F1 за нова машина :)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Mar 27, 2012 7:13 am

Тия ги продавахме до преди 2-3 месеца. Страхотни лаптопи за геймене са.

Иначе, както казах по-горе, пусни Win 7 на 125 или 150% прибилижение, така всичко става доволно голямо. (Right Click -> Screen Resolution -> Make Text and other items larger or smaller)

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Tue Mar 27, 2012 1:27 pm

Да пуснал съм го на 125% и е супер.

От лаптоп.бг вчера ми донесоха допълнителната памет и всичко вече е наред и с тях. Днес минах през Плесио и взех един 5 метра HDMI кабел за 18 лв., че преди бях с един двуметров и падаше едно местене на лаптопи и маси като тръгна да гледам нещо.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Mar 27, 2012 2:33 pm

Иначе как е Асуса като цяло, че аз още се колебая :D

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Tue Mar 27, 2012 3:11 pm

Пушка е. Всичко върви идеално.

От към дизайн е максимално изчистен, няма никакви допълнителни копченца, слайдерчета и подобни боклучета, което мен лично ме радва даже на жената и се видя "доста обикновен". Единственото което ми липсва спрямо Тошибата е слайдер за звука но се преживява. Корпуса е отличен, мястото където почиват китките както казах е от нещо наподобяващо гумирано покритие, което не позволява ръцете да се изплъзнат докато се пише. Бутоните са големи, хубави и достатъчно добре разделичени, единственото което ме дразни е че са шибнали и бг букви по тях.
Охладителите наистина си бачкат независимо един от друг, в момента например този за видео картата работи, а този на процесора спи. При допир на мястото където е разположена видео картата се усеща съвсем лека топлина, навсякъде другаде е студено.В сайта на Асус четох че на някои модели имало проблем с тъч пада, но аз такъв не забелязвам. Всичко работи акуратно - ресайз, скрол, клик и т.н.
Ъпгрейда на хард диск и памет се прави за минута. От долу си има едно капаче, което е захванато с един болт който, може да бъде развит с нокът или ако нямате маникюр - стотинка. Вътре всичко е на щипчици - щрак,щрак и готово.

Като игри досега пробвах как вървят Civ 5, The Witcher 1 и Heroes 6(е и последният Splinter Cell, но на десетата минута се отвратих и го изтрих). Всичко върви мазно без никакви проблеми на макс настройки. Единствено Wither-a сече независимо на какви настройки го слагам, но предполагам че проблема не е в хардуера, щото някак си е странно игра от 2008 да натоварва ЧАК толкова много.
Относно гледане на филми, вчера свалих един x264 филм, гледа се перфектно. А, щях да забравя най-големия минус е саунда. Еми зле е за машина от тоя калибър. Не съм правил тест, но имам чувството че старият ми лаптоп вади по добър звук.

@Делегат Ако те интересува нещо специфично питай.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 27, 2012 3:16 pm

@mindcrime - witcher-a го патчни и му качи ЕЕ + 1.5 патча.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Tue Mar 27, 2012 3:23 pm

Сега съм с ЕЕ 1.4, ще пробвам с 1.5 дано се оправи нещо.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Mar 27, 2012 3:35 pm

Майндкрайм, абе не са ли много на гъсто бутоните му, удобни ли са при игра да речем? :) Въобще как му е клавиатурата, че четя по разни ревюта била зле направена.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Tue Mar 27, 2012 7:55 pm

Delegat wrote:Майндкрайм, абе не са ли много на гъсто бутоните му, удобни ли са при игра да речем? :) Въобще как му е клавиатурата, че четя по разни ревюта била зле направена.
Делегате специално заради теб ги мерих с метъра :lol: разстоянието между бутоните е точно 4 милиметра бая е доволно. Ама какво обяснявам - сега снимам с телефона и ще видиш сам за какво иде реч барабар с подсветката. Иначе натиска върху тях не "трак" като на яките клавиатури нито ужасеното потъване на гадните.

Едит: ей я снимката сори за качеството и светкавицата ама е с телефон

http://desmond.imageshack.us/Himg580/sc ... res=medium

Ето и снимка на нагоре, надолу, наляво, надщясно бутоните.

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 104jy.jpg/
Last edited by Mindcrime on Tue Mar 27, 2012 8:06 pm, edited 2 times in total.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 27, 2012 7:58 pm

То нищо не пречи и да си вържеш и истинска клавиатура - специално от евтините Razer Black Widow дава феноменално усещане при писане.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Mar 28, 2012 4:29 am

За мен тази клавиатура е много удобна, а и е правена спецално за геймене. В момента почти всички среден до висок клас лаптопи са минали към този тип (chiclet).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 28, 2012 11:57 am

Перфектни са бутоните .

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Mar 28, 2012 12:40 pm

Въпроса е дали лаптопа ще ме изкара поне две години, че Асус нещо не го хвалят много. Макар че то си е до късмет де, ей го един мой приятел си купи Dell лаптоп, които уж са сред реномираните марки и още първата седмица почна да му дава син екран :lol:

Edit: Няма значение, поръчах Асуса :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 05, 2012 8:25 pm

От няколко дни съм с Дела, машинката е трепач, но имам два притеснителни проблема и още три дни да реша дали ще го връщам.

1. Това с резолюцията просто не става. ОК, в уиндоуса горе-долу е прилично, макар че шрифтовете стават неприятно тънки като минеш на 125% DPI. Всичко друго е пейн. Браузърите горе-долу се търпят - файърфокс няма нейтив зуум, но хром и ие9 имат и се справя добре само дето интерфейсът им си остава малък, барабар с всички надписи по него. Същото важи за скайп - текстът в прозорците за писане е добре, но списъкът с контактите и интерфейсът е нечетим за моите очи.

Друг софтуер, примерно еклипс в момента - пак така. Менютата идват от уиндоус и са четими. Бутоните - не.

Пробвах 1600х900 - размазвация, не върши работа.

Чудя се какво да правя и колко точно ме дразни.

2. На Гейм ъф Троунс втория епизод (и май засега само там, но само него съм пускал ХД) видеото не точно засича, ами някак си скипва, движенията не са плавни, все едно липсват кадри, не знам как да го обясня, доста трудно забележимо е. Нещо като много фино насичане. Пуснах специално плейъра експлицитно да върви и с външната видеокарта - никаква разлика.

Сега свалям друго ХД видео да видя дали ще има нещо подобно.

Та така, като изключим това и че май бая гълта батерия, лаптопът няма празно, клавиатурата е адски удобна, подсветката й е разкошна, екранът е с брутални цветове и почти не отразява (най-големият ми страх). Т.е. бая си е лъскав, но някак си не пречи на очите, особено на вътрешна светлина.
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 05, 2012 8:52 pm

Mozilla-та има зуум - Ctrl + +.

А този стътеринг е много странен. С какви кодеци това? Може и драйвера да прави проблем.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Apr 05, 2012 9:15 pm

Жоро, ти в крайна сметка кой взе, че не разбрах нещо?