Amazon Kindle
Moderator: Moridin
- penzata
- Forsaken
Побърквам се вече. Последни въпроси и ще поръчвам, че не се трае. Не мога да реша между 3ката и 4ката на Киндъл. Ще го използвам единствено за четене. А и 3ката, която си намерих, е с 50лв по-скъпа. А и ако избера 4ката, има ли смисъл да дам 80лв. повече, за да си го взема от myebook.bg, заради двугодишната гаранция (да, знам, този въпрос е леко тъпичък, нo, така е, когато купувам техника съм меко казано напърдян) 

The hardest battles are fought in the mind.
Ами гаранцията винаги е плюс да е по-голяма.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Ами, аз моя Киндъл 3 като съм си го взела през е-депот, не значи че няма гаранция, има си... просто ако нещо стане, ще трябва да го пращам в САЩ за ремонт/замяна (което май е безплатно, ама не съм проверявала, честно казано, досега не се е налагало), а през е-депот ми излезе със 140лв по-тънко...
Съвсем редовно си е регистриран на мое име, досега нямам с него никакви проблеми, освен може би че батерията хич не трае 2 месеца, както обещаваха, но и аз си признавам честно че в тия кучешки студове го разкарвам навсякъде и джаджата е постоянно подложена на температурни диверсии, а и чета нонстоп (средно 3-4 книги на седмица, +-2-3).
За 4-ката иначе казват, че рефрешва по-бързо, но макар че тройката понякога ми се вижда малко мудна, досега не съм съжалила че не съм взела нея вместо тройката. А и по спецификация четворката заради допълнителните екстри и по-голямата бързина гълта повече енергия, и поради това е с доста по-кратка издръжливост на батерията, та ако сега тройката ми пада на минимума след 3 сесмици, представям си какво щеше да е ако бях взела 4ка...
Съвсем редовно си е регистриран на мое име, досега нямам с него никакви проблеми, освен може би че батерията хич не трае 2 месеца, както обещаваха, но и аз си признавам честно че в тия кучешки студове го разкарвам навсякъде и джаджата е постоянно подложена на температурни диверсии, а и чета нонстоп (средно 3-4 книги на седмица, +-2-3).
За 4-ката иначе казват, че рефрешва по-бързо, но макар че тройката понякога ми се вижда малко мудна, досега не съм съжалила че не съм взела нея вместо тройката. А и по спецификация четворката заради допълнителните екстри и по-голямата бързина гълта повече енергия, и поради това е с доста по-кратка издръжливост на батерията, та ако сега тройката ми пада на минимума след 3 сесмици, представям си какво щеше да е ако бях взела 4ка...

- penzata
- Forsaken
Знам, че е така, ама все пак са си 80 кинта. Друг е въпросът, че ако нещо се прецака, ще стане една несърцеприятна тегавинка. Но само ако. А станаха много акота, така че. Знам ли. Много ги мисля тези нещаYan wrote:Ами гаранцията винаги е плюс да е по-голяма.

Не се изразих правилно. Парафразирам: тези, които съм си намерил са на цена от 200лв от data.bg и readers.bg и със сигурност имат гаранция, просто не знам колко е (още не са ми върнали мейловете), а и дали не е както твоя и ще трябва да го пращам в Щатите. Реално погледнато това са бели кахъри, ама... Тръгвам да ям пържоли, още преди да са гътнали свинята.moonlight wrote:Ами, аз моя Киндъл 3 като съм си го взела през е-депот, не значи че няма гаранция, има си... просто ако нещо стане, ще трябва да го пращам в САЩ за ремонт/замяна...
Общо взето, май единствено ме мъчи въпросът: Kindle 3 за 250лв или Kindle 4 за 200лв.?
- Moridin
- Global Moderator
Естествено че киндъл4 в тая ситуация. Все нещо трябва да му е по-умно. Но Киндъл4 има смисъл да се зима само в тъч версията, иначе е безумно.
Бтв:
(1) не рефрешва по-бързо, просто мига само веднъж на 4 страници.
(2) батерията на К3 трае ЕДИН месец, а не два, по реклама. И при мен си е така. А и не виждам повод да се оплаквам, един месец е баси колко много честно казано
п.п. а, да! Киндъл4 има бъг и не поддържа лендскейп, но може вече да има ъпдейт, който да е го е оправил.
Бтв:
(1) не рефрешва по-бързо, просто мига само веднъж на 4 страници.
(2) батерията на К3 трае ЕДИН месец, а не два, по реклама. И при мен си е така. А и не виждам повод да се оплаквам, един месец е баси колко много честно казано

п.п. а, да! Киндъл4 има бъг и не поддържа лендскейп, но може вече да има ъпдейт, който да е го е оправил.
This is it. Ground zero.
Връзваш се към нета, даваш му да се синхронизира (бтв май това не е задължително) и той си се оправя сам с ъпдейтите.Trip wrote:Ако има ъпдейт, как се качва той на самото устройство? Нямам никакво понятие - интернетваш се и после кво?
Правилата на бордгейминга:
За да не стават грешки, да уточня - аз си взех Киндъл 3 УайФи, с клавиатура, т.е. този модел, но без 3Г-то.penzata wrote:Не се изразих правилно. Парафразирам: тези, които съм си намерил са на цена от 200лв от data.bg и readers.bg и със сигурност имат гаранция, просто не знам колко е (още не са ми върнали мейловете), а и дали не е както твоя и ще трябва да го пращам в Щатите. Реално погледнато това са бели кахъри, ама... Тръгвам да ям пържоли, още преди да са гътнали свинята.moonlight wrote:Ами, аз моя Киндъл 3 като съм си го взела през е-депот, не значи че няма гаранция, има си... просто ако нещо стане, ще трябва да го пращам в САЩ за ремонт/замяна...
Общо взето, май единствено ме мъчи въпросът: Kindle 3 за 250лв или Kindle 4 за 200лв.?
- penzata
- Forsaken
Сега пък киндъл тъч. Ново 20. Чувствам се като объркана и незадоволена фуста; нищо лично към тези, които също се чустват фусти.Moridin wrote:Но Киндъл4 има смисъл да се зима само в тъч версията, иначе е безумно.
А добре дразнещо ли е много с тия специални оферти? Явно ще търся тъч-а, въпреки че не съм привърженик на тъч скрийнове.
Ами мен не ми пречат скрийновете, все едно шарен скрийнсейвър, пък и ако ти писне, има си начини да се ънлокне, или както там се казва хакването на системата и разкарването на излишните работи 
Добавено: една приятелка мъжът и я "изненада" с подарък киндъл-тъчскрийн, но тя горката никога не е ползвала тъчскрийн досега, и като замахне да прелисти една страница, и тъч-а я мяташе 10-15стр напред/назад
Сега не знам как е, дали е свикнала и дали е отработила движението, но тогава това и беше големият кахър. Освен това ми направи впечатление, че на тъчскрийн-варианта му е доста по-ярък екрана, тъй че все още съм си доволна от тройчицата

Добавено: една приятелка мъжът и я "изненада" с подарък киндъл-тъчскрийн, но тя горката никога не е ползвала тъчскрийн досега, и като замахне да прелисти една страница, и тъч-а я мяташе 10-15стр напред/назад

Сега не знам как е, дали е свикнала и дали е отработила движението, но тогава това и беше големият кахър. Освен това ми направи впечатление, че на тъчскрийн-варианта му е доста по-ярък екрана, тъй че все още съм си доволна от тройчицата

Има решение за лендскейп режима за Kindle Touch, но не знам дали същото важи и за 4. Виж тук.Moridin wrote:
@penzata нормално е да си объркан, Amazon малко окекаха нещата със странният си начин на номериране накрая. In short:
Kindle 3 е този с клавиатурата - най харесваният от масовият юзър
Kindle 4 е този без клавиатура и без тъч скрийн, има доста орязани функции спрямо другите за сметка на по-ниската си цена
Kindle Touch е образно казано Kindle 4 без орязани функции, разполага с тъч скрийн за прелистване на страниците.
Виждам че си се насочил към закупуване на устройството втора ръка - няма лошо, но ти отпада екстрата да отидеш в някой магазин да видиш трите и да прецениш кой ще ти бъде най-удобен.
В допълнение: Kindle 3 или както от Amazon го "прекръстиха" след излизането на 4 и Touch - Kindle Keyboard вече може да бъде намерен на пазара единствено с 3G, който сравнено с базовия модел разполагащ само с Wi-Fi е с 100 лв. по скъп. Ако трябва да ти направя препоръка бих ти предложил нещата в този ред(пък ти ще трябва да ми се довериш

- penzata
- Forsaken
Много благодаря на всички за отговорите. След всичките ви препоръки се спрях на Kindle Touch със специалните оферти. Реших, че в крайна сметка винаги ще се намери момент, в който да не мога да чета на спокойствие и в този случай аудио жака ще се окаже спасител. Харесва ми дизайна на 3ката, но така и не можах да намеря практично приложение за клавиатурата й и, за това, се спрях на по-изчистения вариант. А и той най ми се доближава до книжното тяло. А за специалните оферти, след като прегледах няколко снимки и клипчета, не мисля, че ще ми бъркат толкова в очите. Даже напротив. Мисля, че след време ще се незабележими. Ще видим. Така че преди няколко часа си поръчах тъча.
И специално благодаря на moonlight за http://edepot-bg.com/. От там го поръчах и пичовете казаха, че ще е в събота в офиса на Еконт. Вдругиден. Луди са
Трябва задължително да се разсея с нещо сега, че времето до събота направо ме убива. Вече не мога да чакам
И специално благодаря на moonlight за http://edepot-bg.com/. От там го поръчах и пичовете казаха, че ще е в събота в офиса на Еконт. Вдругиден. Луди са

Трябва задължително да се разсея с нещо сега, че времето до събота направо ме убива. Вече не мога да чакам

Дерзай сега, това е най-готинотоpenzata wrote:Много благодаря на всички за отговорите. След всичките ви препоръки се спрях на Kindle Touch със специалните оферти. Реших, че в крайна сметка винаги ще се намери момент, в който да не мога да чета на спокойствие и в този случай аудио жака ще се окаже спасител. Харесва ми дизайна на 3ката, но така и не можах да намеря практично приложение за клавиатурата й и, за това, се спрях на по-изчистения вариант. А и той най ми се доближава до книжното тяло. А за специалните оферти, след като прегледах няколко снимки и клипчета, не мисля, че ще ми бъркат толкова в очите. Даже напротив. Мисля, че след време ще се незабележими. Ще видим. Така че преди няколко часа си поръчах тъча.
И специално благодаря на moonlight за http://edepot-bg.com/. От там го поръчах и пичовете казаха, че ще е в събота в офиса на Еконт. Вдругиден. Луди са![]()