Изборният модел не е счупен, но е особен, факт. Нямам търпение Тексас да стане демократичен след някоя и друга година. Повечето статистически модели обаче залитат към републиканците, защото това е таргетът, който все още използва стационарни телефони.The Dragon wrote:А тази кампания е далеч от приключила, защото колкото и да е странно дебатите нямат никакво значение, както и гафовете. Умението да манипулират до забрава си им е вградено на републиканците, а в момента имаме и доста гадни трикове извън това. Статистическите модели показват съвсем лек превес на Обама - нещо от сорта на 50,2%. Което заради тотално счупения изборен модел на САЩ няма значение.
Освен това идват избори и за конгрес, които имат дори по-голямо значение - САЩ не могат да оцелеят с още 4 години гридлок.
Нейт Силвър, който е сред най-успешните и точни модели, му дава в момента 72% шанс за преизбиране, като специално подчертава, че предвижданията са умишлено занижени, за да се вземе предвид спайкването след DNC. Кампанията Е далеч от приключила, но не си прав, че дебатите и гафовете нямат значение. Екипът на Ромни е съставен от шимпанзета и вече месеци наред демонстрират, че НЯМАТ идея как да проведат успешно тая кампания, докато междувременно акулите, които работят за Обама, ги гаврят както си искат. Битката не е приключила, но в очите на населението кампанията на Ромни в момента е в доста гадна позиция и се шматка като муха без глава.
Прав си обаче, че конгресът е по-важен. Обама ще може да си позволи повече, когато не трябва да се тревожи за преизбиране, но с републикански конгрес пак ще е ужасно спънат. Но аз не мисля, че таливангелистите ще могат да задържат мнозинството. Сегашният конгрес има по-нисък процент одобрение от СТАЛИН, ебаси.
Сашо, да, верно, сори. Аз само видях името на линка. Понеже тия два клипа излязоха с ден разлика помежду си и реших, че линка е само за втория.