Windows - 8th time is the charm or new ME
Moderator: Moridin
И не само това, ами на всичкото отгоре, за хора като мен, които бяха свикнали да ползват за Send = Ctrl+Enter сега трябва да свиквам наново, защото тази опция вече я няма. Ужас, мисля да си дръпна една от по-старите версии и да забраня ъпдейтите.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Дразни ме неимоверно като цъкна по навик сега смайлитата вместо сенд и трябва да си преместя ръката от мишката на плота под бюрото да чукне ентъра на лаптопа отгоре. Просто е безсмилена тая промяна откъм функционалност дори само, освен ако няма неква уловка за платените услуги после.
поне покрай ровенето в нета видях на няколко забавни скрити смайлита кодовете
(mooning)
Както и да е сложих си Skype 5.10.66.116 и заспа за сега, пък да видим кога ще форснат ъпдейта най-сетне от M$.

поне покрай ровенето в нета видях на няколко забавни скрити смайлита кодовете

Както и да е сложих си Skype 5.10.66.116 и заспа за сега, пък да видим кога ще форснат ъпдейта най-сетне от M$.
Last edited by Xellos on Wed Dec 12, 2012 11:25 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Moridin
- Global Moderator
Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Аман от privacy invasions, прекаляват тия фирмоци
п.п. за протокола, мс акаунта ми е тотално през страни, направих го само заради този уиндоус. и ПАК няма да ги синкна, щото е принципна кретения това.
п.п. за протокола, мс акаунта ми е тотално през страни, направих го само заради този уиндоус. и ПАК няма да ги синкна, щото е принципна кретения това.
This is it. Ground zero.
Хмм, е сложих си стария и за сега е решен въпроса
. Ама още с стартирането на уиндоуса и скайпа и изскача прозореца за ъпгрейта. Поне още е по желание
.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Че то тва е основната идея зад тоя уин.Moridin wrote:Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Миналия ден си поиграх с едно хибридче на Асус - за таблети горе долу става. Но за десктоп - забрави.
Ето едно хубаво обяснение защо новият дизайн е обективно смотан:
http://www.nngroup.com/articles/windows ... wer-users/
Еми аз почти не докосвам таблетната част за момента (която продължава да ме дразни) и си ползвам 8-цата като нормален Уиндоус, който се държи през цялото време като нормален Уиндоус. Не мога да разбера голяма част от мрънкането - веднъж като научих къде са насъбрали накуп опциите от старт менюто и как да пускам сърч, не съм имала никви драми със софтуера. Скайпа ми не иска никва синхронизация с нищо. Иска ъпдейт, който аз не му позволявам от месеци вече. Единствено Мозилата ми заби няколко пъти докато си стриймвах анимето от Крънчирол сайта и драйвърите на видеокартата взеха да крашват малко по-често (на тоя лаптоп му крашваха драйвърите на видеото от самото начало). Засега за мен почти нищо не се е променило. Машината рибуутва чувствително по-бързо, но мен скоростта на рибуута ме интересува безкрайно рядко, щото го извършвам 1-2 пъти месечно и без това.
Проблемът, Амелия, е че просто няма как да си стоиш само в десктопа. Дори да рзкараш всички апове като фото, музика, видео и пр. пак неща като търсене и дивайси те вкарват в модерен режим (или както в крайна сметка се разбраха да я наричат тая гнус) и правят експириънса абсолютно нехомогенен. Ако му бяха сложили една опция да забраниш всякакви набези на тоя интерфейс, докато си ползваш десктоп режима, щеше да е прекрасно. Обаче няма как.
Не е въпросът до свикване - всеки ще свикне. Това е изоснови погрешно дизайнерско решение.
Също лошото е, че сега всичко ще почнат да го преправят като за Уин 8 и дори десктоп апликейшъните ще почнат да заприличват все повече на тези с модерния интерфейс. И в крайна сметка, дори да си останеш на 7, по едно време ще се окаже, че всичко ти изглежда като 8.
Но тва е, аз съм information/cm^2 junkie и тая разредена боза, в която можеш да бъркаш с пръсти ми действа на нервите.
Също лошото е, че сега всичко ще почнат да го преправят като за Уин 8 и дори десктоп апликейшъните ще почнат да заприличват все повече на тези с модерния интерфейс. И в крайна сметка, дори да си останеш на 7, по едно време ще се окаже, че всичко ти изглежда като 8.
Но тва е, аз съм information/cm^2 junkie и тая разредена боза, в която можеш да бъркаш с пръсти ми действа на нервите.
- Moridin
- Global Moderator
Статията е ужасно добра, препоръчвам на всички, които с въззабавна арогантност обясняваха за разбиране и неразбиране от дизайнSilver wrote:Че то тва е основната идея зад тоя уин.Moridin wrote:Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Миналия ден си поиграх с едно хибридче на Асус - за таблети горе долу става. Но за десктоп - забрави.
Ето едно хубаво обяснение защо новият дизайн е обективно смотан:
http://www.nngroup.com/articles/windows ... wer-users/

This is it. Ground zero.
Статията е ужасно ограничена в подхода си искаш да кажеш. Хванали са няколко "опитни юзъра", които през живота си са ползвали само традиционен Уиндоус и са ги оставили да се мъчат с нещо ново, което не са научени да ползват. Или с други думи - статията е манипулативен bs с много саката логика в използваните "тестове".
п.п. Преди да говориш на околните за "арогантност" по темата, погледни собствените си нападки в нея.
п.п. Преди да говориш на околните за "арогантност" по темата, погледни собствените си нападки в нея.