Amazon Kindle
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Май Жоро пак има предвид PDF-ите, както и четенето на EPUB
(и двете ги е споменал де, ако има още нещо, да си каже).
Аз само да си кажа, че това с липсата на хардуерни бутони за прелистване поне на мен хич и изобщо не ми е неудобно - напротив даже, идеята за разделянето на екрана на точно тези три зони, докосването на които води до различни неща, поне на мен ми се струва много добра - удобно ми е. За EPUB-а си има Calibre, което си работи бързо и удобно, а и, честно казано, не виждам нищо лошо в това да си имам и на компютъра копие на нещата, които си имам по различните устройства
Но не съм ползвал Nook, та не мога да направя сравнителен коментар зa PDF-ите.

Аз само да си кажа, че това с липсата на хардуерни бутони за прелистване поне на мен хич и изобщо не ми е неудобно - напротив даже, идеята за разделянето на екрана на точно тези три зони, докосването на които води до различни неща, поне на мен ми се струва много добра - удобно ми е. За EPUB-а си има Calibre, което си работи бързо и удобно, а и, честно казано, не виждам нищо лошо в това да си имам и на компютъра копие на нещата, които си имам по различните устройства

Но не съм ползвал Nook, та не мога да направя сравнителен коментар зa PDF-ите.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- The Dragon
- Elder God
И аз като теб брат. Най - накрая си казах "каквото ще да става", и казах на сестра ми да ми поръчва киндъл тъч.Moridin wrote:Аз изтрещях от избиране. Тамън се бях навил на тоя Киндъл и сега нямал хардуерни бутони за прелистване, егати. Тамън се бях навил на Сони-то и сега чета, че новата версия влошили ПДФ съпорта (но пък можеш да синкваш статии, които си си запазил от evernote и да ги четеш на устройството). Пак ебаси...
p.p. накрая нуука освен...
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- Moridin
- Global Moderator
Еми да, ама е най-поносимият вариант - таблетите са големи, тежки и товарят очите, а аз чета главно пдф-иThe Dragon wrote:То принципно да четеш ПДФ на четец е малко като бичиш аутокад на iphone.
Калибрето може смътно да изкара някакво епуб/моби подобие от текстов пдф, но на всичко по-техническо издиша
@Пенчев - сонито е добро с пдф-ите, не нуука. Използва адобския четец и поне като тествах това на Рандъм, се държеше доста добре със скалирането и имаше благинки като рязане на марджини.
@Морве - софтуерът на Киндъла най-вече е ужасно грозен - една библиотека с корици не успяха да сложат вече пет години. Практически всеки друг четец софтуерът му изглежда по-добре. Отделно от това си е бъгавичък и забива, но това беше на тройката, сега на новите може да не е така. А и новите имат х-рей, което е умерено яко.
p.p. проблемът с липсата на хардуерни бутони е най-малкото, че не можеш, държейки устройството с една ръка, да прелистваш и в двете посоки.
This is it. Ground zero.