A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Fri May 04, 2012 1:18 pm

Devoted of Slaanesh wrote:Нещо хич не ме грабва. Претупано, а и най готините неща ги показват съвсем бегло или са отрязани. По финансови причини може би ... Ще гледам още, но чувството за зле скалъпено театро е голямо. Може би и разочарованието ми от петата книга също помага ... :(
Единственото, което ми харесва са част от актьорите, има истински бисери сред тях.
Кои най-готини неща?...
А чувството за зле скалъпено театро не може да го имаш от пропуските в сюжета, а от production values-а. Ако те ти се струват като за зле скалъпено театро, не просто си свободен, но и те насърчавам да не гледаш.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 1:32 pm

Devoted of Slaanesh wrote:
Muad_Dib wrote:Имаш пълното право да не гледаш.
Имам пълното право да правя каквото намеря за добре. Проблемче ли имаш, Х мен?
Нямам проблемче, рандъм уонаби- с-"алтернативно"-мнение (сигурно, че сте някакви много оригинални и запомнящи се като не се кефите на всепризнати неща, това уонабитата:)). Просто както каза Емо - насърчаваме те да не гледаш, преди всичко за да не трябва повече да ти четем неаргументираните тъпизми.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri May 04, 2012 2:13 pm

Аз те насърчавам да не се изказваш по мой адрес. Дръж си всепризнатите тъпизми за собствена употреба. Ясно ли е?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 2:49 pm

Ахахахаха "ясно ли било"....Предполагам, че имаш нужда от поле за изява, но аз лично ти препоръчвам да пробваш на Женския пазар или поне на този на Красно село:)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 3:05 pm

Между другото и на мен, както и на Трип, ми е искрено любопитно какво Девотеда не харесва в сериала и кои са тия най-готини неща, които са показани съвсем бегло или са отрязани.
Както и какво разбира под "зле скалъпено театро", защото за мен техническо-сценографската част е страхотно качествена, а претупване не виждам, доколкото в десет часа трябва да разкажат една тухла сюжетни линии и според мен до момента се справят чудесно.
Last edited by passer-by on Fri May 04, 2012 3:07 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 04, 2012 3:06 pm

А пък аз не разбирам агресивния тон. Така де, сериал. Айде да не си образуваме нерви?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri May 04, 2012 3:10 pm

Радвам се че си запознат от близо със селските полета за изява в столицата. Със солидните си аргументи, си голям капацитет там навярно.

За втори път се изказваш глуповато по мой адрес. Ще приключа до тук с твоите дребнавости. И мнението ти въобще не ме интересува, за каквото и да било.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 3:11 pm

Моля модовете да позачистят, а Девотеда, ако желае, да отговори на питането от Трип и от мен.
Смислена дискусия да стане, не за друго. :)
The Best of Mozart

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri May 04, 2012 3:21 pm

Естествено, че ще ви отговоря. Просто този съфорумец за 2 път си позволява квалификации по мой адрес.
Нещо което е неприемливо за мен.

Не ми харесва в сериала отсъствието на вълчищата и драконите, линията на Аря е претупана и изобщо на мен ми е ясно, че в 10 серии няма място за много неща. Но липсата на епичност в сериала, навява мисли за театър, поне при мен. Първите три книги са ми много любими и може би имам твърде големи очаквания от сериала. Истинско престъпление е навярно :wink:
От героите ми допадат актьорите играещи Станис, джуджето, Давос, Бриен и Аря.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 3:28 pm

Е, и аз бих искал всеки епизод да е с бюджет на игрален филм, но предвид парите, с които разполагат, мисля, че се справят добре. :)

Даже за втори сезон са им увеличили бюджета с 15% спрямо този на първия, най-вече заради писания от Мартин девети епизод, в който ще видим
Spoiler: show
битката при Черна вода.
Та дано той поне да ти се види епичен.

Както писах по-назад, алтернативата беше или сериал в този вид и с тези пари, или никакъв.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 04, 2012 3:31 pm

По скоро ще е накъкъв скалъпен ЛАРП в който хаотични групи рандъм статисти се налагат с дървени мечове.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri May 04, 2012 3:32 pm

Ех, и аз се надявам. Но най вероятно ще се наследим на гледката след момента в спойлера ти.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 3:42 pm

Точно за смъртно скучната сюжетна линия на Аря, в която има само няколко по-увлекателни момента (които със сигурност обаче ще бъдат и до момента са показани до един) въобще не ме е яд, че ги няма всички сцени.

За драконите наистина е тъжно, че няма пари, ебавката от 9gag, в кяото Денерис не ги показва на картяните, защото CGI-ът не е безплатен е доста резонна.

Надявам се въпросната сцена в 9ти епизод да достави, но се съмнявам в това, за да е наистина ЕПИК и поне на една втора въздействаща колкото книгата, трябва половината бюджет да е отишъл само за нея, което едва ли е така.

И към Девотед-а понеже пак е написал малко глупсоти в началото на поста: не започнах аз първи с квалификациите, така че си сърбаш каквото сам си си надробил така да се каже.

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri May 04, 2012 3:46 pm

RRSunknown wrote:По скоро ще е накъкъв скалъпен ЛАРП в който хаотични групи рандъм статисти се налагат с дървени мечове.
Оф, бате....

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 3:48 pm

Абе от отделните кадри от въпросния епизод, които мернах из общи трейлъри на втори сезон, няма да е баш ЛАРП със статисти с дървени мечове, ама до един месец ще знаем.
Last edited by passer-by on Fri May 04, 2012 3:48 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart