A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 9:46 pm

Именно - Джофри направи това заради чичо си, за да му покаже, че не му е простил за станалото в тронната зала и не му ще подаръка. Ако Тирион му беше пратил вещ, Джофри щеше да му я върне строшена.

Много добър избор за охарактеризирането му според мен.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 9:54 pm

Amelia wrote:За драконите - ще е скъпо да ни ги показват всеки път, когато ни покажат и Денерис. Струва ми се, че с тази сцена с клетките сетъпват нещата около нея, така че да им излезе по-евтино. Мисля че идеята е да ни демонстрират, че Денерис я е страх да ги показва на Сульо и Пульо, за да не вземат да й ги откраднат или да им се случи нещо. Отделно - тя е Последният дракон, Калеси, бъдеща Кралица на всичко и т.н. Няма кво да кляка и да прави клоунада пред всеки мизерник, изпречил й се на пътя. Та, явно ще ги гледаме повече чак като пораснат и като изчезнат удобните начини да ги скриват в кутия.

Кейтлин беше страхотна в сцената с Кутрето и останките на Нед. Помня, че към края на първа книга, изведнъж ми стана ясно до болка колко неклиширано фентъзи чета и как това семейство, което ни вкараха още от самото начало като главни герои, никога, ама никога никога няма да се събере отново. Щото това четиво не върви към хепи енд и идеята му не е да гледаме перипетиите на семейството докато се събере. От тая сцена го усетих пак. И ми е някак мъчно.

Също, много ми хареса срещата между Станис и Ренли. Ренли е голям сладур - има присъствие на крал, само че очевидно не си дава сметка за сериозността на положението. А Станис си го представях някак по-страшен - поне в първата книга го описваха като няква много мрачна фигура. Забавлява ме това, че тоя мрак е породен от психопатиите на Мелисандра, която се изживява като служител на Светлината... Иначе Станис самият ми изглежда като някакъв невзрачен чичко, ама като заговори докарва властност и корав характер. Да видим дали ще озапти оная червена кукумявка. Вероятно не. Спорадичните пристъпи на фентъзийност в тая иначе доста реалистична творба, ми седят много странно всеки път.

Абе, Правилните Намеси на Трети Лица в Сцени, Които Иначе Биха Довели до Нечия Смърт или Поне Осакатяване има ли ги в книгата или ХБО са решили, че ще заспим пред телевизора, ако няма малко евтин съспенсец? В смисъл, Тириън със Санса, Тайвин с Аря и Генади (или квото му беше името там) има ли ги и в книгата по тоя начин?
1. Проблемът на тоя сериал е, че драконите СА във всяка сцена с Денерис в книгите. Както вълците са във всяка сцена с кой да е Старк, дето не си е изгубил вълка още.

2. Кейтлин е абсолютно великолепна. Нърдгазмирах като се завъртя с ножа в ръка и френетичния поглед.

3. Цялата история на поредицата се е насочила към тоя конфликт между светлина и мрак/огън и лед. Тая лудата пача най-идиотското е, че НАИСТИНА служи на светлината. Само дето не е Станис тоя, който й трябва, ма това се разбира с времето. Има разни яки неща в пета книга като вметки, свързани с Валирия, Другите и т.н.

4. Сцената с Генади е поради чтото цялата тая сюжетна линия е зверски променена спрямо романа - съвсем различни са събитията там. Има дълги Пътувания, докато стигнат до Харенхал, и в тия Пътувания всяка нощ тоя русият пич (Raff the Sweetling в книгата) убива по един пленник по най-различни начини. Та понеже това не се случи просто в сериала, са му посветили тая сцена в тематичния епизод "Гадости и Изстъпления"...
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 24, 2012 10:24 pm

Тоя русият, за който говориш, същият ли е дето през цялото време дъвчеше нещо докато нареждаше на някви СЦВ-та да изтезават пленниците? Мега як беше с небрежните жестове с глава докато примлясва...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 10:27 pm

Да, той е описан като скромен симпатяга, който задава едни и същи въпроси всеки ден с един и същи тон.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 10:31 pm

Да, ама не се ли казваше The Tickler?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 10:37 pm

На български е Раф Сладура, Емо, ама нищо чудно, че ти за гъдел си сещаш като става дума за изтезания. :mrgreen:
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 10:38 pm

Имаше The Tickler 100% и точно с изтезанията го свързвам.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 24, 2012 10:40 pm

Всъщност Емо е прав, точно The Tickler (Веселяка в превода) е този, който изтезава и разпитва по един човек на ден в книгите.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 10:41 pm

Аз за тоя мислех:

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Rafford
Rafford, better known as Raff or Raff the Sweetling, is a man at arms in service to Ser Gregor Clegane. He is soft spoken and has a mop of sandy hair.
Визуално е като оня в епизода (а всъщност Раф заколи Ломи).

Но изтезателят е Веселяка, да.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 11:55 pm

А дам верно, че Раф беше некъв друг.

Апропо, кефи ме, че Аря почна да си ги брои както в книгата. Чакам Джакен да се появи.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 25, 2012 12:02 am

Toй се появи няколко пъти вече, бе, ама ако имаш предвид да участва най-после - в следващия епизод, ако се водим по превюто.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 25, 2012 12:10 am

Моите 2 стотинки: страхотни сцени с Аря; Ренли и Станис и двамата са смешни, но поне Давос е 100% пич; сцената с Джофри ми беше скучна и той не знаеше къде да седи милият; Тирион пак взе епизода; сянката беше яка, а драконите не ми липсваха; Роб и медицинската сестра - лейм; Петир - под всякаква критика (на квадрат); новата планина е престъпно мискастнат.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Apr 25, 2012 12:16 am

оф, жоре, жоре...

Едит: Съзнавам, че настоящия ми пост би могъл да е малко по-аргументиран....
Last edited by Trip on Wed Apr 25, 2012 12:20 am, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 25, 2012 12:20 am

Е, специално за нюГрегър и ТВПетир не е като само той да е на това мнение. :twisted:

По-скоро е "оф, Емо, Емо", поне в тая тема. :P :wink:

Едит: ти аргументацията си я поднесе подробно, просто не се приема. :mrgreen:
Last edited by passer-by on Wed Apr 25, 2012 12:22 am, edited 2 times in total.
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 25, 2012 12:22 am

Trip wrote:оф, жоре, жоре...

Едит: Съзнавам, че настоящия ми пост би могъл да е малко по-аргументиран....
Какво разправяше за пълния член по двигателен рефлекс бтв? :Р
This is it. Ground zero.