A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 05, 2012 8:39 pm

Чак сега изгледах първа серия, утре с повече късмет ще наваксам и с втора.

Донякъде мога да разбера хората, които не са чели книгата и сега им се струва ръшнато. Чисто и просто си е такова. Ми да са чели. Това, което въображението ти може да роди, никой филм не може да навакса. Така де, човек ако не е чел и се сблъска с оная история с Кресен, трудно ще се ориентира. А и Мелисандра определено не е такава, каквато трябва да бъде. Приличаше ми на говорителка от ьтв, която няма търпение да награби микрофона и да почне да задава напълно неадекватни въпроси на околните. Но все едно. Както казах, кой - чел, чел. Да е чел.

Защото съм доволна.

Моментите, които на мен ми липсват - аудиторията не може да си извади изводите на какво точно е подложена Санса до идването на Тирион. Да, държат я в плен, баща й е убит пред очите й, а The Prince Charming е кретен и пр., но ние знаем, че това не изчерпва проблемите й.

При все това нещата са такива, каквито трябва да бъдат. Няма как книжното тяло да се наблъска в десетина епизода, ако не му се окълца туй-онуй. А тъй като Мартин няма навика да пише цели глави, в които да четем коя патка колко време си купувала плат за рокля, плюс приложена подробна кройка на роклята, то практически няма чак толкова маловажни части, които човек би могъл да прежали с леко сърце. Така че ще трябва да се задоволи с някои по-важни части. Ако на някой му липсва нещо, да чете. Аз лично, не знам дали го споменах, ама съм доволна.
--------------------

А я да ме светнете, какво е довело до смяната на името на Аша с Яра?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 05, 2012 9:21 pm

Marfa wrote:А я да ме светнете, какво е довело до смяната на името на Аша с Яра?
Ами споменах го в моя коментар на втори епизод. :)
а прекръстването на Аша е малоумно. Ще й викат Яра, за да не я бъркали зрителите с Оша?! Те понеже на едни и същи места се появяват и еднакво изглеждат все едно. :roll:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Apr 05, 2012 9:22 pm

За да не я бъркат с Оша. :roll:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 05, 2012 9:23 pm

Помня, че Селайз имаше мустаци, но Станис преди края на трета книга, докъдето се простира моята компетентност, не се е разбрало да изневерява.

Обаче това може да е загатнато / споменато в следващите. Освен това сценаристите имат възможността да разпитват Мартин за бъдещи събития / разкрития и да нагласят нещата предварително.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 05, 2012 9:24 pm

Ми аз не съм чела книгата, ма не ми е ръшнато. Даже за 2 серии всъщност НИЩО не се случи - сетъп-ват някъв сетъп и толкоз. Миналия сезон ми беше по-ръшнат, щото бях чела книгата и забелязвах къде прецапват форсмажорно и къде са наслагали цици, просто за да има цици, вместо да вземат да си развият по-добре сюжетните нишки. Сега нямам този проблем. :lol:

Въпреки това съм увредена и ще се съмнявам във всяка сцена с цици оттук до края на сериала...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 05, 2012 9:25 pm

Също така сериалът, както вече видяхме, променя някои неща спрямо книгите, стига да не се отразяват фатално на важните елементи. :wink:

Адашке, има си цици и пишки и нататък в книгите, както имаше в първа.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 05, 2012 9:32 pm

Е как може човек да обърка Аша с Оша?! Ми сега няма ли да бъркат Яра с Аря? Ей на, аз вече се обърках например. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 05, 2012 9:33 pm

Amelia wrote:Ми аз не съм чела книгата, ма не ми е ръшнато. Даже за 2 серии всъщност НИЩО не се случи - сетъп-ват някъв сетъп и толкоз.
Еми аз затова се отегчих много лошо от точенето на локуми (не колкото от тия на Джордан, разбира се, но вече не съм толкова млад, че да ги търпя...) към средата на втора книга и така спрях поредицата. Като ти го сбиват в сериал е много по-поносимо.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 05, 2012 9:43 pm

Аз за един прочит ги изтраях навремето, ама като пробвах наскоро за втори път се отказах скоропостижно точно затова.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 05, 2012 10:29 pm

Пък аз сега си ги препрочитам на почивки и лукуми не виждам. Действието дори не е по-бавно в четвърта (сега съм на средата и това ми е първи прочит), просто има твърде много сюжетни линии и няма конкретна интрига за разплитане както в първа или конкретен конфликт като във втора. Нормално е да изглежда по-бавна.
And you can't dance with a devil on your back...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Apr 05, 2012 11:56 pm

Нямам против малките промени и допълненията, ама бял гарван във втори сезон?!
Иначе за първи епизод нямам никакви забележки, освен че си представях Мелисандра малко по - млада и с по - властно излъчване.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Apr 06, 2012 2:07 am

Това не е промяна, бял гарван има в пролога на втори том, носи съобщението, че лятото е свършило.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 06, 2012 7:21 am

Super M wrote:Помня, че Селайз имаше мустаци, но Станис преди края на трета книга, докъдето се простира моята компетентност, не се е разбрало да изневерява.
Spoiler: show
Става ясно, че го прави, най-малкото сянката се ражда по този начин, но чак в пета е казано черно на бяло.
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 06, 2012 10:19 am

Demandred wrote:Това не е промяна, бял гарван има в пролога на втори том, носи съобщението, че лятото е свършило.
Верно? Защо тогава пристига във Кралски чертог чак в пета книга? :shock:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Apr 06, 2012 10:36 am

Различни съобщения. В началото на втори том от Цитаделата изпращат с бели гарвани съобщение, че лятото е свършило, а в края на четвърта/началото на пета, че зимата започва.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!