Ауч. После не ми казвай, че класацията ми на God of War-овете е безумна

Как да е, всеки с мнението си.
Специално Darksiders е крайно далече от "God of War клонинг"*. Не че има нещо кой знае колко оригинално в играта, но е крала от всички по равно, чак е станало като един вид "best of" за жанра.
И в края на краищата голям праз за сюжета, той все едно в GoW е нещо особено или има особени традиции в жанра. Честно казано единствената игра в жанра с готина и добре разказана история, която съм играл е (wait for it...) Bayonetta. DMC-тата винаги са имали невзрачни историйки с някой-друг готино дебилен бъзик, Ninja Gaiden е... ъъъ, let's leave it at that, God of War след първата част е чисто и просто смъртоносна разходка из митологията с комично ядосан персонаж, а Dante-то, Conan и разните други по-дребни игри в жанра са по-надолу и от него. Bayonetta (стига да не притръпнеш от ужас при вида на нещо по-различно) всъщност има доста смислена и готино завъртяна история, която пак не е върха на върховете, но спокойно би могла да изнесе едно отлично аниме сериалче, наред със страхотен оувър дъ топ хумор. Факт е, че на много хора, несвикнали със сторителинг стила на играта покрай гледане на аниме, всичко им се стори като неразбираема каша (дет се вика, they couldn't see the forrest for the trees), но аз ти гарантирам, че е крайно далече от "побъркващо малоумна". Ако искаш дори ще ти я преразкажа на godofwarски, кат си долетя в БГ след месец.
Иначе ето моята класация за тази година:
1. Bayonetta 10/10
2. Darksiders 8.5/10
3. God of War 3 8/10
4. Dante's Inferno 7/10
п.п. *Винаги нещо ми е понамирисвало доста като стане въпрос за God of War "клонинги". В края на краищата GoW на свой ред е всичко, но не и оригинална игра. Нито общия геймплей, който е зает от DMC, нито куик-таймовете са нещо невиждано. Просто е една много, много добре направена игра от жанра. Единственото заглавие, което може да мине за "клонинг" на GoW, е Dante's Inferno, която директно преписва дизайнерските решения на Sony Santa Monica.