Съвет за конфигурация
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Значи по-добре AMD-то, от колкото I3-2100?
И задължително ли е да взимам дъно за над 100 лева :Д?
Последен въпрос - къде да си взема конфигурацията най-евтино?
п.п
На път съм тотално да се откажа от купуването на комп. СУПЕР нищо не разбирам и от 1 седмица само чета и питам. Имам няколко познати, които разбират и питам в 2 форума. И ВСЯКО мнение е различно, ебаси.... Имам чувството, че трябва да съм завършил висше образование, че да си купя сносен компютър.
И задължително ли е да взимам дъно за над 100 лева :Д?
Последен въпрос - къде да си взема конфигурацията най-евтино?
п.п
На път съм тотално да се откажа от купуването на комп. СУПЕР нищо не разбирам и от 1 седмица само чета и питам. Имам няколко познати, които разбират и питам в 2 форума. И ВСЯКО мнение е различно, ебаси.... Имам чувството, че трябва да съм завършил висше образование, че да си купя сносен компютър.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- RRSunknown
- Elder God
Ми то хубава, ама само ако я взема без хард (на този етап).
Така и не разбрах дали харда ми мога или не мога да го ползвам.
Едни ми казват, че не става, защото бил САТА, други, че можело...
- The Dragon
- Elder God
SATA ли е? Можеш ли да сложиш снимка от вътрешността на кутията как е вързан. Защото тогава можеш да минеш с евтиното дъно?Dante wrote:Ми то хубава, ама само ако я взема без хард (на този етап).
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Именно за това АлДим ти е включил много добър хард в горната конфигурация за 840 лева
Ако искаш да избиеш част от парите просто вместо да вземаш SAPPHIRE HD 6850 за 290 лева просто вземи 6770 за 210 лева.
Ако искаш още повече да намалиш вземи още по евтина видекарта - пак ще може да играеш като пич всичко в момента излязло но ще остарее по -бързо.
Другите неща са фиксирани като оптималност - там няма какво да сменяш а пестенето на 10-20 лева от дъно и захранване е автогол с дългосрочни последствия.
Ако искаш да избиеш част от парите просто вместо да вземаш SAPPHIRE HD 6850 за 290 лева просто вземи 6770 за 210 лева.
Ако искаш още повече да намалиш вземи още по евтина видекарта - пак ще може да играеш като пич всичко в момента излязло но ще остарее по -бързо.
Другите неща са фиксирани като оптималност - там няма какво да сменяш а пестенето на 10-20 лева от дъно и захранване е автогол с дългосрочни последствия.
Oфертата е да си взема някакъв малоумен, евтин SATA на старо и да го използвам месец-два и после да взимам нещо по-добро.
- The Dragon
- Elder God
И това е вариант. Само се грижи да имаш редовен бекъп на важните неща от него. (Това всъщност важи за всеки хард не само за тези на старо)Dante wrote:Oфертата е да си взема някакъв малоумен, евтин SATA на старо и да го използвам месец-два и после да взимам нещо по-добро.
Бтв - машина от нисък клас се измисля по сложно октолкото такава от висок. Просто трябва да правиш компромиси и да измислиш кои точно да са те.
Aз наистина искам да благодаря на АлДим, който не само, че ми препоръча най-доброто, след като доста четох, но и ми даде сайта от който мога да си взема най-евтино компонентите, stealtech не го знаех.
Всичко ми излиза 715 лева с ДДС, което ме урежда ПЕРФЕКТНО.
Само остана да ми обясните как мога да си подкарам стария хард, който не е САТА, за дъно, което е САТА :Д
Всичко ми излиза 715 лева с ДДС, което ме урежда ПЕРФЕКТНО.
Само остана да ми обясните как мога да си подкарам стария хард, който не е САТА, за дъно, което е САТА :Д
- The Dragon
- Elder God
http://www.reset.bg/catalog/29/2901/2901100
Трябва ти едно такова. Имаш ли кой да ти асемблира системата(не е голяма философия)
Трябва ти едно такова. Имаш ли кой да ти асемблира системата(не е голяма философия)
Dante, още вчера видях, че хардът ти е IDE/ATA - ясно се вижда на снимката. Затова ти казах, че имаш два варианта - в единия взимаш дъно с вграден IDE контролер (този е най-евтиния, който видях), другия - орязано дъно само със SATA (Gigabyte, ASUS около 95 лева), но с нов хард (аз лично това ти препоръчвам, после няма да съжаляваш за 80-те лева отгоре). И със SATA-IDE адаптер става, но парите за него според мен е по-добре да се вложат в повече екстри на дъното (30 лева отгоре и се оказваш с нормално ATX дъно, вместо орязано). Как да е.
Конфигурацията, която съм ти дал е оптималната за парите. Ако ще режеш, намали видеото, както каза RRS-а. Иначе няма къде по-надолу без да жертваш нещо важно. AMD в момента НЕ стават за entry-level геймене, така че направо забравим, а i3 няма смисъл - там можеш да си спестиш някой друг лев най-спокойно. Вчера използвах конфигурацията ти, за да се ъпдейтна малко с последните тенденции в индустрията, та цял час ти я мъдрих и мога да ти кажа, че други варианти нямаш предвид бюджета ти. Единствената полезна стъпка нагоре е да ръгнеш i5.
Цените на Stealtech бяха доста ниски (може би към 10% под Jar, които също погледнах), но не ти пречи да се огледаш още за отделните компоненти и да ги вземеш от различни места. Стига да има кой да ти ги сглоби...
Конфигурацията, която съм ти дал е оптималната за парите. Ако ще режеш, намали видеото, както каза RRS-а. Иначе няма къде по-надолу без да жертваш нещо важно. AMD в момента НЕ стават за entry-level геймене, така че направо забравим, а i3 няма смисъл - там можеш да си спестиш някой друг лев най-спокойно. Вчера използвах конфигурацията ти, за да се ъпдейтна малко с последните тенденции в индустрията, та цял час ти я мъдрих и мога да ти кажа, че други варианти нямаш предвид бюджета ти. Единствената полезна стъпка нагоре е да ръгнеш i5.
Цените на Stealtech бяха доста ниски (може би към 10% под Jar, които също погледнах), но не ти пречи да се огледаш още за отделните компоненти и да ги вземеш от различни места. Стига да има кой да ти ги сглоби...