Едит: Жоре, моите сбъркани пълни членове са грешки от порядъка на изядените букви и тайпотата, нищо общо с двигателни рефлекси

Едит 2: Ице, не е ли яко да си говорим извън хронологическия ред на постовете си

Абсолютно, само това сме писали, нищо друго.Trip wrote:Глей ся, аз съм се аргументирал с аргументи. Вие - с "бе тия са жалкари".
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ми на мен, освен че ми беше кампи, не ми се връзваше и с книгата. Моите извинения.Ако ще правиш кардинални промени спрямо толкова добре измислен източник, трябва да можеш да отговориш на въпроса "защо". Грегор в първи сезон малкото му екранно време и описания бяха на баш точно чудовището, което е в книгите. Тук внезапно е... просто висок и кайнда лош. Дали на теб ти е бил кампи, или не, в първи сезон си пасваше с квото е в книгата. Голямо, мускулесто, примитивно, свирепо, кръвожадно, първосигнално, зло. Тук е... просто висок и кайнда лош.
Какъвто и да е, не може да е пречукан, щото без него кралството фалира. Само заради простичкото и логично допускане, че Тайуин не би искал човек като Петир мъртъв по никой начин, Петир може да прави каквото си иска. Същото беше и положението в книгите. И ще се потретя, отявлените му макиавелизми (пред реални герои, а не пред курви) започнаха едва във втори сезон - първо, щото Серсей го жегна с подигравката за Кат, и второ, щото - отново логично - допусна, че на Марджъри може да й се прави на интересен, понеже още не се познават. Тя, междувпрочем, също го подигра на тема жени. И после Кат го презря.Петир както ти писах и във ФБ, също не е просто проблемът, че не е като в книгата. Проблемът е, че е преигран и вдървен. Образът му е кух, сплетниченето му - твърде явно. Манипулациите му Санса може да ги навърже по-добре от него и по-елегантно. Такъв индивид досега сто пъти щеше да е бил пречукан, ако сюжетът на КНИГИТЕ (с чийто образ той не съвпада, нали) не го изискваше да е жив.
(1) Не знам Тивин какво би и не би искал, но Петир малко преди това видя, че някои хора си губят главата ако на някого му скимне, въпреки волята на Тивин (който е на майната си да воюва).Trip wrote:(1) Какъвто и да е, не може да е пречукан, щото без него кралството фалира. Само заради простичкото и логично допускане, че Тайуин не би искал човек като Петир мъртъв по никой начин, Петир може да прави каквото си иска. Същото беше и положението в книгите.
(2) И ще се потретя, отявлените му макиавелизми (пред реални герои, а не пред курви) започнаха едва във втори сезон - първо, щото Серсей го жегна с подигравката за Кат, и второ, щото - отново логично - допусна, че на Марджъри може да й се прави на интересен, понеже още не се познават. Тя, междувпрочем, също го подигра на тема жени. И после Кат го презря.
Не съм съгласен, доста неща са променени при нея, доста повече, отколкото примерно при Нед, Джон или Варис, които са си почти 1:1.kalendarа_ska4a wrote: Интересно как всички харесват Катлин в сериала, а я мразят в книгата - а тя е абсолютно същата. Просто в книгата вътрешният монолог доминира и имаме достъп до мислите й, а тук виждаме главно реакциите й. Ако трябва да хвана някой герой, който да кажа, че е 1:1 с този в книгите, ще е точно Катлин.
Хм, мисля, че си прав, разликата и за мен е основно заради вътрешните монолози...kalendarа_ska4a wrote: "Мрънкането" става само в главата й. Демек, тревожи се жената за сума ти проблеми, скърби за Нед, но в действия е железна.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest