Windows - 8th time is the charm or new ME
Moderator: Moridin
И не само това, ами на всичкото отгоре, за хора като мен, които бяха свикнали да ползват за Send = Ctrl+Enter сега трябва да свиквам наново, защото тази опция вече я няма. Ужас, мисля да си дръпна една от по-старите версии и да забраня ъпдейтите.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Дразни ме неимоверно като цъкна по навик сега смайлитата вместо сенд и трябва да си преместя ръката от мишката на плота под бюрото да чукне ентъра на лаптопа отгоре. Просто е безсмилена тая промяна откъм функционалност дори само, освен ако няма неква уловка за платените услуги после.
поне покрай ровенето в нета видях на няколко забавни скрити смайлита кодовете
(mooning)
Както и да е сложих си Skype 5.10.66.116 и заспа за сега, пък да видим кога ще форснат ъпдейта най-сетне от M$.

поне покрай ровенето в нета видях на няколко забавни скрити смайлита кодовете

Както и да е сложих си Skype 5.10.66.116 и заспа за сега, пък да видим кога ще форснат ъпдейта най-сетне от M$.
Last edited by Xellos on Wed Dec 12, 2012 11:25 pm, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- Moridin
- Global Moderator
Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Аман от privacy invasions, прекаляват тия фирмоци
п.п. за протокола, мс акаунта ми е тотално през страни, направих го само заради този уиндоус. и ПАК няма да ги синкна, щото е принципна кретения това.
п.п. за протокола, мс акаунта ми е тотално през страни, направих го само заради този уиндоус. и ПАК няма да ги синкна, щото е принципна кретения това.
This is it. Ground zero.
Хмм, е сложих си стария и за сега е решен въпроса
. Ама още с стартирането на уиндоуса и скайпа и изскача прозореца за ъпгрейта. Поне още е по желание
.

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Че то тва е основната идея зад тоя уин.Moridin wrote:Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Миналия ден си поиграх с едно хибридче на Асус - за таблети горе долу става. Но за десктоп - забрави.
Ето едно хубаво обяснение защо новият дизайн е обективно смотан:
http://www.nngroup.com/articles/windows ... wer-users/
Еми аз почти не докосвам таблетната част за момента (която продължава да ме дразни) и си ползвам 8-цата като нормален Уиндоус, който се държи през цялото време като нормален Уиндоус. Не мога да разбера голяма част от мрънкането - веднъж като научих къде са насъбрали накуп опциите от старт менюто и как да пускам сърч, не съм имала никви драми със софтуера. Скайпа ми не иска никва синхронизация с нищо. Иска ъпдейт, който аз не му позволявам от месеци вече. Единствено Мозилата ми заби няколко пъти докато си стриймвах анимето от Крънчирол сайта и драйвърите на видеокартата взеха да крашват малко по-често (на тоя лаптоп му крашваха драйвърите на видеото от самото начало). Засега за мен почти нищо не се е променило. Машината рибуутва чувствително по-бързо, но мен скоростта на рибуута ме интересува безкрайно рядко, щото го извършвам 1-2 пъти месечно и без това.
Проблемът, Амелия, е че просто няма как да си стоиш само в десктопа. Дори да рзкараш всички апове като фото, музика, видео и пр. пак неща като търсене и дивайси те вкарват в модерен режим (или както в крайна сметка се разбраха да я наричат тая гнус) и правят експириънса абсолютно нехомогенен. Ако му бяха сложили една опция да забраниш всякакви набези на тоя интерфейс, докато си ползваш десктоп режима, щеше да е прекрасно. Обаче няма как.
Не е въпросът до свикване - всеки ще свикне. Това е изоснови погрешно дизайнерско решение.
Също лошото е, че сега всичко ще почнат да го преправят като за Уин 8 и дори десктоп апликейшъните ще почнат да заприличват все повече на тези с модерния интерфейс. И в крайна сметка, дори да си останеш на 7, по едно време ще се окаже, че всичко ти изглежда като 8.
Но тва е, аз съм information/cm^2 junkie и тая разредена боза, в която можеш да бъркаш с пръсти ми действа на нервите.
Също лошото е, че сега всичко ще почнат да го преправят като за Уин 8 и дори десктоп апликейшъните ще почнат да заприличват все повече на тези с модерния интерфейс. И в крайна сметка, дори да си останеш на 7, по едно време ще се окаже, че всичко ти изглежда като 8.
Но тва е, аз съм information/cm^2 junkie и тая разредена боза, в която можеш да бъркаш с пръсти ми действа на нервите.
- Moridin
- Global Moderator
Статията е ужасно добра, препоръчвам на всички, които с въззабавна арогантност обясняваха за разбиране и неразбиране от дизайнSilver wrote:Че то тва е основната идея зад тоя уин.Moridin wrote:Skype for Modern UI мани всичко друго, а и държи да ми синкне МС акаунта със скайп акаунта. Е а пък да видим кога ще го пусна.
Миналия ден си поиграх с едно хибридче на Асус - за таблети горе долу става. Но за десктоп - забрави.
Ето едно хубаво обяснение защо новият дизайн е обективно смотан:
http://www.nngroup.com/articles/windows ... wer-users/

This is it. Ground zero.
Статията е ужасно ограничена в подхода си искаш да кажеш. Хванали са няколко "опитни юзъра", които през живота си са ползвали само традиционен Уиндоус и са ги оставили да се мъчат с нещо ново, което не са научени да ползват. Или с други думи - статията е манипулативен bs с много саката логика в използваните "тестове".
п.п. Преди да говориш на околните за "арогантност" по темата, погледни собствените си нападки в нея.
п.п. Преди да говориш на околните за "арогантност" по темата, погледни собствените си нападки в нея.