Въпреки, че нямате юбилей, все пак ще напиша няколко думи за новия брой.
Редакциона – Супер! Много обичам, когато в редакциона гл. редактор, или там, който води тази рубрика, споделя неща, които го вълнуват в момента. Някак спонтанно се получава и затова, истинско. Винаги си личи, когато някой пише по дадена тема по задължение, без какъвто и да било ентусиазъм - чувства се вътрешната умора на автора.
Новините – Вече ги следя редовно, защото прецених, че са ми полезен източник на информация за новостите на книжния пазар. Един въпрос – Лавинен огън на Гудкайнд пак от поредицата Мечът на истината ли е или си е някаква самостоятелна книга? Не, че ще тръгна да чета тъкмо пък Гудкайнд, но питам, ей така, за да съм информирана.
Ревютата – харесах си Сенчести игри, но със съжаление разбирам, че преди нея имало още 3 книги (които аз, разбира се, не съм чела). Сега, ако започна от тази, дали ще схвана за какво става дума или първо да потърся някоя от предишните?
Евъргрийн – Браво! Тъкмо съм на вълна Зелазни с Мост от пепел.
Статии – Беше време, когато аз самата бях доста запалена по драконите и четях де що можех да намеря из Нет-а. Много от нещата написани от Джар вече ги знам, но ми беше интересно да прочета отново толкова интформация по въпроса, събрана на едно място и ... на български.
Мнение за разказите ще дам в съответната тема. Тук само ще спомена за спорните, тип "rotten.com", разкази. Още първия ме наведе на мисълта, че са писания от нашия стар познайник
*censored* или от негов прилежен ученик. И в тази връзка, разказите са се получили такива, каквито се очаква да бъдат. Не съм против публикуването им на сайта, не смятам, че автора цели подигравка или нещо подобно, той просто така си пише. Организаторите са тези, които трябваше да представят по-точни, ясни и изчистени правила по отношение на конкурсните разкази. Макар, лично аз да не виждам в "rotten.com" нито фантастика, нито фентъзи – само болни представи.
Рол: сори, не се засягай, че съм редактирал, но помолихме и преди да не се пишат спекулации кой е авторът, докато не излязат резултатите. Надявам се, че разбираш