Западните комикси - какво намират хората в тях?
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
А в западните комикси реални като персонажи и стремежи герои няма ли?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- RRSunknown
- Elder God
Съмнявам се в това че сте рисували толкова детайлно в седми клас, барем пък в часовете. Иначе е близко до мисълта че след като чета главно сейнени с много екшън ще давам пример оттам и че при най-голямата касапница ще са най - красиви рисунките. Против западния арт не съм казал нищо, просто не ми е по вкуса в повечето случаи. Друг факт , който не може да се отрече е, че в мангата чрез очите на героите могат много добре да се предават емоции, ако мангаката е добър. Това го знаеш, гледал си аниме. Който може да даде пример за добър арт от някое шоджо или манга без екшън, да заповяда.RRSunknown wrote:Съмняваш се защото си разглеждал всички възможни артове и имаш богата база за сравнение или просто се съмняваш принципно защото всичко което има кръв и уродливи същества минава за арт?
Едит: Ми аз пък не познавам някой, който ако получи някакви сили ще рискува живота си, за да се бори с престъпността.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- RRSunknown
- Elder God
Ако не сте разбрали още - гледам аниме ВЪПРЕКИ японския характерен арт (който смятам за отвратителен и нереалистичен ).
Някакви непропорционални куклени тела с уродливи очи като чинии и коси с неестествен цвят и като че ли от картон
99% от манга персонажи и декорите са пълни карикатури..... Жълтурите явно компенсират нещо рисувайки персонажи с гигански мечове.
Някакви непропорционални куклени тела с уродливи очи като чинии и коси с неестествен цвят и като че ли от картон

Викаш в Dead Note това е реалистично.Ми аз пък не познавам някой, който ако получи някакви сили ще рискува живота си, за да се бори с престъпността
той не се бори с престъпността, той е ненормалник който си подхранва така месианския комплекс, заблуждавайки се че го прави заради човечеството. А всъщност още в началото го казват - скучно му е. И в случая това не е изключението, което потвърждава правилото, защото от аниметата които съм гледал не се сещам за герой който се бори с престъпността насериозно (сигурно има разни гаври).
- RRSunknown
- Elder God
Е то в Япония каква престъпност търсиш
, там се занимават с къде по важни задачи като бой в гигански роботи над Токио, зли световни организации побеждавани от момиченца с лилави плитки и подобни.
Всъщност сега се сещам че в една съседна тема не можахме да намерим НИТО едно реалистично военно аниме или манга.

Всъщност сега се сещам че в една съседна тема не можахме да намерим НИТО едно реалистично военно аниме или манга.
Честно брат, не виждам къде е проблема? не съм аз този който излезе с аргумента за реализма, който ениуейс и при DC/Marvel е в гъза, защото просто няма как да се струпат толкова свръхнадарени индивиди в съответният град където се развива действието и да не стане някакъв лов на вещици. Другото че начинът за борба с престъпността "хвърлям ги в затвора един по един" не работи много. И че в реалния живот няма злодеи със някакъв theme (Пингвина, Гатанката). Изобщо, що за загуба на време е тази дискусия в момента?!! Обсъждаме реализъм в комикси и манга, мамка му! 

- RRSunknown
- Elder God
Е що да не обсъжда - аз искам поне малко реализъм за да ми е поне малко достоверна историята която гледам.
Например наскоро се загледах за птъв път в западна анимация (батман) и ми прави огромно впечатление колко реалистично протичат битките, какви движение използват и какви теми се разискват в отделните епизоди доста от които са лишени от какъвто и да е фантастичен елемент и са чист трилър с надцакване.
Пък и като човек расъл в християнска европейска държава с гледане на западни филми и четене на западни книги си имам някаква норма за поведение и мога много повече да се асоциирам с атмосферата и поведението на Батман, за разлика от японското поведение, реакции и виждания които са ми чужди и не ми влизат първосигнално както на японеца който чете същото.
Например наскоро се загледах за птъв път в западна анимация (батман) и ми прави огромно впечатление колко реалистично протичат битките, какви движение използват и какви теми се разискват в отделните епизоди доста от които са лишени от какъвто и да е фантастичен елемент и са чист трилър с надцакване.
Пък и като човек расъл в християнска европейска държава с гледане на западни филми и четене на западни книги си имам някаква норма за поведение и мога много повече да се асоциирам с атмосферата и поведението на Батман, за разлика от японското поведение, реакции и виждания които са ми чужди и не ми влизат първосигнално както на японеца който чете същото.
Last edited by RRSunknown on Wed Oct 03, 2012 10:38 pm, edited 1 time in total.
Ми и аз съм го хващал и ми се догади. Относно битките http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RuleOfFun
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RuleOfCool
Едит: Ми тогава защо изобщо спорим? Ти си с нагласата че не ти харесва японския рисунък и начин на мислене, на мен пък са ми противни американските ценности дето ми бутат покрай дадени супергерои. Ми ок, аз още в началото си казах мнението. Няма кой да го промени, както аз няма да променя твоето.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RuleOfCool
Едит: Ми тогава защо изобщо спорим? Ти си с нагласата че не ти харесва японския рисунък и начин на мислене, на мен пък са ми противни американските ценности дето ми бутат покрай дадени супергерои. Ми ок, аз още в началото си казах мнението. Няма кой да го промени, както аз няма да променя твоето.
Last edited by Claymore on Wed Oct 03, 2012 10:40 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
- Dr. Horrible
- Forsaken
Аз само искам да попитам Claymore47_Fen кои точно комикси на кои автори на Марвел и ДС е чел, че са му се сторили крайно нереалистични и със слабо развити герои?
Или просто приемаме като максима, че история, в която свръх-надарени хора спасяват обикновени хора, е винаги слаба, нереалистична и със зле развити персонажи?
Или просто приемаме като максима, че история, в която свръх-надарени хора спасяват обикновени хора, е винаги слаба, нереалистична и със зле развити персонажи?
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- RRSunknown
- Elder God
И аз тва се чудя, аз може и да "троля" но идвам подготвен по материята със 150+ анимета и манги зад гърба си и 50+ (айде да не са чак сто че се изцепвам неподготвен) западни комикса и сериали.
А от другата страна човека не е бутал западен комикс, открил е топлата вода с анимето преди две-три години и раздава анализи
В смисъл ОК, няма как сериозно да пиша по темата и да обяснявам на някой който никога не виждал Preacher, Sandman, Watchman, Sin city, V like Vendetta, FABLES и съди за западните комиски само по- рандъм зърнати детски сериали. Това е точно толкова нелепо колкото това някой да приравнява цялата манга на Югио или Наруто.
А от другата страна човека не е бутал западен комикс, открил е топлата вода с анимето преди две-три години и раздава анализи

В смисъл ОК, няма как сериозно да пиша по темата и да обяснявам на някой който никога не виждал Preacher, Sandman, Watchman, Sin city, V like Vendetta, FABLES и съди за западните комиски само по- рандъм зърнати детски сериали. Това е точно толкова нелепо колкото това някой да приравнява цялата манга на Югио или Наруто.
Еми той докторът го е казал, аз само ще добавя, че американските комикси дълбоко не се изчерпват само със супергеройските работи и въпреки че аз конкретно съм ЛЮТ фен на мутантските серии на Марвел, има трилион сериозни и уважавани комикси, писани от сериозни писатели (Нийл Геймън, Алан Муур, Бил Уилингам, че и Чайна Миевил among others). Обхващат се всякакви жанрове, комикс индустрията в САЩ е огромна и е безкрайно по-разнообразна тематично от анимацията им да речем.
Отделно, за мен сравнението между манга и западни комикси на ниво арт е смехотворно.
На първо място - мангата е черно-бяла. Това си носи (или би могло потенциално да носи, ако е добре изпълнено) собствен уникален привкус, но още на начална фаза прави нещата несъразмерни. После, мангата по мои наблюдения (не съм чел чак толкова много, но съм прелиствал де що има заглавия в местния Барнс & Нобъл, които са много десетки поредици) има горе-долу два стила с три различни похвата за изразяване на емоция. Преувеличавам естествено, но разнообразието е много... не. В крайна сметка имаш Х на брой японци и разни имитатори. В западните комикси се влива артистичен талант буквално от цял свят, и стиловете са толкова многобройни, че не знам откъде да започна. Ето няколко примера:
Отделно, за мен сравнението между манга и западни комикси на ниво арт е смехотворно.
На първо място - мангата е черно-бяла. Това си носи (или би могло потенциално да носи, ако е добре изпълнено) собствен уникален привкус, но още на начална фаза прави нещата несъразмерни. После, мангата по мои наблюдения (не съм чел чак толкова много, но съм прелиствал де що има заглавия в местния Барнс & Нобъл, които са много десетки поредици) има горе-долу два стила с три различни похвата за изразяване на емоция. Преувеличавам естествено, но разнообразието е много... не. В крайна сметка имаш Х на брой японци и разни имитатори. В западните комикси се влива артистичен талант буквално от цял свят, и стиловете са толкова многобройни, че не знам откъде да започна. Ето няколко примера:
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...