Kратък разказ от древното минало, описващ доколкото рзбрах почупеното съзнание на някой от нехората. Не съм го прочел още
Скот Бакър - The Second Apocalypse
Препрочетох първа книга, определено някои герои ми се поосмислиха повече, както и голяма част от философията и мислите в началото на всяка глава. Келхус продължава хем да кефи с манипулацията си (ала Люлюш), но и да ме дразни неимоверно. Един минус който реално забелязах когато вчера прочетох 50 страници на пдф от Пророка - войн - всички герои са абсолютно интроспективни путки. Вярно че помага за керъктър билдинга и на моменти кефи много (особено с откачалки като Наюр), но по някое време почва да дразни. И разбирам че
И не разбрах защо Мисунсая, който предаде съобщението на архимага на Алените Кули относно Скейос
Иначе, спирам дотук и си поръчвам втора и трета книга на английски, че не се издържа.
- Spoiler: show
И не разбрах защо Мисунсая, който предаде съобщението на архимага на Алените Кули относно Скейос
Иначе, спирам дотук и си поръчвам втора и трета книга на английски, че не се издържа.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Дааа, яка беше, една от първите по - подробни сцени с магия. Иначе се оказа че втора и трета книга са мега евтини от Книгомания в сравнение с Bookdepository, та си ги поръчах.Drigan wrote:За Мусиндая:
Вчера пристигна от книгоманията. На 1/3 съм и БОЖЕ КОЛКО КЪРТИ! 
Битката беше една от най - добрите фентъзи битки които съм чел, още повече, че ми беше интересна дори преди да се включат Кишуаримите, докато повечето битки при Мартин, с изключение на две - три са ми доста постни. Трудности с езика засега нямам съществени, а нещо което много ми харесва, защото е малко нетипично за фентъзито е как повечето герои (поне главните) са доста well-spoken, като най - изпъкващия пример в случая е Наюр.
Той е хем деконструкция на barbarian trope-a с интелекта и хитростта си, същевременно е точно по този trope със лабилната си психика и яростта в битка. Сега май ще има конфронтация
П.П. БТВ, не намирам Руом на картата, къде трябва да е?
Битката беше една от най - добрите фентъзи битки които съм чел, още повече, че ми беше интересна дори преди да се включат Кишуаримите, докато повечето битки при Мартин, с изключение на две - три са ми доста постни. Трудности с езика засега нямам съществени, а нещо което много ми харесва, защото е малко нетипично за фентъзито е как повечето герои (поне главните) са доста well-spoken, като най - изпъкващия пример в случая е Наюр.
Той е хем деконструкция на barbarian trope-a с интелекта и хитростта си, същевременно е точно по този trope със лабилната си психика и яростта в битка. Сега май ще има конфронтация
П.П. БТВ, не намирам Руом на картата, къде трябва да е?
Да де, точно. Сега гледах цената на The Judging Eye в Bookdepository и се оспойлих че 
П.П. A warring we have come
A reaving we shall work.
And when the day is done,
In our eyes the Gods shall lurk!
Толкова е яко по един фанатичен, part of the crowd начин!
П.П. A warring we have come
A reaving we shall work.
And when the day is done,
In our eyes the Gods shall lurk!
Толкова е яко по един фанатичен, part of the crowd начин!