Usagi Drop
По едноименната манга, адаптирана и в аниме; в най-общи линии разказва за един неженен мъж, който поема грижата за незаконнородената 6-годишна дъщеря на покойния си дядо.
Във филма, при все че е японски, имаше само 2-3 момента, в които забелязваше известно преиграване, а при дечицата актьори - никакво. Общото впечатление, което ми остави, беше много приятно, а най-много ми хареса това, че нещата бяха представени реалистично, без излишни или дразнещи сантименталности. Липсваше и така очакваната от мен любовна история, на която ми намирисваше към средата, тя остана фино загатната, а това си беше приятно разнообразие. Матсуяма Кен'ичи (познат като L от адаптацията на Death Note) утвърди доброто впечатление, което ми бе направил след Ten nights of dreams (който препоръчвам).
Slumdog Millionaire
След изгледани 18 индийски филма, направени от индийски режисьори, този, направен от англичанина Дани Бойл, си е наистина различен. В този смисъл - личи му, че не е съвсем индийски, има някаква допълнителна подправка, която го променя. Което не идва да рече, че е бил лош, съвсем не. Идеята на филма ми хареса много, изненада ме, че е с адаптиран сценарий. Преплитането на минало и настояще беше прекрасно направено, с много добра операторска работа и доста въздействащо. Музиката ми се стори леко еклектична, особено някои рап парчета, но не толкова ме подразниха, колкото учудиха, защото са си интересен избор. Децата актьори бяха прекрасни. А що се отнася до финала, ако не беше последният надпис преди песента, сигурно нямаше да ми хареса и щях да го обявя за постановка от тип "нагоди го".
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas