Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 15, 2012 1:06 am

http://social.bioware.com/forum/1/topic ... ex/9953587

Това е първата тема, която ми дава някаква надежда. Айде де, нека го фикснат. Знам, че навярно не е бил това замисъла и сега просто се правят, че има някакъв замисъл, но на никой няма да му дреме. Просто чакаме анонс. Днес е лаунча в Япония, до няколко дни трябва да има анонс на нещо и трябва да са луди да анонсират Multiplayer DLC или нещо несвързано с ендингите.

Иначе аз, за мой голям срам, много се зарибявам по мултито на играта и според зависи от това какво се случи на държавния ми изпит, може и да се сюрпризирам. Ако пък не го взема, ще се накажа и няма да си я купя. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Mar 15, 2012 2:08 am

Дали пък няма да наложат нова мода - DLC което ти ЗАКЛЮЧВА част от съдържанието в играта, в случая края. Ако не те кефи - плащаш, ако се чустваш засегнат или обиден от нещо - плащаш. Даже Ростар може да го приложат в GTA - плащаш и махат расистките обити и р.н.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu Mar 15, 2012 2:49 am

RRSunknown wrote:
The Dragon wrote:
Arlina wrote:Мерси много, сега тъкмо минах мисията в Цитаделата и имам 595 ЕМС :) В предния сейв имах 290 по същото време. :)
You are welcome.
Имаш поздрави от още трима човека които не пишат във форуми.
И още трима :lol:

Поздравче :D
http://www.youtube.com/watch?v=HiRDJLcY ... ure=relmfu
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu Mar 15, 2012 10:47 pm

Между другото, най-гениалният момент в играта е разговорът между Лиара и баща й:

"You are giving me Asari commandos?"
"Well, you are too old to give you a damn pony."
А? При мен баща й изобщо не се появи. Трябва ли да си изиграл LotSB за да отключиш сцената?

Иначе най-якият момент в играта очевидно е пияната Тали.
T: I'm drinking it through an emergency induction port.
S: Tali, that's just a straw.
T: Emerrrgency induction port!

Обаче не виждам какво могат да направят, за да оправят края. Гледах няколко различни варианта за теорията Шепърд е индоктриниран/сънува и едно от тях всъщност представи доста прилично обяснение. Не пасва съвсем, но е далеч по-добър вариант от същинския край. Ютуб е блокиран на работа и не мога да намеря видеото в момента, но общо взето главната точка беше идеята че унищожаването на рийпърите е ренегатската опция, а контролирането им е парагонската. Първият път като изиграх края бях твърде изморен и изобщо не забелязах цветовете (или самият избор- влязох в светлината и получих синтезата без да разбера че може да завиеш), но вторият път ми направи впечатление. В моя случай бях сприятелил куорианците и гет, така че унищожаването на всички синтетици можеше да мине за ренегатска опция, но щом всички виждат същите варианти (дори и вече да са унищожили гет) може би има хляб в теорията.

Естествено ако това беше истинската идея на Биовар щяха да дадат някакъв по-явен знак за това, а не едносекундна сцена показана само на хора взели 'правилния' избор и играли достатъчно мулти за да докарат 4000/5000 точки. Аз имах към 6300 и изиграх края два пъти, но така и не видях тоя хинт че Шепърд все още е в Лондон.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu Mar 15, 2012 10:56 pm

Е, то всеки вижда каквото иска да види.. За мен има знаци колкото искаш :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 15, 2012 11:47 pm

Ambartanen wrote:
Между другото, най-гениалният момент в играта е разговорът между Лиара и баща й:

А? При мен баща й изобщо не се появи. Трябва ли да си изиграл LotSB за да отключиш сцената?
Може да си я пропуснал, не е много трудно да стане. Майка и е онази барманка, която в МЕ2 Конрад Вернер и досаждаше. Може да я намериш в Президиум Комонс, пак на бара.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Mar 15, 2012 11:51 pm

Не знам, но трябва да намериш бащата преди Церберус да атакува цитаделата - в бара на Президиума е.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 16, 2012 12:00 am

Amikae wrote:
Ambartanen wrote:

Може да си я пропуснал, не е много трудно да стане. Майка и е онази барманка, която в МЕ2 Конрад Вернер и досаждаше. Може да я намериш в Президиум Комонс, пак на бара.
То това се знаеше отдавна още в Мас Ефект 2 се сетих.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 16, 2012 12:09 am

Новата изцепка на главния сценарист:

"Originally, with the catalyst, the star child at the end of the game, I had written that much more in the guise of a investigative style conversation, where there is something he tells you but then, you get to ask a bunch of questions and you get your questions answered. But then me and Casey talked and decided, lets keep the conversation "High level". Give you the details that you need to know, but don't get into the stuff that you don't need to know. Like "How long have they been reaping?" You don't need to know the answers to the mass effect universe. So we intentionally left those out"

High level? LOL, wut? :lol: :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 16, 2012 12:17 am

Matrim wrote:"You don't need to know the answers to the mass effect universe. So we intentionally left those out"
What?

Edit: От къде това, линк?

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri Mar 16, 2012 12:19 am

Омг, вече си правят майтап с хората...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Fri Mar 16, 2012 12:22 am

Хмм, аз не я видях там пък обиколих мястото няколко пъти. Преди или след атаката на Церберус се появява? От друга страна аз и Конрад Вернер не видях в МЕ2, въпреки че го търсих в бара покрай бащата на Лиара. Жалко, тя беше един от най-кефещите minor персонажи в двойката.

Случайните разговори, които може да слушаш в Цитаделата, бяха много яки. Всеки път като кацах там обикалях цялото място няколко пъти, за да изслушам новите диалози. Любимата ми история е на асарито в болницата, която разказва за опита да помогне в някаква човешка колония. Ако изслушаш цялата й история, на спектърския терминал се появява молба от нея да си получи обратно оръжието.
Spoiler: show
Аз й го върнах и тя се самоуби. Супер гадно ми стана :( Като се замислих, очевидно това искаше да направи, но някак си съвсем не го очаквах.
П.П. RRS, как си се сетил още в двойката? В станцията на Shadow Broker има някакво клипче как тя гледа снимка на Лиара, но в самата игра не видях никакви директни хинтове.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 16, 2012 12:26 am

Преди или след атаката на Церберус се появява?
Преди.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 16, 2012 12:50 am

П.П. RRS, как си се сетил още в двойката? В станцията на Shadow Broker има някакво клипче как тя гледа снимка на Лиара, но в самата игра не видях никакви директни хинтове.
Sat Nov 05, 2011
Офтопик/ Мисля че разбрах коя е играла ролята на баща на Лиара. За малко щях да изпусна сламката но моментално ми присветна.
Ако си слушал внимателно разговора на Лиара с майка и и после си я питал на кораба за родителите и имаш сламката която ти трябва за да се досетиш като говориш с другата и майка защото тя ти подава някои реплики които няма как да са случайност - като пушката на Чехов, щом има пушка трябва да гръмне. Щом Матриарх със свободно мислене говори за пюрблъд дъщеря (изключително рядко срещано нещо) с която не получило и която не знае за нея - друга такава освен Лиара не сме срещали.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 16, 2012 1:01 am

RRSunknown wrote:
Sat Nov 05, 2011
Офтопик/ Мисля че разбрах коя е играла ролята на баща на Лиара. За малко щях да изпусна сламката но моментално ми присветна.
Ако си слушал внимателно разговора на Лиара с майка и и после си я питал на кораба за родителите и имаш сламката която ти трябва за да се досетиш като говориш с другата и майка защото тя ти подава някои реплики които няма как да са случайност - като пушката на Чехов, щом има пушка трябва да гръмне. Щом Матриарх със свободно мислене говори за пюрблъд дъщеря (изключително рядко срещано нещо) с която не получило и която не знае за нея - друга такава освен Лиара не сме срещали.
Да обаче прави разлика, когато ти игра МЕ2, си спомням беше изиграл МЕ1 точно преди това, даже няколко пъти. Когато ние играхме 2-ката(или поне аз) бяха минали години, откакто съм го водил този разговор с Лиара, макар че помнех, че Лиара е pureblood. Когато срещнах тази матриарха в 2-ката, изобщо дори не ми дойде на ум, че може да има нещо общо с Лиара. Сега, когато посочваш, определено е имало тънък намек за това. :)