Random stuffec
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
6.5 милиона копия за седмица = бизнес провал
Сириъсли, чел съм ти постовете, повтаряш едно и също за десети път, няма да отвориш очите на никой единайстия път затова нека темата да си остане това което си беше - линкчета с интересни новини които които всеки да си тълкува както си иска без коментар.
По темата
http://www.kickstarter.com/projects/ouy ... me-console
Сириъсли, чел съм ти постовете, повтаряш едно и също за десети път, няма да отвориш очите на никой единайстия път затова нека темата да си остане това което си беше - линкчета с интересни новини които които всеки да си тълкува както си иска без коментар.
По темата
- The Dragon
- Elder God
Защото няма нарочна тема за кикстартър, където даже има линк. Иначе конзолата е правилна като идея, отвратителна като спесификации, но за 99 толкова.RRSunknown wrote:6.5 милиона копия за седмица = бизнес провал
По темата
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Мдам ... както е тръгнало и бая парици ще съберат. Което не променя факта че това което предлагат е актуален смартфон като спец който ще трябва да движи 1080п а не 800х600 ... не се връзва. Според мен ще е флоп.RRSunknown wrote:Е то това е идеята - универсална и евтина платформа за оригинални идеи.
- RRSunknown
- Elder God
Аз съм подчиняващо се същество, ама на модератори.
Стани модератор или избягвай да спориш с мен, след като нямаш търпение за такива неща. Аха-аха да се завърже дискусия и "оф не ми се спори". Като не ти се спори, не спори. В пъти по-продуктивно, отколкото да акаш неаргументирани коментари ала "6.5 милиона продадени копия". Имаш манталитета на MW3 играч.

- RRSunknown
- Elder God
При положение че от няколко дена играя само MW3 - позна.
Дискусия няма как да завържа с някой който нарича световно доказана фирма като СкуерЕникс нещасници и който обявява рекордно продадени продукти за бизнес провал.
Мога да завържа дълъг и безмислен флейм в който да пиша по два листа фермани които никой няма да чете и накрая няма да има никакъв смисъл. Само че в тази жега не ми се занимава с подобни дейности.
Дискусия няма как да завържа с някой който нарича световно доказана фирма като СкуерЕникс нещасници и който обявява рекордно продадени продукти за бизнес провал.
Мога да завържа дълъг и безмислен флейм в който да пиша по два листа фермани които никой няма да чете и накрая няма да има никакъв смисъл. Само че в тази жега не ми се занимава с подобни дейности.
- armageddon
- Forsaken
Във финансово отношение D3 в никой случай не е провал. Особено с RMAH-a. В редица други обаче е, тоя отлив на близо 65% от играчите едва 2 месеца след рилийза в никой случай не е случаен.
Съжалявам, проблемът е в твоята камбанария. За флейм, флеймя, но в случая флеймя заслужено, като се има предвид какво са извадили точно Square за тази генерация конзоли.RRSunknown wrote:При положение че от няколко дена играя само MW3 - позна.
За мен успехът е нещо доста отворено за интерпретация. Да, примерно, Диабло 3 и Mass Effect 3 продадоха адски много и направиха адски много пари, и могат да бъдат наречени добър бизнес, но ако се вгледаш внимателно и двете игри постигнаха нещо много по-важно - отчуждиха си феновете. BioWare от най-върховото студио се превърна в най-ебаваното студио и се принудиха да се гърчат да правят допълнителни DLC-та безплатно, а Blizzard опропастиха Диабло 3, в момента повечето от хората ги хейтят, а и Вивенди май ще ги продава.
Повечето хора, които познавам вече не си купуват преордъри. Ето идва GW2 и доста хора им се цъка, но чакат да излезе, да разучат колко точно смърди и тогава да решат. Нагласата ни вече е друга. Като си дадем парите за някоя глупост 1-2-3-4-5 пъти, започва все повече да ни съмнява, че следващата нова игра ще ни хареса. И как да виреят малките студия в подобна среда? В момента тепърва се пукат големите балони и ще мине време преди да се нормализират нещата, ако изобщо някога започнат да се правят отново читави ААА заглавия.
- The Dragon
- Elder God
Толкова е ако не и повече ... много бързо писваarmageddon wrote:Във финансово отношение D3 в никой случай не е провал. Особено с RMAH-a. В редица други обаче е, тоя отлив на близо 65% от играчите едва 2 месеца след рилийза в никой случай не е случаен.

Амикае - това Биоуеър да са най върховното студио е интересно кой точно им я е дал тая титла. Т.е. - след първия котор може и да бяха такива. Но някъде след това почнаха да се взимат насериозно.
Last edited by The Dragon on Wed Jul 11, 2012 8:31 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Човек стига глупости, отвори си очите малко, намери някаква по-обективна статистика кои фенове са се отчуждили и кои хейтят. И в двата случая това са някъкво малцинственце но иначе много гръмогласено което оревава форумите докато мнозинството има положително мнение а фирмите регистрират печалби.
Абсолютно нормално е 65% от играчите на Диабло 3 вече да не играят - това са стандартните играчи които са стигнали инферно играта им е омръзнала и просто са преминали към друга игра както със всяка друга игра. Гледах един подкаст на IGN - десет човека хвалеха играта но и десетте заявиха ясно че нямат намерение да зациклят и не имали такова намерение поначало.
А Вивенди са на загуба от музикалния си бизнес и затова се опитват да избият загубите си и това няма нищо общо с Близард.
Стига с тая смехотворна аргументация с познатите
Абсолютно нормално е 65% от играчите на Диабло 3 вече да не играят - това са стандартните играчи които са стигнали инферно играта им е омръзнала и просто са преминали към друга игра както със всяка друга игра. Гледах един подкаст на IGN - десет човека хвалеха играта но и десетте заявиха ясно че нямат намерение да зациклят и не имали такова намерение поначало.
А Вивенди са на загуба от музикалния си бизнес и затова се опитват да избият загубите си и това няма нищо общо с Близард.
Стига с тая смехотворна аргументация с познатите

- armageddon
- Forsaken
И щото приордърите не вървят, нали, въпреки че примерно един Torchlight 2 е вече поредна седмица - от средата на май някъде, когато го пуснаха като опция - е пернаментно сред 10те най-продавани заглавия в steam.
Вивенди не за първи път искат да се разделят с гейм-бизнеса си, така че това едва ли има изобщо общо със състоянието му.
Вивенди не за първи път искат да се разделят с гейм-бизнеса си, така че това едва ли има изобщо общо със състоянието му.
Е това е редовният лаф, но е само това, лаф. Как повечето хора спокойно си цъкали и били доволни. И за ME3 така приказваха и за Diablo 3 приказват така. Аз съм напълно способен да го повярвам, стига да има някакво доказателство. Моите приятели спряха да играят Диабло 3 в рамките на първите 2 седмици и от тогава ни е зачоплила жаждата за нещо подобно, и всеки ден си задаваме ироничния въпрос - "Излезе ли Торчлайт 2?
". Извън кръгът на приятелите ми виждам цялото онлайн комюнити(не само форумите на Диабло) как смърди, и самите Близард преди няколко дни си признаха, че са сбъркали с енд гейма на Диабло 3.
Така че, да напълно възможно е това silent majority да съществува, но за сега си остава градска легенда.
Edit: За Torchlight 2 си е вярно, но трябва да се има предвид, че играта струва 19 евро и отливът на играчи от Диабло 3 е огромен.

Така че, да напълно възможно е това silent majority да съществува, но за сега си остава градска легенда.
Edit: За Torchlight 2 си е вярно, но трябва да се има предвид, че играта струва 19 евро и отливът на играчи от Диабло 3 е огромен.
- RRSunknown
- Elder God