Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 10, 2012 10:26 am

Само в Америка - не съм подходящ за шеф на ЦРУ щото съм се ебал с някоя която не е жена ми. Бахти.

http://www.reuters.com/article/2012/11/ ... FP20121110

и нещо забавно за марихуаната

http://www.economist.com/blogs/democrac ... c30b6f1709
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Nov 10, 2012 12:28 pm

Roland wrote:Марихуаната не влияе по-зле на психиката от прекомерната употреба на алкохол. Също така, никога не съм попадал на агресивен буйстващ стоунер, и като се опиташ изцяло да спреш да пушиш трева, това не води до смърт...
И аз не съм, затова пък стават неадекватни и когато не пушат.
Естествено, не казвам, че е повсеместно - познавам страхотни и супер интелигентни хора - едни от най-интелигентните ми познати - които пушат, просто казвам, че има и така, и така, точно както и с алкохола.

Положителното за мен е, че ако тревата излезе от сферата на влияние на дилърите и се продава както тютюна, то скокът от трева на екстази и хероин ще е по-малко вероятен.
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 10, 2012 8:45 pm

Moridin wrote:И аз не съм, затова пък стават неадекватни и когато не пушат.
Или по-скоро се напушват далеч повече, отколкото подозираш. :lol:

Много ме кефи как тук се постват някакви тежки мнения в стил "фактите" на републиканците от изминалата кампания... Научни материали, нещо, а?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 10, 2012 9:02 pm

Ми моите мнения са си точно това - мнения. Пушенето на трева не съм ставал никога свидетел, нито съм чувал да води до агресия. Също така един битов алкохолик е със също толкова изменена психика, колкото habitual stoner. Само дето алкохолът го ползваме отпреди да има цивилизация, та на никого не му хрумва да го забранява (така де, освен на лудите, на които им), докато тревата е изведнъж голямата драма.
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 10, 2012 9:10 pm

Roland wrote:Ми моите мнения са си точно това - мнения. Пушенето на трева не съм ставал никога свидетел, нито съм чувал да води до агресия. Също така един битов алкохолик е със също толкова изменена психика, колкото habitual stoner. Само дето алкохолът го ползваме отпреди да има цивилизация, та на никого не му хрумва да го забранява (така де, освен на лудите, на които им), докато тревата е изведнъж голямата драма.
Нали се сещаш че това може да е и аргумент за забрана на алкохола отколкото за разрешаване на тревата.

Принципно съм против каквото и да е ограничаване на субстанции при три условия - от възрастни( подразбира се) и след waiver на здравните права за проблеми със здравето причинение от тях (несправедливо е обществото да плаща за лечение на рак на белите дробове на пушач) и при търкане със закона това да са утежняващи вината обстоятелства.

Просто защото човек е собственик на собственото си тяло.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Nov 10, 2012 9:35 pm

Нищо не е било забранено в началото на миналия век, повечето от наркотиците са изобретени от фармацевти и използвани за лечение.

Хероина го забраняват в щатите 1924 година под влияние на фрамацевтичната индустрия, обаче в Европа си го продават в аптеките чак до 34 година.

А най-много наркомани има сред ветераните от армията - дори и днес морфина се използва като основна екипировка .

Явно играят бизнес големи интереси.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 10, 2012 10:07 pm

Мдам. Някои хора правят адски много пари от това, че наркотиците са незаконни. Други правят много пари от затворници по затворите. В крайна сметка, нито една от тея забрани не е заради здравето и морала на населението. Те са просто предлог някъв.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Nov 10, 2012 11:09 pm

The Dragon wrote:
Roland wrote:Ми моите мнения са си точно това - мнения. Пушенето на трева не съм ставал никога свидетел, нито съм чувал да води до агресия. Също така един битов алкохолик е със също толкова изменена психика, колкото habitual stoner. Само дето алкохолът го ползваме отпреди да има цивилизация, та на никого не му хрумва да го забранява (така де, освен на лудите, на които им), докато тревата е изведнъж голямата драма.
Нали се сещаш че това може да е и аргумент за забрана на алкохола отколкото за разрешаване на тревата.

Принципно съм против каквото и да е ограничаване на субстанции при три условия - от възрастни( подразбира се) и след waiver на здравните права за проблеми със здравето причинение от тях (несправедливо е обществото да плаща за лечение на рак на белите дробове на пушач) и при търкане със закона това да са утежняващи вината обстоятелства.

Просто защото човек е собственик на собственото си тяло.
qft
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 10, 2012 11:13 pm

Всъщност не е аргумент за забрана на алкохола. Ако човешката цивилизация е оцеляла 50 000 години с алкохол, ЯВНО човешката цивилизация може да функционира с алкохол. Та да, точно аргумент за легализация на марихуаната е. И това го казвам като човек, който е пробвал 4-5 пъти в живота си.

Що се отнася до уейвиъра, тва вярвам сам ще се сетиш защо и колко е нелепо. Горе-долу толкова е адекватно колкото про-лайфър да каже, че жените трябва да уейвват правото си на аборт, ако искат да правят секс.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 10, 2012 11:19 pm

Нда, така трябва да уейвнат здравното осигуряване на ВСИЧКИ, освен най-изтрещелите по здравето си вегани, а може би даже и на тях. Дебелите хора трябва да си уейвнат осигуряването на мига - то това нашето е по-лошо и от пафкането. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Nov 10, 2012 11:30 pm

This is what REALLY happened:

http://www.youtube.com/watch?v=euEcDv6vLXE
Както казаха Amelia и Roland горе - това е пълен BS, не QFT...
Всъщност това е ТОЧНО класическият аргумент на крайно десните републиканци, срещу който протестират нормалните хора, наред с любимия ни Jon Stewart. От теб, Драгъне, не съм го очаквал, предвид фенщината ти към последния.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 11, 2012 4:17 am

Е не е точно така. Републиканците са против солидарното здравеопазване по принцип. Драгънът говори за случай, когато солидарното здравеопазване се използва в полза на хора, които буквално умишлено заболяват. Има бая етична разлика между закоравял пушач с рак на белия дроб, който ми е димял и не се е съобразявал с мен, но аз съм призван да му плащам лечението; и баба, която страда от болно сърце заради възрастта си.

Като специално в случая с пушачите факта, че те вредят не само на себе си, но и на останалите, е още по-утежняващ.

п.п. хората с висок холестерол и хапващи тортички са определено в същата лодка, да ;р но това тяхното е по-трудно доказауемо и не вреди на останалите ПОНЕ
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 11, 2012 5:22 am

Пак са пълни глупости. Да речем, че човек е пушач, но работи в мина. Разболява се от рак на белите дробове. Ще му откажеш ли лечение, защото е пушач? Ще се замислиш ли дали работата му не е предизвикала заболяването? Друг пример - жена се разболява от рак на гърдата, който стига до белите й дробове. Тя обаче е пушач. Ще й откажеш ли лечение?
Да не говорим, че и пушачите плащат здравни такси. Но какво излиза - лошият им навик им отнема правето на лечение за смъртоносна болест, въпреки, че са си плащали данъците като всички останали.
Ами на човек, който прекали с фитнеса и се контузи лошо, ще му откажеш ли лечение? Ами на колоездач, който падне на пътя?? В края на краищата кой го е карал да се качва на колело?? А на човек, който си е докарал диабет, защото се е тъпкал със сладко като невидял, ще му откажеш ли инсулин? Ами дебел човек, който получи сърдечен удар, ще го приемеш ли в спешното, ако няма кеш в джоба?

Въбще цялата ви логика е чисто и просто нелепа. Далеч по-приемливо би било примерно хора, купуващи определени вредни субстанции (каквато марихуаната не е, между другото) да плащат повече за здравната си осигуровка. И това всъщност Е практика. Тук винаги един от основните въпроси, които застрахователните агенции те питат е пушиш ли и колко често консумираш алкохол. Също както лелка, караща Toyota Corolla, плаща по-малка застраховка от 20-годишен пикльо с Corvette, който вече е глобяван няколко пъти за превишаване на скоростта.
Last edited by AlDim on Sun Nov 11, 2012 7:19 am, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 11, 2012 6:29 am

Да, въобще, много силно не съм ок с това "дай да мерим кой заслужава здравеопазване и кой не"...

И никой не знае какво точно предизвиква рак. Няма как да докажеш, че пушенето е причината, дори да е по-вероятно.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 11, 2012 10:43 am

AlDim wrote:Пак са пълни глупости. Да речем, че човек е пушач, но работи в мина. Разболява се от рак на белите дробове. Ще му откажеш ли лечение, защото е пушач? Ще се замислиш ли дали работата му не е предизвикала заболяването? Друг пример - жена се разболява от рак на гърдата, който стига до белите й дробове. Тя обаче е пушач. Ще й откажеш ли лечение?
Да не говорим, че и пушачите плащат здравни такси. Но какво излиза - лошият им навик им отнема правето на лечение за смъртоносна болест, въпреки, че са си плащали данъците като всички останали.
Ами на човек, който прекали с фитнеса и се контузи лошо, ще му откажеш ли лечение? Ами на колоездач, който падне на пътя?? В края на краищата кой го е карал да се качва на колело?? А на човек, който си е докарал диабет, защото се е тъпкал със сладко като невидял, ще му откажеш ли инсулин? Ами дебел човек, който получи сърдечен удар, ще го приемеш ли в спешното, ако няма кеш в джоба?

Въбще цялата ви логика е чисто и просто нелепа. Далеч по-приемливо би било примерно хора, купуващи определени вредни субстанции (каквато марихуаната не е, между другото) да плащат повече за здравната си осигуровка. И това всъщност Е практика. Тук винаги един от основните въпроси, които застрахователните агенции те питат е пушиш ли и колко често консумираш алкохол. Също както лелка, караща Toyota Corolla, плаща по-малка застраховка от 20-годишен пикльо с Corvette, който вече е глобяван няколко пъти за превишаване на скоростта.
Съгласих се
This is it. Ground zero.