Бтв, в момента гледам едно аниме, в което ЦЕРН се очертават като главните гадняри. Дори споменаха колайдера мимоходом. Ненам що, ма ми скимна да споделя.
The Science Topic
Moderator: Moridin
Roamer, горе-долу това викам. Хигсът е последното фундаментално нещо, до което човек може да достигне при някакви разумни (man-made) енергии. Научните фантастики за разни суперсиметрии и тъмни материи ще си останат такива.
Амели, ами кво да ти кажа - не си губи времето с анимета, ела да видиш кво е истинска нАука.
Амели, ами кво да ти кажа - не си губи времето с анимета, ела да видиш кво е истинска нАука.
- The Dragon
- Elder God
Silver - на кви неща се радват висшите духом.
Бтв не съм под теб, ами ПРЕД теб - картинката е хоризонтална все пак.
Плитката бтв е есенциална!!! Коса не трябва да влиза в химикалите, да не говорим, колко лесно се подпалва... Дългокосата студенция не я пускаме в лабораторията докато не си върже косата.
Което щеше да го знае (и уважава) всеки учЕн, който не е скъсал секва връзка с реалния (или да бъдем по-точни, макроскопския) свят.
Драгъне, баш така бяха стаите, баси.
Географите не бяха на един етаж с нас. Даже не знам що ги бяха сложили в същата сграда въобще.
Бтв не съм под теб, ами ПРЕД теб - картинката е хоризонтална все пак.
Плитката бтв е есенциална!!! Коса не трябва да влиза в химикалите, да не говорим, колко лесно се подпалва... Дългокосата студенция не я пускаме в лабораторията докато не си върже косата.
Което щеше да го знае (и уважава) всеки учЕн, който не е скъсал секва връзка с реалния (или да бъдем по-точни, макроскопския) свят.
Драгъне, баш така бяха стаите, баси.
Географите не бяха на един етаж с нас. Даже не знам що ги бяха сложили в същата сграда въобще.
QFT.Silver wrote:Математиците са в плюс безкрайност (което се брои за лудост), така че да си гледат работата (т.е. да НИ гледат работата, щото ако не бяхм ение...) Върхът на сладоледа сме. Точка.
То и аз съм един химик в тоя ред на мисли... Тва моето е като свързващо ниво някво между маймуната и по-голямата маймуна...
Банан?Amelia wrote:QFT.Silver wrote:Математиците са в плюс безкрайност (което се брои за лудост), така че да си гледат работата (т.е. да НИ гледат работата, щото ако не бяхм ение...) Върхът на сладоледа сме. Точка.
То и аз съм един химик в тоя ред на мисли... Тва моето е като свързващо ниво някво между маймуната и по-голямата маймуна...
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдаааа, а след месец и нещо (най-вероятно) ще видим нещо, което може би според някои е "само" инженерство, "просто" приложна наука, но мен ме впечатлява - как всъщност ще кацне "Curiosity" на Марс.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- ProxyFantasy
- Paragon
Не знам дали тук е мястото да пиша за това, но все повече и повече се интересувам от Наноинженерство, Наноматерияли и други такива "Нано" шашми. Проблема е, че изобщо не мога да схвана на какъв принцип бачкат тея, нано "регистри", които били бъдещето на роботи и все. Звучи готино, но нямам чак такова въображение за да си представя за какво става въпрос.
До колко години според вас това "инженерство", ще се помести в новите употребявани джаджи. Според мен ще надрасне капацитета на микропроцесорните технологии и компютри, телефони и други ще намалят обема си още повече.
Влизаме ли в нова ера с разработването на нанотехнологията? Дали ще има големи екологични катастрофи причинени от тази нова вълна? Как смятате?
До колко години според вас това "инженерство", ще се помести в новите употребявани джаджи. Според мен ще надрасне капацитета на микропроцесорните технологии и компютри, телефони и други ще намалят обема си още повече.
Влизаме ли в нова ера с разработването на нанотехнологията? Дали ще има големи екологични катастрофи причинени от тази нова вълна? Как смятате?