iShit
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
И разбира се аз не мога да си инсталирам която си искам програма защото sideloading-а е забранен. Самия факт че измислиха тоя тъп термин, взместо отвърдените рън/инсталл е болезнен.
Като дивлъпър софтуера ми трябва да минава през апстора и аз да давам 30% кът на епъл .... защото. Да съобразявам с безброй техни правила които както показа Path фиаското не помагат за нищо.
Нямам право да продавам допълнителен контент без да се минава през апстора.
Мега интуитивен е - докато интуитивно намеря как да килна един процес много интуитивно бях преполовил запаса си от псувни.
Нямам firewall - не мога да контролирам кой ап какво прави.
Продуктите им са поносими - политиките и отношението към клиентите са отвратителни.
Като дивлъпър софтуера ми трябва да минава през апстора и аз да давам 30% кът на епъл .... защото. Да съобразявам с безброй техни правила които както показа Path фиаското не помагат за нищо.
Мега интуитивен е - докато интуитивно намеря как да килна един процес много интуитивно бях преполовил запаса си от псувни.
Продуктите им са поносими - политиките и отношението към клиентите са отвратителни.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Абе за малките джаджи за деца е вярно че "работят" и да речем са красиви ама за Mac G5 примерно с tiger и snow leopard си вади сиви екрани доста често. Пакета на Адобе с фотошопа, Final Cut и прочее колко мизерии правят не е истина. Нито са интуитивни клавиатурата и шорткътите ако го хващаш за пръв път.
Рекламния им отдел сигурно е стартирал във Ватикана... рядко нагли са ам хората аплодират когато Джобс показваше некво кабелче като омг откровението едно време...
Главния ни хейт аргумент е, че са толкова оскъпени, че са в категория малоумна гъзария. Пример - идва в офиса G5 от ибей без захранващ елементарен кабел, няма съвместимост с нищо друго за да си го включиш в контакта. Оказва се, че въпросния го няма в България и след седмица две ще имаш удоволствието да го получиш срещу 84лева в офиса на ейпъл до полиграфическия. Нещо, което е 5-10 лева и става за всяко пс.
Не казам, че всеки който има нещо с i отпред му има нещо разбира се, можи би просто има излишни пари или му е служебен. Едно време точех лиги по iMac G4 само заради дизайна, ама ми мина докато стане достъпен
.
Рекламния им отдел сигурно е стартирал във Ватикана... рядко нагли са ам хората аплодират когато Джобс показваше некво кабелче като омг откровението едно време...
Главния ни хейт аргумент е, че са толкова оскъпени, че са в категория малоумна гъзария. Пример - идва в офиса G5 от ибей без захранващ елементарен кабел, няма съвместимост с нищо друго за да си го включиш в контакта. Оказва се, че въпросния го няма в България и след седмица две ще имаш удоволствието да го получиш срещу 84лева в офиса на ейпъл до полиграфическия. Нещо, което е 5-10 лева и става за всяко пс.
Не казам, че всеки който има нещо с i отпред му има нещо разбира се, можи би просто има излишни пари или му е служебен. Едно време точех лиги по iMac G4 само заради дизайна, ама ми мина докато стане достъпен

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Това не е ли напълно стандартен кабел за по-голям ток, какъвто се среща по някои UPS-и? А именно C19 и C20 от http://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320 . Като кабелът за Mac струва около 20 долара в Щатите. А у нас, ако си готов да си купиш китайски (примерно Roline), е около 10 лева.Xellos wrote:..... Пример - идва в офиса G5 от ибей без захранващ елементарен кабел, няма съвместимост с нищо друго за да си го включиш в контакта. Оказва се, че въпросния го няма в България и след седмица две ще имаш удоволствието да го получиш срещу 84лева в офиса на ейпъл до полиграфическия. Нещо, което е 5-10 лева и става за всяко пс.
......
- The Dragon
- Elder God
Ами ядосаните птици в която и да е инкарнация не са лоши, лично аз на Tripple town и Dragon Fly сам навъртял на всяка от тях повече часове отколкото на Всичките Мас Ефекти комбинирано. Trials също е много яка.Muad_Dib wrote:Някой, който притежава може ли да ми направи един пост обзор на игрите за айфоун и тези, които си заслужават по-специално.
Има тема в игрите бтв специално за това бтв.
Да бе, кой дето си е дал парите за Мак ще купи после китайски боклуци
. Особено за нещо дето блъска як ток. Тва си е против религията най-малкото. 20 долара в щатите и транспорта и времето кат туриш пак е неоправдана цифра.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Ambartanen
- Arcanist
Всички епълски продукти се произвеждат изцяло в Китай, така че вече е платил стотици левове за китайски боклукXellos wrote:Да бе, кой дето си е дал парите за Мак ще купи после китайски боклуци

Иначе мантрата за 'искам да работи веднага' показва колко плашещо ефективен е епълския маркетинг. Всеки, който може да ползва мак или айшит джаджа, може също толкова лесно да се оправя с уиндоус и андроид.
Сичко е Made in China вече няма кво да се лъжем. Обаче има и контрол над изработката все пак дори там. Аз давам само пример истински за кабела и отношението, не теоретизирам
.

Last edited by Xellos on Tue May 08, 2012 5:50 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Не. Айфоните са с iOS. Останалите смартфони (щото айфоните, колкото и да им е тъжно, са си смартфони, а смартфоните не са задължително айфони), са с други операционни системи, някои от които са Андроид.
Целта не е да "килваш" процеси, защото има предостатъчно мемъри и бърз процесор за тези функции които предлага. И със всеки модел се вдигат все повече. Пък и има пренастрояване на цялата демагогия със скоростите на компютрите, щото ние верно няма да увеличаваме параметрите до безкрайност...трябва адаптивност и от страна на софтуера.The Dragon wrote:И разбира се аз не мога да си инсталирам която си искам програма защото sideloading-а е забранен. Самия факт че измислиха тоя тъп термин, взместо отвърдените рън/инсталл е болезнен.
Отношението към клиентите им е доста добро - според самите клиенти. Епъл магазините са мега успешни, правят цялото услужване супер лесно и приятно. Не мисля че това е задължително нещо лошо. Рекламите им може да са прекалено прехвалени на моменти, но като се вгледаш по внимателно те имат съвсем прости съобщения. Колко реклами си гледал за това как примерно някоя кола като се кара и лети? Не виждам какъв е проблемът, пък и просто не мога да разбера защо хората се хващат все за дреболии.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- The Dragon
- Elder God
За процесите - първо рама никога не е предостатъчно, но това е друг въпрос. Второ има такова нещо като хенгване - т.е. то зависва, но за ос го вижда работещ и аз не мога да ползвам програмата.
Правото да използваш дивайса си за който си платил и е твоя собственост както ти искаш НЕ Е ДРЕБОЛИЯ, а важно право.
Отношение към клиентите - визирах мнението за умствените споспобности на клиентите им, което епъл очевидно изповядват. Иначе itunes щеше да бъде убит в огън преди години.
Правото да използваш дивайса си за който си платил и е твоя собственост както ти искаш НЕ Е ДРЕБОЛИЯ, а важно право.
Отношение към клиентите - визирах мнението за умствените споспобности на клиентите им, което епъл очевидно изповядват. Иначе itunes щеше да бъде убит в огън преди години.
В началото се пооплаквахме от това, после престана да ни дреме - просто защото въпреки че липсата на такива възможности ни дразни, досега не ни се е налагало да ги ползваме. За нищо. Така че принципно може да съм против, но на практика това няма абсолютно никакво значение.Правото да използваш дивайса си за който си платил и е твоя собственост както ти искаш НЕ Е ДРЕБОЛИЯ, а важно право.
Бтв това след 6 месеца употреба на IPad 2 от двама програмисти

Scalpel. Sponge. Magic Wand!