Между другото, най-гениалният момент в играта е разговорът между Лиара и баща й:
"You are giving me Asari commandos?"
"Well, you are too old to give you a damn pony."
А? При мен баща й изобщо не се появи. Трябва ли да си изиграл LotSB за да отключиш сцената?
Иначе най-якият момент в играта очевидно е пияната Тали.
T: I'm drinking it through an emergency induction port.
S: Tali, that's just a straw.
T: Emerrrgency induction port!
Обаче не виждам какво могат да направят, за да оправят края. Гледах няколко различни варианта за теорията Шепърд е индоктриниран/сънува и едно от тях всъщност представи доста прилично обяснение. Не пасва съвсем, но е далеч по-добър вариант от същинския край. Ютуб е блокиран на работа и не мога да намеря видеото в момента, но общо взето главната точка беше идеята че унищожаването на рийпърите е ренегатската опция, а контролирането им е парагонската. Първият път като изиграх края бях твърде изморен и изобщо не забелязах цветовете (или самият избор- влязох в светлината и получих синтезата без да разбера че може да завиеш), но вторият път ми направи впечатление. В моя случай бях сприятелил куорианците и гет, така че унищожаването на всички синтетици можеше да мине за ренегатска опция, но щом всички виждат същите варианти (дори и вече да са унищожили гет) може би има хляб в теорията.
Естествено ако това беше истинската идея на Биовар щяха да дадат някакъв по-явен знак за това, а не едносекундна сцена показана само на хора взели 'правилния' избор
и играли достатъчно мулти за да докарат 4000/5000 точки. Аз имах към 6300 и изиграх края два пъти, но така и не видях тоя хинт че Шепърд все още е в Лондон.