Черните Златки на наукоподобните психози

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 12, 2012 6:26 pm

Дневник са доста по-адекватни от това. Според мен просто е ирония цялата снимка ;р
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 12, 2012 7:50 pm

АЗ КАТО ВИ ГОВОРЕХ, НЕ ПРИКАЗВАХ!!!!!!!!! АМА КОЙ ДА МЕ ЧУЕ!!!!!!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 13, 2012 11:51 am

Абе всъщност тука Морви излезе с една идея, която на мен изобщо не ми беше хрумнала - май съм станал прекалено циничен :( Възможно е девойката просто да е снимала *красива* следа от самолет в небето, без никакви асоциации с каквото и да е от последните пет години.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Nov 13, 2012 1:03 pm

Възможно е, но с оглед напоследъчните събития е крайно малко вероятно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Veritas
Scholar

Post by Veritas » Tue Nov 27, 2012 1:22 am

Захар и вода
Самото интервю не ми направи особено впечатление, като цяло реакцията ми беше "Хубаво, открихме топлата вода", но някои от коментарите са златни.
Spoiler: show
Интересно за физик подобно мнение? Но явно някои като теб не четат и учат много ,сам си го просиш това отношение!Ако бе се поровил в дебелите книги ,щеше да разбереш, че механизма да действие на този тип лекарства е съвсем различен - те не внасят в организма вещество а информация именно затова носителя е е вода и захар те имат свойството да "помнят "информация а свободно преминават през почти всички тъкани и мембрани в организма ,е дати" подскажа " когато някои е болен или здрав състоянието му се определя от неговия тип реакция към вътрешни или външни дразнители когато реакцията е патологична вибрацията в тъканите е друга не нормална и именно хомеопатичния медикамент подбран по редица условия коригира състоянието създавайки възможност за резонанс с изпадналата честота тоест подобното лекува подобно ,Можеш да прочетеш Науката хомеопатия на Г. Витулкас ,или Съдбата като шанс на Родегер Дилке -хора с нобелови награди , нова и интересна гледна точка и опит за теб ,От опит и практика Хомеопатията за мен действа !
The truth shall make ye fret.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 27, 2012 1:46 am

Нда, Витулкас и на мен ми е попадал. Наскоро рових в научната литература да видя дали има някви сериозни изследвания за т.нар. памет на разтворителя и погасяване на "болни" вълни щото имах екзотичната идея да ползвам това инфо като тема на един задължителен семинар, на който трябваше да презентирам. И познайте кво. Всички статии с подобни понятия бяха все в журнали за хомеопатия. Една статия няма с реално научно изследване в хард-кор научно списание. А ако някой някога беше правил смислени изследвания за памет на разтворител, щяха поне в някое от химичните журнали да са писали за това.
Изобщо, дебелите книги, които могат да се отворят по тея теми са с информационната акуратност на Библията в общи линии. А нито един от тея двамата цитирани няма Нобелова награда.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Nov 30, 2012 4:38 pm

Много забавна аналогия - как се чувства човек, когато спори с някого за псевдонаука: http://www.guardian.co.uk/science/brain ... e-argument :)

Добре измислена, добре написана, много забавна и... леко тъжна.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Dec 22, 2012 4:37 pm

ПРИНЦИПИ НА ОКУЛТНАТА АРХИТЕКТУРА
http://www.beinsadouno.com/wiki/index.p ... 0%B2%D0%B0

:mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 22, 2012 11:35 pm

А, тея са на мамка ми хората. Чудех се кога ще изникне нещо и от тях тука. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 23, 2012 2:33 am

Гледам, че тоя сайт е дъновистки - някой знае ли достатъчно да съмарайзне основните идеи на дъновистите?
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Dec 23, 2012 3:56 am

Еми на:

и това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Deunov

В общи линии, изкривено християнство, мешано с разни източно-философски идеи като тая за прераждането + квато окултна простотия се сетиш (астрология, нумерология и прочее логии дето не са никви логии всъщност). Тресе ги и стандартния окултен расизмец, ма то май си е нормално за повечето секти. Учениците на Дънов го смятат за някъв от ранга на Христос (даже дали не беше преродения Христос направо), а пичът е излялял през живота си ляляне достатъчно да напълни пет библиотеки. Така че учението му не може да се съмарайзне лесно. От време на време се опитва да звучи научно и като го прави е покъртителен колкото креационистите. В безбройните му ляляния се намират и някои смислени приказки, ма то при това количество изприказвани приказки все нещо трябва да е налучкал както трябва. Последователите му са нема такава шайка! Там е фани единия па удари другия. Нещото е популярно и извън България, да му се ненадеваш - има бая фенове във Франция. Всъщност, пичът е наплякал такъв епохален буламач от сякви митологии, философски школи и ню ейдж простотии в учението си - та почти всеки "инакомислещ" идиот може да си намери нещо интересно в него. С това си обяснявам и популярността му. Освен безкрайно мъдрите мъдри писани мъдрости, които учениците изучават самосиндикално или в организирани групи, има и набор от леки физически упражнения (наричат се Паневритмия), които се правят по изгрев слънце със специален музикален съпровод, чието музикално и текстово съдържание все едно е правено от четвъртокласник, но всъщност са писани от самия Дънов и някои негови ученици. Некви ей такива работи. Като цяло намирам нещото за сравнително безобидна идиотия и ако майка ми не хвърляше луди кинти за закупуване на всичките беседи на Дънов във всичките им възможни издания, вероятно щях да ги имам и за още по-безобидни. Имаха и те няколко велики схизми и се изпоразпаднаха на ненам колко издателства и кръжеца там. Баща ми може би ще ви ги опише като по-зловредни, щото той е тоя дето беше изнасилен да става рано да кара майка ми на Паневритмия.

Изобщо, забавно е. Свекървата пък се увлича от източната философия и един път ми хвалеше Мулдашев. Майка ми вече ги числи тея към Черната ложа, иначе преди и тя се увличаше по тях. Сега всичките тея книги стоят в кашон на тавана низвергнати, щото Учителят е Пътят и Истината и Животът. И двете имат навика да ми излизат с някви алтернативни методи за лечение и да ми ги рекламират като святата и чиста истина без да са ги пробвали нито веднъж. Аз се опитвам да накарам и двете да прочетат некой друг учебник вместо тея бълвочи, ама засега претърпявам пълен крах в тея си начинания. Честно, не знам аз и Сашко как сме се пръкнали такива при това положение, а може и да сме станали такива точно заради това...

Oui. Je suis garbage.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sun Dec 23, 2012 9:25 am

Спомням си, че тоя го имаше в една детска енциклопедия за влиятелни българи. Например Иван Рилски, Левски, Ботев и накрая - Дънов. И преди да знам кой е ми стоеше доста странно там. Сега преглеждам спора в българската уикипедия, някъв ужас е там просто.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 04, 2013 3:16 pm

Една интересна таблица :D
Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 04, 2013 3:46 pm

Картинката е много добра.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 04, 2013 6:23 pm

Супер яка е, но все пак аюрведа = new age bollocks ми идва в повече :)
This is it. Ground zero.