Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
- Ordo Malleus
- Mistborn
Ъъъ, да уточня, че моето беше ирония. Щото Моридин май насериозно го взе. Иначе всичко изброено от Роланд е прогрес колкото сутрешната ми пръдня под завивките. Мене си ме топли, ама едва ли на някой друг му пука особено.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Отмяна на забраната за употреба на марихуана - към какъв прогрес движи обществото?
Отхвърлили са предложение за забрана използването на public funds и застрахователно покритие върху абортите. Прогрес, мамата си трака.
И разрешаване на еднополовите бракове в няколко щата. Тука, както Роланд е казвал, не съм част от проблема и не мога да разбера как се чувстват тия хора, така че съм пас, щом е важно за тях, поздравления.
Отхвърлили са предложение за забрана използването на public funds и застрахователно покритие върху абортите. Прогрес, мамата си трака.
И разрешаване на еднополовите бракове в няколко щата. Тука, както Роланд е казвал, не съм част от проблема и не мога да разбера как се чувстват тия хора, така че съм пас, щом е важно за тях, поздравления.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
- The Dragon
- Elder God
Да седиш на едно място не е прогрес, по каквато и да е дефиниция. Колкото и да се опитват Дянков и Борисов да го маркетират като такъв.Morwen wrote:А тъй като няма вероятност и да трябва да износваш и раждаш дете, което не си искал, евентуално от секс, който не си искал, също не трябва да го изключваш като прогрес...
Успели да забавят тренд на постоянно еродиране на конституционните репродукционни права в последните 20-на години от фанатазириани религиозни и социалноконсервативни организации.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Че Америка е в кофти място в момента, благодарение на РР, е неоспоримо. Това е консервативна и силно религиозна страна, в която твърде много неща, които в Европа се спускат отгоре със закон, са остаени за дискусия и гласуване от народа. Това е положението, и мен не ме кефи, но е цената за хубавите неща, които имат.
Легализирането на марихуаната води до това, че една сюрия млади хора, които НЕ ТРЯБВА да бъдат в затвора или да имат criminal record, животът им се преебава заради тъп, отживял закон. Алкохолът е в пъти по-вреден и опасен, никотинът е в пъти по-вреден и опасен, но марихуаната е криминализирана. Булшит.
Ордо, не знам защо се опитваш да се изказваш. Тебе не те топлело лично? Теб какво изобщо, което се случва на другия край на света, би могло да те топли лично? Пърди си там под завивките и тва е.
Легализирането на марихуаната води до това, че една сюрия млади хора, които НЕ ТРЯБВА да бъдат в затвора или да имат criminal record, животът им се преебава заради тъп, отживял закон. Алкохолът е в пъти по-вреден и опасен, никотинът е в пъти по-вреден и опасен, но марихуаната е криминализирана. Булшит.
Ордо, не знам защо се опитваш да се изказваш. Тебе не те топлело лично? Теб какво изобщо, което се случва на другия край на света, би могло да те топли лично? Пърди си там под завивките и тва е.
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God
Значително по важен въпрос е защо системата е така настроена, че след каквото и да е felony или дори misdemeanor може да ти се преебе остатъка от живота. (Справка sex offenders към които се класифицират хора изпикали се публично на път за вкъщи, след 2 бири повече), а не факта че субстанциите които могат да те преебат са 863, а не 864.Roland wrote:Легализирането на марихуаната води до това, че една сюрия млади хора, които НЕ ТРЯБВА да бъдат в затвора или да имат criminal record, животът им се преебава заради тъп, отживял закон. Алкохолът е в пъти по-вреден и опасен, никотинът е в пъти по-вреден и опасен, но марихуаната е криминализирана. Булшит.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
И аз намирам това за тревата за хубава тенденция. Не е като да не може да се живее добре и без нея, ама тея законови последствия от консумацията й са дълбоко преувеличени и ненужни.
Аз се надявам да я легализират и тука в Канада. Тогава в чест на това ще изпуша първия си масур евър.
В момента е нелегална, освен т.нар. медицинска марихуана, ама никой не си дава зор да преследва тея дето я пушат и болшинството от населението е ЗА легализацията й. Та остава да оправят нещата така че де юре да пасва на де факто.
Аз се надявам да я легализират и тука в Канада. Тогава в чест на това ще изпуша първия си масур евър.

В момента е нелегална, освен т.нар. медицинска марихуана, ама никой не си дава зор да преследва тея дето я пушат и болшинството от населението е ЗА легализацията й. Та остава да оправят нещата така че де юре да пасва на де факто.
Причината е съвсем прозрачна - затворническата индустрия и корпорациите, които я движат, искат да имат редовни клиенти... Данъкоплатците плащат на държавата, а държавата дава дебели пачки на разни особено неприятни "бизнесмени", които на свой ред хранят затворниците. Чистата съвест отдавна е отпаднала от съдебната система в САЩ.The Dragon wrote:Значително по важен въпрос е защо системата е така настроена, че след каквото и да е felony или дори misdemeanor може да ти се преебе остатъка от живота. (Справка sex offenders към които се класифицират хора изпикали се публично на път за вкъщи, след 2 бири повече), а не факта че субстанциите които могат да те преебат са 863, а не 864.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Не ми хвали тревата само, а? И аз съм пробвал, знам какъв е ефекта, и познати (бивши приятели) си пълнят главите с кадели, и тях ги виждам. Щото алкохол пия, и то не рядко да ти кажа, не съм забелязал (нито пък околните) промени в психологията ми. А братовчед ми, дето пропуши тая гнусотия само за година вече не мога да си кажа две нормални приказки с него. Колкото по-трудно му е населението да се сдобива с тая гняс, толкова по-добре.Roland wrote:Че Америка е в кофти място в момента, благодарение на РР, е неоспоримо. Това е консервативна и силно религиозна страна, в която твърде много неща, които в Европа се спускат отгоре със закон, са остаени за дискусия и гласуване от народа. Това е положението, и мен не ме кефи, но е цената за хубавите неща, които имат.
Иначе си попръцквам, не се тревожи за отделителната ми система. Жив и здрав, нищо лошо не казах - просто от трите неща, това най-ми е през центъра и си го казах.
- Moridin
- Global Moderator
Марихуаната определено влияе доста зле на психологията. Естествено не при всички, и естествено това прави и алкохолът, но моята лична статистика от познати натежава в полза на вредата от марихуана (казвам това со все факта, че имам роднини алкохолици и то не един и двама)
За протокола, газоотделянето е част от храносмилателната, а не от отделителната система
За протокола, газоотделянето е част от храносмилателната, а не от отделителната система
This is it. Ground zero.