И аз го изгледах филма в крайна сметка и се оказа по-добър отколкото очаквах. Е, друг въпрос е какво всъщност очаквах от него. Естествено сценария беше... ами
май го имаше. Беше изпълнен с нелогични сцени и на места актьорската игра беше отчайваща (всички сцени, в които играят Орльо и Ева Грийн (не, че нея съм я виждал в друг филм, но пък и не искам). Повечето другите актьори за сметка на това играят много добре, но пък имат много малко екранно време. У Орльо наистина се забелязват заченки на актьорска игра, но сценаристът явно го мрази- от толкова абсурдни реплики и най-добрите актьори не бига могли да изградят реалистичен образ.
Има естествено и тръпката да видим Цветa като ковач
отново. Не знам кой е решил, че става за такъв, но много е сбъркал.
Единственото нещо, което ми хареса във филма беше посланието. Или поне се надявам това да е било посланието. Не, че е нещо особено оригинално или дълбоко, но пък ще е много добре американците да го разберат. Мдам, имам много големи надежди, нали? Та посланието беше, че може би понякога ние сме твърде фанатизирани във вярата, че другите ни желаят лошото, за да забележим, че те всъщност не търсят конфликт. И беше представено точно, ясно и предъвкано. Само заместваш кръстоносци с американци и си готов. Но пък това ще изисква да
мислиш, така че ме съмнява много хора да си направят труда.
А, да. Освен това във филма наистина арабите ми се сториха добре представени. Не, че съм много запознат с културата им точно по това време, но поне не са представени те като Лошите.
Добрата визия... нещо ми се изплъзна. Някои сцени от битките бяха добре направени- задъхани, напрегнати, бързи. Но това бяха общо взето само няколко сцени от целия филм. През другото време не видях никаква добра визия. Нито една природна картина или поглед върху битката, който да ми допадне.
Като цяло не съжалявам, че загубих 2 часа, за да гледам филма. Но все пак смятам, че ги загубих. И за трите лева не съжалявам много.