Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Sep 11, 2012 5:56 pm

Moridin wrote:Ето точно този липсващ перфекционизъм, Морве!
Погледни си собствената индустрия. Перфекционизма винаги е губил пред - naaah this will do.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 11, 2012 6:00 pm

Между другото на тъча някак си успявам да перкам по 10тина страници прескок и така и не схващам как успявам. gift of the magic touch :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2012 7:05 pm

Lord wrote:Не мога да съм сигурен, но от опит имам много силни подозрения, че когато Моридин най-накрая си вземе нещо, ще се кефи на екстрите му един месец, а след това ще ги забрави и ще започне да използва четеца изцяло по предназначение - да чете книги на него :Д
Ами всъщност лампата ми трябва нон-стоп - приятелката ми има sleep-on-light issues :(

Синка с Evernote едва ли ще ползвам убер много, но определено е nice to have

Добра PDF поддръжка за мен е основен фийчър, тъй като аз чета на 95% пдфи. Така че няма как да забравя за тази "екстра"
This is it. Ground zero.

Lord
E'lir

Post by Lord » Tue Sep 11, 2012 8:00 pm

Ами... Sony четец + калъф с лампичка - ако си държиш на изискванията, няма по-адекватен вариант. :?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Sep 11, 2012 8:03 pm

Добре бе - кои са тия неща които ползват пдф-та. Това нещо трябваше да умре още преди 4-5 години :(
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2012 8:14 pm

Ся то вината е в мен, че пиратствам. Техническите книги ги има и като епуб (естествено изглеждат по-зле, но все пак се четат ОК), но трябва да си ги купиш, понеже никой не ги качва така по торентите.
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Sep 12, 2012 3:31 pm

За минаването на страници, докато държиш Kindle Touch с една ръка - ми аз лично нямам проблеми с това, зоните по екрана са (поне за мен) удобно разположени.

Браги, това с прескачането на десетина страници напред да не би да е защото, без да искаш, му казваш да скочи до следващата секция/глава? Т.е. без да искаш, swipe-ваш надолу, а не наляво? Всъщност това беше една от причините аз да започна да не swipe-вам изобщо, а да прелиствам само с докосване - е, рабира се, другата причина беше, че е доста по-лесно :)

Ако и ти докосваш, а не swipe-ваш, тогава не знам - не мисля, че има one-touch скок до следваща глава... Всъщност, ако наистина само докосваш, а не swipe-ваш, погледни http://www.amazon.com/forum/kindle?_enc ... S313TK4ER6 :(
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 12, 2012 4:47 pm

Продадох предмет за 3 лева от Диабло 3 и мисля, че знам в какво ще ги вложа :D
Я раздуйте кой е най-вървежният Киндъл в момента и струва ли си Киндъл Файър
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 12, 2012 4:58 pm

Roamer wrote:За минаването на страници, докато държиш Kindle Touch с една ръка - ми аз лично нямам проблеми с това, зоните по екрана са (поне за мен) удобно разположени.

Браги, това с прескачането на десетина страници напред да не би да е защото, без да искаш, му казваш да скочи до следващата секция/глава? Т.е. без да искаш, swipe-ваш надолу, а не наляво? Всъщност това беше една от причините аз да започна да не swipe-вам изобщо, а да прелиствам само с докосване - е, рабира се, другата причина беше, че е доста по-лесно :)

Ако и ти докосваш, а не swipe-ваш, тогава не знам - не мисля, че има one-touch скок до следваща глава... Всъщност, ако наистина само докосваш, а не swipe-ваш, погледни http://www.amazon.com/forum/kindle?_enc ... S313TK4ER6 :(
Гледах там вече, някакъв бъг е със суайпа по скоро да, но няма проблем рядко се случва и не е на глави да прескача, освен ако няма някакви невидими маркери за глава в текста...

Единственото, което за сега ме дразни неистово е браузера им...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Wed Sep 12, 2012 5:09 pm

Грешката ти е че ползваш киндъла за браузване. То си е за книги горкото, няма какво да го мъчиш с друго.
А иначе аз съм на мнение, че нищо не им пречеше да си оставят хардуерните бутони за прелистване в новите киндъли, пробвах touch-а и не ми хареса особено.
Elves dig rocket launchers.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 12, 2012 5:23 pm

Мда, и на мен черно-бялото ми се вижда малко като да слушаш модно ревю...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 12, 2012 10:48 pm

Абе каква е разликата м/у стария (сивия) и новия (черния) Киндъл за 69 долара, обикновения? Щото от Едепот имат сивия на склад за 170 кинта и се чудя ако вземам да го вземам ли направо като се прибера другата седмица в София или да поръчвам новия. И ще използвам да питам дали в Америка се намира Киндъл по магазините или трябва да си го поръчаш.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Sep 12, 2012 11:04 pm

В Америка се намира Киндъл по магазините. Уолмарт, Бестбай - там цените са практически като да го вземаш от Амазон. Новият Киндъл е с по-добър екран.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 12, 2012 11:19 pm

Аха, щото един приятел се връща от бригада в Америка на 18-ти и мога да намажа яката кирия, Киндъл за 100 лева, дано има възможност.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Sep 13, 2012 9:46 am

За съжаление новият Киндъл ще е available чак на 1-ви октомври.
This is it. Ground zero.