Amelia wrote:Aaaaaaa, Flag, да!
То е няква ОВА и съм гледала само първите й 2 епизода. Доколкото си спомням беше за няква журналистка, поканена да отразява разни събития в армията. Беше доста яко, ама го нямах свалено цялото тогава. Трябва да го догледам. Направено е като документалка няква.
Мда, същото е, от това дето съм гледал в първи епизод

(все някога ще му дойде времето и на него).
alshu - къде съм казал/писал за
Legend of the Galactic Heroes да е реалистично? Недей така избирателно да си правиш някакви изводи, извадени от контекст. Също така съм споменал, че не съм го гледал (последните дни се самонавивам, и сигурно ще го подкарам скоро). А и ти само с един въвеждащ филм, също нямаш много обстоен поглед над него, така че...

. Btw, чел съм, че в първите си 20-на еп. OVA-та не достига пълната си висота за която се говори, че притежава. Предложих го на RRS на база интересите му (които си мисля познавам горе-долу

) и наблюденията/информацията, които имам върху сериала.
За
Top wo Nerae!, далеч не си обективен, след като го описа еднолично с три (пол'винчато верни) думи. Разбира се, не отричам за тийнейджърките (казал съм че центъра се върти около тях), ала първо, те са две, второ, те порастват (буквално), както и хората около тях.
- Spoiler: show
- По дяволите, главната мацка и ко-пилотката й, са на повече от 12 000 години бе
.
, трето основно в първи епизод има по-типично тийнейджърски глупости, без да са някакви крайни драми, и до колкото знам целта е била, да наподобява спортно аниме и прилежащата борба на герои/ни/те да се борят за топ-а.
Къде го видЕ тоя сюрреализъм в него... ?
И като стана дума за реализъм по-горе, за този сериал ползвах тази думичка

, като съм отбелязал "в рамките на аниме medium-а и частичен". При това мога да си подкрепя казаното и с някакви факти. Единия от които съм споменал (
time dilation-а и ефекта от него върху героите, всъщност са два и гърдите

), здравите тренировки за да има успех,
warp-ването и въобще
science lesson-ите сами по себе си показват някакво отношение в тази насока. В този пост споменах, по/из/растването на героите, които не седят забити за вечни времена на едно място. Технологичния напредък и развитието на света. Въпреки, че трябва да отбележа с твърде бързи щамове, което, поне от съвременна гледна точка е трудно за вярване. Но когато хората са изправени пред такъв тип заплаха, предполагам е възможно допускането на такива вероятностни променливи.
Та си мисля, че това са достатъчни условия за да мога да го нарека "умерено реалистично, като за аниме". Във втората част
- Spoiler: show
- решават да използват Земята, като последна защита засилвайки я срещу монстърите, ебаси...
Zipang - не съм го гледал, отбелязал съм (макар че, съм скивал частица от него в която кораб си играеше на котка и мишка с една подводница, и изглеждаше доста, ок откъм правдоподобност), но RRS, не е казал и че се интересува само от футуристично военни действия.
Я кажи,
Banner of the Stars, става ли за случая? Засякох го покрай
LotGH, и как вършело някои неща по-добре от него, но според автора, защото едното е по-скоро
Space Opera, а другото
Military SciFi и различията които произтичат оттам (т.е. жанровата специфика).
Btw, чел съм дискусията за
Lain, и трябва да ти кажа, че много грешиш за него

. Особено в сравненията или по-скоро оприличаванията, които си се опитал да направиш с други заглавия спрямо него. Не си уцелил никак. Аз бих го оприличил с
Haibane Renmei (и още две но не съм ги гледал), като дух и атмосфера, подчертавам. Но това е доста разбираемо, след като създател и на двете (и тези дето не съм ги гледал

, ако не се лъжа) е един и същ човек.
А, и земи си оправи/организирай определенията за драма и мелодрама

.