Бтв, не знам как живеете в тва Калгари. Абсолютен фризер с доста гадна храна - тва ми се наби на очи за седмица размотаване.
Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Пениси, ама под формата на ментови бонбонки смуках аз бтв.  
Калгарито е фризер понякога през зимата. Доста често не е - имаме и дни с положителни температури (все още говоря за зимата, нали, през лятото е прекрасно на 29 градуса макс) и много слънце. И не те знам къде кво си ял, ма явно не си нацелил правилните места - тук има манджа от цял свят. Храната от Азия е особено яка - японска, китайска, тайландска, виетнамска, индийска. Упреквай себе си - ако беше готин пич, с когото да искаме да социализираме, щяхме да те приютим в къщи и да те храним с хубава храна.
			
									
									
						Калгарито е фризер понякога през зимата. Доста често не е - имаме и дни с положителни температури (все още говоря за зимата, нали, през лятото е прекрасно на 29 градуса макс) и много слънце. И не те знам къде кво си ял, ма явно не си нацелил правилните места - тук има манджа от цял свят. Храната от Азия е особено яка - японска, китайска, тайландска, виетнамска, индийска. Упреквай себе си - ако беше готин пич, с когото да искаме да социализираме, щяхме да те приютим в къщи и да те храним с хубава храна.
Е не, Амели, ти да смучеш ментови пениси е по-деноминираща куулнеса идея от това Сашо да смуче гумени цици. Бе я се засрамете и двамата. 
 
Храната от Азия е особено яка (по-скоро еднакво яка) почти навсякъде, където има цивилизован свят, така че без такива лолове, моля.
 Иначе мен ме бяха приютили основно в Шатото в Лейк Луис, където ми ставаше неудобно от постоянните запитвания "сър, добре ли се чувствате и как можем да Ви помогнем да се почувствате още по-добре", обаче пак презентацията на манджите надхвърляше с много вкусовите им качества. Дори световноизвестното локално телешко паве не е кой знае кво.
Бе има едно желязно правило - колкото по-насевер, толкова повече шит в чинията. Да живее Италия.
Иначе в кулинарните ти способности не се съмнявам, все пак си химичка.
			
									
									
						Храната от Азия е особено яка (по-скоро еднакво яка) почти навсякъде, където има цивилизован свят, така че без такива лолове, моля.
Бе има едно желязно правило - колкото по-насевер, толкова повече шит в чинията. Да живее Италия.
Иначе в кулинарните ти способности не се съмнявам, все пак си химичка.
Куулнес или не - вкусни бяха ментовите пениси!  
 
Канада няма собствена кухня, както няма и кой знае ква собствена култура. Вчера страната стана на 145 години - не мое да изискваме такива неща от нея на тая възраст. Така че тук това, което се яде, е храна от чужбина. Това е местната храна. Има и разни по-странни ресторанти, където човек може да експериментира - примерно, тук съм яла в етиопски ресторант. Или в хималайски ресторант. От местните храни вероятно в Шатото не са те нахранили с монреалската свинска пържола и пържените картофки путин, ама то сигурно е било за добро.
 
Бтв азиатската храна в тая част на света е по-добре от тая в Европа, поне от личния ми опит с въпросната храна в Европа. Просто има повече и по-разнообразни азиатци, а и белите й се кефят много и я ядат много поради липса на собствена кухня. Иначе съм съгласна, че който желаe да яде наистина хубава храна, трябва да иде в Италия. Или Франция.
Раболепното обслужване от страна на канадците и мен ме психираше в началото, ама после им свикнах.
			
									
									
						Канада няма собствена кухня, както няма и кой знае ква собствена култура. Вчера страната стана на 145 години - не мое да изискваме такива неща от нея на тая възраст. Така че тук това, което се яде, е храна от чужбина. Това е местната храна. Има и разни по-странни ресторанти, където човек може да експериментира - примерно, тук съм яла в етиопски ресторант. Или в хималайски ресторант. От местните храни вероятно в Шатото не са те нахранили с монреалската свинска пържола и пържените картофки путин, ама то сигурно е било за добро.
Бтв азиатската храна в тая част на света е по-добре от тая в Европа, поне от личния ми опит с въпросната храна в Европа. Просто има повече и по-разнообразни азиатци, а и белите й се кефят много и я ядат много поради липса на собствена кухня. Иначе съм съгласна, че който желаe да яде наистина хубава храна, трябва да иде в Италия. Или Франция.
Раболепното обслужване от страна на канадците и мен ме психираше в началото, ама после им свикнах.
Проблемът е, че докато продуктите долетят до страната, в която не виреят, стават или прекалено скъпи или прекалено смотани. Което прави привлекателна цялата идея за азиатската манджа, защото по правило нямаш пукната идея какво се съдържа в чинията, а и милиардите подправки могат да замажат положението.
В резултат се получават някви парадокси - например безплатният ресторант за студенти в Пиза, където ядях всеки ден по два пъти, скрива шапката отвсякъде, ама отвсякъде на петзвезден хотел в Канада, в коридорите на който се разминаваш с мултимилионери, дошли да карат ски на гъза на географията. (И където по някаква странна причина организират конференции за физици и др. горски животни.)
			
									
									
						В резултат се получават някви парадокси - например безплатният ресторант за студенти в Пиза, където ядях всеки ден по два пъти, скрива шапката отвсякъде, ама отвсякъде на петзвезден хотел в Канада, в коридорите на който се разминаваш с мултимилионери, дошли да карат ски на гъза на географията. (И където по някаква странна причина организират конференции за физици и др. горски животни.)
Изобщо не е странно - и аз никога не съм харесвала снобската храна по конферентните хотели. И тук и в Европа. Не знам в мен ли е проблемът или в храната, ама това е положението. 
 
С едно малко изключение - бюфета на хотелчето в Торре Норманна в Сицилия, където две седмици ядохме гениална италианска храна на корем, по време на едно лятно училище по квантова химия.
Бе човек трябва да иде там, дето местните ядат. Азиатската храна можеш да си я сготвиш и сам - зарзаватите и подправките за нея се продават в азиатските супермаркети и не са много скъпи. Сигурно са по-скъпи от тея в Китай, ма за местния стандарт са си съвсем Ок.
			
									
									
						С едно малко изключение - бюфета на хотелчето в Торре Норманна в Сицилия, където две седмици ядохме гениална италианска храна на корем, по време на едно лятно училище по квантова химия.
Бе човек трябва да иде там, дето местните ядат. Азиатската храна можеш да си я сготвиш и сам - зарзаватите и подправките за нея се продават в азиатските супермаркети и не са много скъпи. Сигурно са по-скъпи от тея в Китай, ма за местния стандарт са си съвсем Ок.
- RRSunknown
 - Elder God
 - Posts: 9514
 - Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am
 
- Snusmumrik
 - Merchant
 - Posts: 80
 - Joined: Thu Jun 28, 2012 3:31 am
 
Е, не е като да набиват само борш и гречка все пак.Silver wrote:Даже в (северна) Русия са ме изненадвали приятно, а там по принцип трябва да е дъното.
Въпрос на гастрономични предпочитания. Северната кухня си има особен чар. Италианците, за сметка на това, успяват да наврат богоненавистния си босилек даже в маринованата риба.
- Snusmumrik
 - Merchant
 - Posts: 80
 - Joined: Thu Jun 28, 2012 3:31 am
 
Who is online
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 2 guests
						