Нищо не е стреля в сравнение с MP5/MP7 и подобните.
Но това няма никакво значение -срещу невъоръжени деца и с чифте може да стреляш - те не могат да направят нищо.
Най-вероятно ги е стрелял от упор. Ако му е хрумнало да си направи молотовки за по 5 лева е щял и по-големи поразии да свърши.
То след като са го пуснали с еднометрова пушка и пистолети в училище съвсем спокойно е можел да вкара молотовки, бензин, взрив или някъкъв газ.
Сега чета, че хванали още някъкъв в Оклахома - и той готвел стрелба като последовател, набирал следовници и планирал за заложи капани със взрив на вратите за полицията като дойде.
http://www.usatoday.com/story/news/nati ... t/1771497/
Но това няма никакво значение -срещу невъоръжени деца и с чифте може да стреляш - те не могат да направят нищо.
Най-вероятно ги е стрелял от упор. Ако му е хрумнало да си направи молотовки за по 5 лева е щял и по-големи поразии да свърши.
То след като са го пуснали с еднометрова пушка и пистолети в училище съвсем спокойно е можел да вкара молотовки, бензин, взрив или някъкъв газ.
Сега чета, че хванали още някъкъв в Оклахома - и той готвел стрелба като последовател, набирал следовници и планирал за заложи капани със взрив на вратите за полицията като дойде.
http://www.usatoday.com/story/news/nati ... t/1771497/
Еми както се вижда от линка на RRS за другото психопатче от Оклахома, дори 18-годишен тийн може спокойно да си купи пистолет и да пазарува за .22 пушка и картечна платформа, в която да я сложи за по-лесно изтребване на съученици...tigermaster wrote:Искрено се надявам пишещите такива постове да са тийнейджъри, правещи се на мъже по форумите, а не хора с реално право да притежават оръжие...
Иначе повечето постващи под материалите на CNN са възрастни хора с убеждения, да... Тъжно.
п.п. Сега проверих - минималната възраст, за да си купиш оръжие в САЩ е 18 години. Минималната възраст за пиене на алкохол е 21 между другото...
п.п.п. Линк към американския сайт на Walmart:
http://www.walmart.com/browse/hunting/g ... inkFC1Guns
Особено ме кефи розовата пушка за "млади момичета"!

Коментари отдолу:
"we got this for my daughters 9th b day she loved it and so do i it fits her grate and will last a long time i love that there is a lock built in to the forearm love the safety my dad is a gun smith and he loves it glad i can pass down the sport to my kids all in all LOVE IT !!!"
"We got this last week for our daughters birthday. She loves it. Easy to handle, shoot & load. Her grouping was amazing. Plus the price is right! Great gun for any beginner shooter...even my wife likes it.
The locking mechanism is built into the gun, so you can rest assured that the gun will be safe"
- RRSunknown
- Elder God
Манталитета е важен, то и тук половината ни клас се разхождаше с ножове и подръчни взривове, а и в даден от живота си всеки е имал достъп до напълно зареден автомат със 120 патрона.
Ама де да знам - толкова много ти набиват в главата какво ще стане ако потърсиш саморазправа, че дори на най-изпадналия ром не му е хрумвало да отмъщава - това го няма в Щатите.
В държави като Швейцария ти внушават каква отговорност е оръжието, колко сериозно е да боравиш с оръжие - в щатите като дъвки ги продават на майтап. Както някъкъв анализатор е написал
Ама де да знам - толкова много ти набиват в главата какво ще стане ако потърсиш саморазправа, че дори на най-изпадналия ром не му е хрумвало да отмъщава - това го няма в Щатите.
В държави като Швейцария ти внушават каква отговорност е оръжието, колко сериозно е да боравиш с оръжие - в щатите като дъвки ги продават на майтап. Както някъкъв анализатор е написал
The difference in gun violence between Switzerland and the United States comes down to the difference between the Swiss people and Americans, and I don't see Americans changing in any fundamental way anytime soon
- RRSunknown
- Elder God
Аз имах, баща ми имаше, вуйчо ми имаше, братовчед ми имаше.
Извинявам се за дискриминацията, но досега не съм чувал жена да организира подобни разстрели и затова някак си ги изключвам от сметките.
Да продължа за Швейцария - там всеки с оръжие е много стриктно следен- редовно психотестове, разрешения, наблюдение на поведението и противообществените му прояви. Преди да купиш оръжието трябва да докажеш с тест че може да боравиш с него и да предявиш писмено разумно обяснение как и защо смяташ да го използваш.
Голямото сито пресява перковците и видимите дементи още в началото.
Извинявам се за дискриминацията, но досега не съм чувал жена да организира подобни разстрели и затова някак си ги изключвам от сметките.
Да продължа за Швейцария - там всеки с оръжие е много стриктно следен- редовно психотестове, разрешения, наблюдение на поведението и противообществените му прояви. Преди да купиш оръжието трябва да докажеш с тест че може да боравиш с него и да предявиш писмено разумно обяснение как и защо смяташ да го използваш.
Голямото сито пресява перковците и видимите дементи още в началото.
Last edited by RRSunknown on Sun Dec 16, 2012 6:43 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Че Казармите да не са на луната
Изключително лесно е да прескочиш оградата и за пет минути да си в махалата където да раздадеш справедливост. В казармата бяха събрани агресивни, неграмотни роми 80% с присъди за побои и кражби.
Обаче дори когато сме стигали до бой на никой не му е хрумвало че това дето му виси на гърба може да се използва или да заплашваш с него, камо ли да стреляш. Аз съм ходил с висящ на гърба зареден автомат да купувам кафе в центъра на Стара Загора но понеже всички са свикнали никой не му прави впечатление от хората.
Нека продължа с Щатите и разликата със страни като Швейцария
В Щатите:
Хора с присъди и агресивно поведение никой не им забранява да купуват оръжия легално.
Няма нужда от обяснение за нуждата от оръжие.
Частните сделки никой не ги регулира или следи, никакви документи.
Само някои щати изкскват лиценз и регистрация и то само за пистолети.
За какво говорим ?

Обаче дори когато сме стигали до бой на никой не му е хрумвало че това дето му виси на гърба може да се използва или да заплашваш с него, камо ли да стреляш. Аз съм ходил с висящ на гърба зареден автомат да купувам кафе в центъра на Стара Загора но понеже всички са свикнали никой не му прави впечатление от хората.
Нека продължа с Щатите и разликата със страни като Швейцария
В Щатите:
Хора с присъди и агресивно поведение никой не им забранява да купуват оръжия легално.
Няма нужда от обяснение за нуждата от оръжие.
Частните сделки никой не ги регулира или следи, никакви документи.
Само някои щати изкскват лиценз и регистрация и то само за пистолети.
За какво говорим ?
Еми у нас и баща ми и дядо ми имаха пистолети. Нормално - бяха я в полицията, я в армията. След пенсия можеха да изберат дали да си купят служебното оръжие да си остане за тях. Дядо ми си купи неговото, баща ми се чудеше, ма накрая реши да не го купува, след като майка ми и ние му казахме, че не щем такова нещо в къщи. На дядо ми пистолета така и не го знам къде е - винаги е бил държан на скрито и недостъпно място. Баща ми също не си оставяше оръжието в наше присъствие без наблюдение. И аз, и брат ми сме стреляли с истински пистолети - аз даже ходех със съученици по разни стрелбища, за кеф. Но нито аз, нито брат ми изпитваме някво желание да се въоръжим, ебаси. Не мога да го разбера това американско поведение и туй то.
Не мое да третираш алкохола като по-опасен от огнестрелно оръжие. ВТФ изобщо е това?
Не мое да третираш алкохола като по-опасен от огнестрелно оръжие. ВТФ изобщо е това?
Половината от моя клас не са се разхождали с цял арсенал. Но все едно, не е в това въпросът. Чета ся щото във фейса и спрях да споря с идиоти, щото само се потя, а друга файда няма, но често дават за пример Швейцария и Финландия, дето режимът за притежаване на оръжия също е доста либерален, пък там нямало такива масакъри. Много силно вярвам, че в споменатите държави контролът е по-сериозен и човек трудно би могъл да метне в количката в хипермаркета покрай олиото и праха за пране и една пушка за дъщерята.
Факт е, че ограничаването на притежанието на оръжия в никакъв случай не отменя автоматично опасността от подобни трагедии, но поне ограничава вероятността от случването им. Не е едно и също просто да скокна до магазина и да си купя някво пушкало, и да тръгна да минавам разнообразни психотестове, да доказвам защо имам нужда от чак толкова много оръжия, алтернативно да тръгна да ги купувам на черно и пр., което е много вероятно в някакъв момент да направи впечатление на хората и да се стигне до предотвратяването на замисъла ми.
Бе въобще, онова там е глупост безподобна.
Факт е, че ограничаването на притежанието на оръжия в никакъв случай не отменя автоматично опасността от подобни трагедии, но поне ограничава вероятността от случването им. Не е едно и също просто да скокна до магазина и да си купя някво пушкало, и да тръгна да минавам разнообразни психотестове, да доказвам защо имам нужда от чак толкова много оръжия, алтернативно да тръгна да ги купувам на черно и пр., което е много вероятно в някакъв момент да направи впечатление на хората и да се стигне до предотвратяването на замисъла ми.
Бе въобще, онова там е глупост безподобна.
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Не знам за вас, но моя достъп до оръжие беше 1,5 години. През този период имах проблем с 20-тина мангали от ОХР рота. Проблема приключи много бързо - казах им, докато бях карул, че ще им ида на гости в тяхното спално с 2 пълнителя. Не ме и погледнаха даже следващите 6-7 месеца докато служехме на едно място. А бяха доста неприятни гниди, изпращяли от служба. И до днес не съм сигурен дали щях да го направя, ма явно съм бил убедителен ...
След това никога не ме е блазнело да имам оръжие, камо ли да го ползвам ... Дет се вика, намирал съм ис начини да се справя в тоя живот. Но ако имах под ръка такова, в броени ситуации, не знам, честно ...
След това никога не ме е блазнело да имам оръжие, камо ли да го ползвам ... Дет се вика, намирал съм ис начини да се справя в тоя живот. Но ако имах под ръка такова, в броени ситуации, не знам, честно ...
Аз съм имал достъп само до въздушна пушка за стреляне по мишени... Единственият ми "опит" с оръжия е от шуутъри и смятам така да си остане. 
Иначе и тук в Канада въобще не е лесно да притежаваш лично оръжие. Трябва лиценз, който се дава само след като се регистрираш, минеш през сериозна проверка и получиш уроци по стрелба. Отделно има много по-стриктни правила и за това къде и как да си държиш оръжието и т.н. Но най-вече - на много малко хора въобще им хрумва да си купят оръжие. А в САЩ - даваш им ID и си купуваш assault rifle и 500 куршума, бате...

Иначе и тук в Канада въобще не е лесно да притежаваш лично оръжие. Трябва лиценз, който се дава само след като се регистрираш, минеш през сериозна проверка и получиш уроци по стрелба. Отделно има много по-стриктни правила и за това къде и как да си държиш оръжието и т.н. Но най-вече - на много малко хора въобще им хрумва да си купят оръжие. А в САЩ - даваш им ID и си купуваш assault rifle и 500 куршума, бате...