Bleach

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jul 04, 2011 9:03 pm

Нема го :roll: Всичките що-годе читави Аранкари си взеха :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 04, 2011 11:23 pm

269-271 с прескоци - там само с Улкиора ми се видя яко и после стандартната мотаница на групички... Кенпачи винаги рути, ама малко има с него.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 06, 2011 7:31 am

Битките в Блийч са като мейтинг ритуал, заклевам се.
Появиха се капитаните. Вместо да се случи голям, качествен и концентриран кютек, цял епизод мина в някво танго "Кажи ми името си, беее! Няма пък да ти го кажа!!! Кажи ми го беееееееееее!!! Нямааааааа!!! А телефонния си номер ще ми дадеш лииииии???"
Превъртам ги яко тия епизоди - ако ми се съберат 5 съдържателни минути на серия, те па на.

ПП. Имам подозрението, че розовокосия мазняр, който говори с гласа на Хисока и си направи матрьошка от оня неприятен капитан, дето има винтове вместо уши, ще намери празен буркан като отвори матрьошката. Кен'т уейт.
Кенпачи е единственият светъл лъч в тва аниме за мен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 06, 2011 11:29 am

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 06, 2011 9:03 pm

Кенпачи вс Нойтра завърши.
Spoiler: show
Нойтра взе, че ми хареса като мотивация и смърт (ако е умрял изобщо), обаче не мога да преглътна стеричното пречене на 6те му коси в 6те му ръце. Толкова неадекватен дизайн...
Самата битка завърши дебилно - Нойтра загуби, щото Кенпачи си хвана меча с две ръце. Дъъъъъ....
Тите Кубо, плз, спри да се опитваш да си оригинален и иди да видиш как се правят персонажи от Ода Ейичиро. Щото последния е способен да направи дори дебилна твар като жирафа на убер велика и гениална машина за убиване и да създаде умопомрачителен куулнес дори при принципно малоумни концепции като например герой, който държи трети меч В УСТА. Докато ти успя да осереш дори инхерентно величествен бозайник като пантерата и инхерентно зловещо насекомо като богомолката.

Едно от малкото неща, които ме крепят в тва аниме са гласовете - събрали са почти всичките ми любими сеюта и дори тъповатите персонажи ми стават по поносими така. Кенпачи обаче страда от това - той е с гласа на Мадаото от Гинтама и вече никога няма да мога да спра да го асоциирам с най-върховния лузър в аниме вселената...
Музиката е готина, макар и мега драматична на моменти. Така е в някво аниме дето се взима толкова насериозно, а така да не му се получава...

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 06, 2011 10:37 pm

Дамм, финала на Ноитра вс. Кенпачи беше много ВТФ.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Tue Jul 19, 2011 1:19 pm

Ужасна глупост...До 73 Епизод става. Нататък Тате Кубо губи всякаква представа кво се случва и запреличва на приказка измислена от 6 годишно лапе и нарисувана от 11 годишен мързелив пубер...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 19, 2011 1:24 pm

Хрис, изгледай Улкиора вс Ичиго и го заебавай ;)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Aug 14, 2011 8:23 pm

Image
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Wed Jun 27, 2012 7:54 pm

Не знам дали някой си прави труда да го чете, но аз последно време подарявам 2 минути на седмица за да се смея на глупости. Последните чаптъра ги зяпах супер втф.

Значи ясно е, че битките за тоя човек са пръска мастило на всякъде, но имаше и няколко неща в сторито, което ме накара да съм зашеметен.
Лошковците могат да крадат Банкай. Соул Съсаяти викат Ичиго, който е на майка си у майката, вместо да накарат Кемпачи (Единствения, който не ползва Шикай/Банкай.) Разбирам го, иска да си покаже идеята, но все пак е нелогично.
Като цяло героите му, не са никви герой. Те действат така както му изнася без да следват какъвто и де е характер. Пък и сторито му се развива хипер бързо и предвидимо.

Трудно е да те разочарова някой, от който не очакваш нищо, но ето, че е възможно.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Jun 28, 2012 6:22 pm

Бе тая помия спрях да я чета някъде около последния ми пост в тази тема. Като свърши финалната арка (ХАХАХАХА, да бе), ще прочета синопсиса в уикипедия. НАЙ - пробитата манга!
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Fri Jun 29, 2012 10:15 pm

Claymore47_Fen wrote:НАЙ - пробитата манга!
Бе аз кат хейтя, поне обяснявам защо.

Нещо по-конкретно?

Щото честно казано в последно време Блийч си е бая добро четиво.

Поне аз отделям много време в мислене и анализиране, и установявам, че винаги, във всеки чаптър, има нещо, дето обяснява или foreshadow-ва нещо друго. Общо взето съм на мнение, че генералният хейт се случва, щото Блийч просто не е заглавие за всички, и определено не е за хора, които не обръщат внимание на разните намеци, просто щото Кубо не обича да spell out-ва всичко за всички. Заради тва, честно казано, шапка му свалям.

Да, не е нещо велико, има купища неща, които не са кой знае колко невероятни, оригинални или впечатляващи, от време на време си има и своите покъртителности... Но си има и бая много плюсове, които в повечето време биват отхвърляни настрани с "пхаха блийч трололол", докато всъщност най-често троловете са самите фенове, които тролят себе си...
Depending on your request, whether I will laugh or get angry, that will decide your lifespan, boy.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Jun 29, 2012 10:59 pm

Не четеш. В горният пост бях описал, защо не се радвам на мангата. Просто тече от всякъде.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Fri Jun 29, 2012 11:56 pm

^ Да, ок, да кажем, че очаквах някви по-свястни причини.
Лошковците могат да крадат Банкай. Соул Съсаяти викат Ичиго, който е на майка си у майката, вместо да накарат Кемпачи (Единствения, който не ползва Шикай/Банкай.) Разбирам го, иска да си покаже идеята, но все пак е нелогично.
Шашнатият 3rd Seat от 12-та Дивизия не е Soul Society. Първо. Второ. Кенпачи, ако не си забелязал, също е ТАМ НЯКЪДЕ, и се бие, както всички останали. Кенпачи не е някъв Господ, дет да ги избие всичките. СС имат нужда от всяка помощ, до която могат да се доберат. Най-малкото много добре знаят, че на Ичиго адски много му пука за тва, кво става там, та защо по-точно да не го извикат?
Като цяло героите му, не са никви герой. Те действат така както му изнася без да следват какъвто и де е характер. Пък и сторито му се развива хипер бързо и предвидимо.
Какво искаш да отговоря на тва, освен, че говориш глупости?
Блийч се развива бавно и бавещо се. Ренджи, в СС, накрая на битката му с Бякуя, падаше сигурно 3 страници, след последния му опит да постигне нещо. Има си причина за тва, които би следвало да се виждат. Експресивност. Ениуейз. ВСИЧКИ на тоя свят мрънкат, че действието в Блийч е прекалено бавно, ти мрънкаш, че е бързо. Как става така?

Героите не били герои, да, много конкретно, с много примери и с много доказателства, тотално схванах изобщо за кво говориш.

Принципно за причини биха се сметнали някви по-сериозни или най-малкото защитени по някъв начин неща. Бро. Таковата.
Depending on your request, whether I will laugh or get angry, that will decide your lifespan, boy.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 30, 2012 4:17 pm

На мен Блийч ми е скучно. Не е нужно да правя литературен анализ, за да знам, че Блийч ми е скучно, ама ще опитам, за да не излезе, че Рашугуна си говори сам.

Персонажите на Блийч са скучни. Блийч има най-скучния главен герой на света. Той се взима супер насериозно и е супер драматичен, а това е непоносимо, когато става дума за шонен сапунка с 1000 епизода. Главният герой има скучни безлични абилитита, една единствена скучна техника със скучния кухненски нож на стероиди дето си носи на гърба и скучен пиниз със скучната си холоу маска.

Поддържащите герои са не само скучни, ами и ужасно дразнещи. Орихимена с фибичките е продукт на някакво доста лошо творческо абдоминално заболяване. Толкова лошо, че може да се сравни с нещо като рак на панкреаса. Чад е безсмислен. И скучен. Клонингът на Саске с лъка, дето даже Саске го озвучава, е безсмислен. И скучен. Сестрите на Ичиго и цялата Вкаракура таун са скучни и безсмислени и можеха да ни бъдат спестени.

Скучни и безсмислени са и всички плюшени играчки, със или без душа в този сериал. Хуморът, свързан с тях, е по-скучен и безсмислен и от тях. Всъщност, не. Хуморът свързан с тях ми напомня на оня Саут Парк епизод, в който старецът дето искаше да се самоубие щото е много стар, пусна Ения на децата, за да им покаже кво е старостта. Всеки път като видя хумора в този сериал се чувствам hollow inside. Пън сомуот интендед.

Шинигамитата са скучни и безсмислени, начело с Рукия. Някои от тях имаха банкаи, които някога намирах за красиви и идейни. Персонажите и банкаите им обаче не могат да изнесат стотиците скучни и безсмислени чаптъри и серии на това заглавие, щото имат потенциал за доста по-малко епизоди. Битките на тези скучни персонажи са скучни и те. Диалогът по време на битките е най-скучният и безсмислен диалог по време на битки, който съм виждала. А тук си говорим за диалог по време на битки - той по принцип е най-скучното нещо в медията. Та смятайте.

Харесвах Кенпачи, докато не започнаха да правят хумор с него, който е също толкова тъжен и скучен, колкото хуморът на плюшените играчки. Като цяло Кенпачи ми е недостоверно силен. Би трябвало да е най-голямото бичме в Соул сосайъти, да е некъв легендарно легендарен, титан, великан, изверг и прочее. Това не мога да го повярвам и усетя от видяното.
Харесвах и Гримджоу, защото би Ичиго на почивки и се хили френетично през целия тоя процес. После му видях смешно дизайнирания банкай и скучният Ичиго го би в една битка, която не беше нищо особено. С изчезването на Гримджоу от този сериал изчезна единствената ми причина да го гледам всъщност.

Айзен е най-скучният и безсмислен лошковец от всички лошковци във водещите шонен соуп манги. Евър. Не съм гледала кво става с него - прочетох синопсис на историята, защото когато загледам Блийч почвам да се чувствам с 20 години по-стара и внимавам да ограничавам контакта си с него.

Еспадите бяха скучни, а екс-еспадите бяха скучни и безсмислени. Боят между Ннойтра и Кенпачи е най-тъжната и скучна битка в шонен соуп въобще изобщо. Тъжен беше почти колкото Ения и хуморът с кукличките. Дизайнът на Ннойтра с банкай почти ме разплака - екстремната творческа бездарност ми действа по тоя начин обикновено.

И прочее. Не искам да си спомням какво още не харесвах в Блийч. Зарязах го завинаги преди края на Хуеко Мундо арка, защото ако на това място персонажите и екшънът са толкова скучни и безсмислени, значи нататък ще е още по-зле. И то верно е, като гледам синопсисите на историята.

Тите Кубо трябва да се ограничи до керъктър дизайн на злосторни бишонени. Гримджоу и Кандата от Аой Бунгаку са единствените негови неща, на които искрено се кефя.

Ей ви ги на, червения и синия. Толкова са яки и секси като дизайн, че май, като ги съпоставя с останалото, са се пръкнали по случайност...
Image
Image
Last edited by Amelia on Sun Jul 01, 2012 2:20 am, edited 2 times in total.

Oui. Je suis garbage.