A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 1:08 am

E, ти нищо не си видял от новия Грегър. А старият беше дръвце, само ръмжеше и хълк-аутваше (веднъж). А Конан получил редовен гиг в Спартак, а и участва в Хобита.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 1:18 am

Е, визуално предпочитам Конана. Новият не пасва чак толкова на образа:

Image

Ама щом Стивънс е зает, какво да се прави. То и актьорът, дето играеше Ракаро, получи роля в "World War Z", та го съкратиха набързо. :mrgreen:

Иначе за появата на персонажи от втора книга в сериала:
Showrunners David Benioff and D.B. Weiss have said that they would delay the introductions of several key characters first appearing in A Clash of Kings until the third season. They did so because of the large number of characters already introduced in season two, and because they couldn't afford to have people "waiting around" for their characters to become central to the plot.

И готин линк със снимки на актьорите и персонажите им във втори сезон:
http://www.listal.com/list/game-thrones-names-season

Оттам:
35. Karl Davies

Alton Lannister
Кой? :o

А Патрик Малахайд не го познах, че той играе Бейлон Грейджой. :shock:
И актрисата, която играе Бриен, е по-приятна за окото ИРЛ.
А Хана Мъри (Гили) определено е като по-малка сестра на Каризма Карпентър. Тая снимка... :blush: :heart:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 1:31 am

Е, на Уайт си му избрал баси снимката :D Ся, има си брада, шлем и прочие и е 2.20, не му трябва повече.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 1:32 am

Човекът е бивш професионален баскетболист, Емо. Ама не е с телосложението на Шакил О'Нийл. :lol:

Спомни си само двубоя между двамата братя в първи сезон. Тоя новият пред Хрътката ще е като слаботелесен. :lol:
Last edited by passer-by on Tue Apr 24, 2012 1:33 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Apr 24, 2012 1:32 am

Сигурно имат предвид Мийра Рийд и брат й... А може би и Арис Оукхарт. Или който и да било мъж от рода Тъли.

Впрочем аз така и не разбрах - Шайриин и Патчфейс съществуват ли въобще в телевизионната вселена?
But goddamn,
you got me in love again

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 1:36 am

В броня никак не изглеждаше слаботелесен, а и идеята не е да има външен вид на кечист, все пак, това е ХБО, не Старз :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 1:37 am

На Яздеща Планина ли ти мяза, сериозно?
А външният вид си е баш важен, той не е от тия с многото реплики. :mrgreen:
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 1:39 am

Нали ти е ясно, че словосъчетанието Яздеща планина извиква различни асоциации в моята и в твоята глава? Изглежда ми баш страховит, както писах по-горе, на злодей от руска хорър-приказка, еле пък с тая физиономия. Другият имаше баш вид на кечист и в лице, и в тяло.

Едит: Освен без реплики е и най-често (сиреч винаги) с броня, а не по 300-те си кила предполагаеми мускули, тъй че...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 24, 2012 2:00 am

Alton Lannister е на мястото на Клеос Фрей от книгата, видяхме го вече в първите епизоди на втори сезон като представяше условията за мир на Роб пред Тирион.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 2:02 am

А, тоя ли... Благодаря.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 6:50 am

Ок, изгледах го. Мисли:

1. Новият Грегор е смешен. Описанието му в книгата е точно това, което беше актьорът в първа част. Тоя е некъв дългуч, който изглежда като триъгълник с тия тесни рамене и изобщо не вдъхва тоя примитивен ужас, който Грегор Клегейн се предполага да въплъщава.

2. Сцената на Джофри с курвите беше отвратителна. Не ме интересува контекстът, не ме вълнува дали си пасва на образа (който, апропо, не е ЧАК толкова чудовищен в книгата). Имам нулева толерантност към сексуално насилие и за мен лично нищо не оправдава наличието му във визуален медиум. Въобще като цяло тоя епизод имаше твърде много гадости в него...

3. Сянката накрая отвинти всичко, що подлежеше на отвинтване. Честно казано очаквах друг финал с нея, но предвид колко мега яка беше, не виждам как можеха да не спрат епизода там.

4. На тоя епизод неприятно много му личи как са пестени пари. Дали е заради сянката накрая, или заради нещо друго, но ПЪЛНАТА липса на вълците, смешната липса на драконите (за какво правиш нова сцена, която я няма в книгата, която СПЕЦИАЛНО да акцентира върху драконите, които не показваш? Денерис изглеждаше като "няма пък" детенце в тоя контекст.), черният екран на битката в началото... Не знам, зле беше това.

5. Този сезон демонстрира много повече и по-големи проблеми спрямо книгата от първия. На практика всички са с цел опростяване на историята и нямам проблем с тях, но понеже гледам сериала с човек, който не е чел книгите, постоянно се улавям, че паузирам, за да му обяснявам неща, които в контекста на сериала не му е нужно да знае...
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 9:49 am

1. Ми не знам. На мен първият Грегор ми беше кампи до степен Зина, особено като се би с брат си, да не говорим за глуповатото му блутоподобно изражение.

2. Еми, който от каквото се гнуси. В първи епизод трепаха бебета почти в кадър, с все звуците. В първи сезон обезглавиха кон, заклаха вълче, одраха сърна графично и т.н. :)

3. Най-много ме изкефиха звуковите ефекти в тая сцена и това, че подобно на Лизата от първи сезон, приличаше на нещо от раннодеветдесетарско алтернативно PG-rated фентъзи :mrgreen: Meжду другото, все повече ми се струва, че Мелисандра нарочно е толкова оувър дъ топ, до степен Ренли да я вземе на подбив с шунката, нещо точно като закачка с по-евтиното фентъзи, макар че предвид сериала, актрисата е избрала (или режисьорите й казват) да не преиграва като някой злодей в Уилоу.

4. Заради сянката ще да е, може би са решили да ration-ват фентъзи-елементите за по-голям импакт. Не мисля, че щеше да ги удари толкова в бюджета да дадат по кадър-два с вълци/дракони. Денерис и на мен не ми върза много, като се ядоса, но докато се мъчеше да спазва етикет, ми хареса изпълнението. Даже в тоя контекст беснеето й ми влезе по-добре. А идеята май беше да не им се надупва, още щом го поискат. "Дай да видим драконите!" "Сек да ги извадя от клетките им и да ги положа в нозете ви, за да ми дадете да се подмия и да се среша!"

5. Факт е, че много променят спрямо книгата, но и на мен не ми е попречило досега. Иначе и аз спирам, за да обяснявам на Ади, но това е щото сме гийкове :mrgreen:

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Tue Apr 24, 2012 10:56 am

Не е ЧАК толкова чудовищен в книгите? Изхождаш от позицията, че сексуалните насилия са едно ниво над всякакви други насилия (било то вербални) Санса например въобще не я напляскаха като хората както беше в книгата и затова баш садо-мазохистичната (по-точно садистична) сцена беше много намясто - сериалният Джофри сега ми е по-пълнокравен отпреди, защото го показаха какво обича да прави насаме и буквално виждаме, че гнусното момченце живее за насилие. Досега някой можеше да поспори, че е разглезено пишлеме, което иска да се доказва с авторитет. Аз пък ахках от радост докато я шибаше (то пък едно шибане беше...) Това чудовище ли ме прави? Не мисля. Задоволява ми моментните нужди за имагинерна болка и тва е.

А сексуалното насилие във визуален медиум страшно се оправдава в сериали като The Sopranos (3x04 Employee Of The Month - страшно добър епизод, който анализира проблема с изнасилването и не пести графично, а автентично възпроизвежда терора, на който д-р Мелфи е подложена), Six Feet Under (сексуалните насилия пълнят джоба на Фишърите нерядко), Rome (ясно защо; ти не го ли харесваше?) С тия примери искам да покажа, че не е гратуитъс, а part of the major problem. И тук, при Джофри, не мисля, че е излишно, защото може да видим садистичните му инклинации отблизо без да се прибяга до ексцесивно насилие (Санса, някой прислужник пак да загуби някоя част от тялото си). А на бас, че, точно за да избегнат насилие, са я турили тази сцена с курвите.

Заяждам се нарочно, защото надали много хора ще направят забележка по този въпрос, а той си е важен ей! :P

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Apr 24, 2012 10:59 am

Roland wrote:5. Този сезон демонстрира много повече и по-големи проблеми спрямо книгата от първия. На практика всички са с цел опростяване на историята и нямам проблем с тях, но понеже гледам сериала с човек, който не е чел книгите, постоянно се улавям, че паузирам, за да му обяснявам неща, които в контекста на сериала не му е нужно да знае...
Искаш да кажеш "промени"? Епизодът е с чудесно темпо и е повече от разбираем за хора, които не са чели книгата (жена ми) или хора, които не помнят нищо (аз примерно), без излишно паузиране.

Като цяло много ми допадна, макар че ще е хубаво скоро да се задвижи повече историята (аз и в книгата бях зациклил на по 5 страници на седмица като се затуткаха толкова нещата).

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 24, 2012 11:04 am

Бе кво е тва дето излезе от Мелисандра? Разбира ли се нататък?
И Джофри няма ли да умира вече? Аре бе!

Тивин Ланистър е гениален на толкова много нива!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.