Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 06, 2012 3:03 am

Тоест в неспешната щяха да те прегледат някъде около декември 2015? Добре, да не би да не са разбрали, че става дума за спешен случай? Аз наистина мислех Канада за социална страна...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 06, 2012 4:59 am

Еми аз не съм спешен случай - не кървя от никъде и освен това очните ми ябълки засега не дават индикация, че ще експлодират.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Mar 06, 2012 5:04 am

Мен веднъж ме бяха записали за УНГ специалист преди 10-тина години. Часът ми беше три месеца по-късно, копеле.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Mar 06, 2012 9:48 am

Amelia wrote:Хаха, доктрина.
Това са жалките бълнувания на жалките останки на белите, космати, убермачо примати от мъжки пол, които в продължение на хилядолетия са били кралете на света, а сега изведнъж ги е споходила обществената еволюция и те вече не са крале на света и газ пикаят.
А, доктрина е. Не знам кой ти е казал, че в нея има някакъв расизъм. Защото именно тази доктрина за пръв път прилага идеята за политическата (а не етническа) нация. Затова целият този болен сарказъм, моля - към него! А испанското развитие на тази доктрина се е утвърдило като жизнеспособно и универсално. Колкото и да не ти харесва.
Amelia wrote:Та офталмологът ми се трогна от съдбата ми, човека, и каза, че ще ме прати в, цитирам, "urgent neurology clinic", за да могат да видят сега, докато съм в разгара на неврита, къв е проблемът. И днес си получих призовката за въпросния спешен преглед. Датата е 9ти юли. Ха-ха.
Некво смешно ми е, таковата.
бтв - точно сега пиша иск срещу една болница, отказала да приеме пациентка - на основание, че тя се била лекувала в друга болница преди по-малко от месец. Та трябвало да мине един месец, преди да имали право да я приемат. И тъй като в законите няма такова условие - сега ще го отнесат. Но като гледам твоето 9 юли - излиза, че нашето здравеопазване е далеч по-хуманно.
Hemos pasado!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 06, 2012 9:56 am

Бе, да ти кажа, и при нас за специализирани процедури от типа на скенер записват след няколко месеца, включително и след половин година и повече. Аз за един съвсем прост кожен лекар трябваше да чакам 2 месеца едно време. Накрая не отидох, защото вече не се забелязваше проблем като ми дойде часът.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 07, 2012 6:37 pm

http://redtape.msnbc.msn.com/_news/2012 ... -passwords

It hurts so much. My brain is treatening to explode.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Mar 08, 2012 7:15 am

@Драгън: Някой трябва да затърка тая страна от лицето на земята, крайно време е.

Аз да изразя дежурното си изумление и възмущение от студентската наглост и тъпота. Тоя семестър са особено нагли и тъпи. Часът е 10 през нощта, а аз съм още в унито и проверявам протоколи. Ужасяващи са и са почти невъзможни за проверяване, но не това е поводът да пиша тук.

Начи, единият от протоколите е на 100% копиран от предишен випуск. Знам защото променихме малко експеримента, работят с нова апаратура и не смятат всичко, което смятаха преди. Тоя пич е смятал всичко. Напълнил си е частично таблицата с реалните експериментални данни, останалото е преписано от предишния репорт. Ок, колко тъпи сме ние, асистентите, според тея деца??? И колко тъпи са те, че дори не знаят как да препишат??? Тоя го очаква такава приятна изненадка в петък!

В същото време водя интересен чат по и-мейла си. Една девойка се опитва да ме убеди, че си е пуснала рипорта в 7:30 сутринта в предназначената за това кутия. Аз кутията я проверих днес по обяд и рипорт НЕ намерих вътре. За нейна лоша изненада, в 9:30 вечерта аз се оказвам в Унито и отивам да си проверя кутията пак, след като тя ми писа, че си е пуснала рипорта в нея. Е, намерих рипорт. Който се е озовал там днес между 12 по обед и 9:30 вечерта, но не и в 7:30 сутринта. И тва е рипорт дето е трябвало да бъде предаден в петък. Тая губи почти всичките си точки с тва небрежно закъснение. И нея я чака приятна изненадка в петък.

Иде ми да ги удуша. На туториълите се разправят за оценки с мен. Бате, кат че ли сме на Капалъ Чарши и се пазарим за цената на чушките! Таково не е било никога до сега в тоя мащаб. Още с влизането ми в стаята се почва:
Те: - Как са оценките от куиза?
Аз: - Виждала съм и по-добри. И по-лоши също.
Те: - А мое ли да ги нормалайзнете някак.
Аз: - Не.
Тея откъде падат? Нормалайзват им финалните оценки, която практика е абсолютна абоминация по принцип, та ако си мислят, че за всяко дребно нещо ще си играем на статистика, супер много се лъжат.

Един: - Тук много си ми взела!
Аз: - Що?
Той: - Ми, по-важната част на задачата е решена правилно.
Аз: - Откъде знаеш, че това е по-важната част на задачата? Освен това по оценъчната схема трябваше да ти взема ПОВЕЧЕ за тази грешка - ТОЛКОВА важна е тая част, дето си сгрешил.
Той - Ъъъъ, настоявам да ми върнеш точките, много съм огорчен.

Е, боли ме фара за емоционалното ти състояние, батенце!

Трябва да почна да им взимам по 1 точка за всяко неадекватно мрънкане. Ама нямам тези правомощия, уви...

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Mar 08, 2012 8:44 am

Съчувствам ти, ама много :( Толкова, че ми иде да ти пратя някакво по-сериозно огнестрелно оръжие :twisted:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 08, 2012 8:57 am

Amelia wrote:@Драгън: Някой трябва да затърка тая страна от лицето на земята, крайно време е.
Съчувствам ти, ама много Толкова, че ми иде да ти пратя някакво по-сериозно огнестрелно оръжие
http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/01 ... 41104.html

Внимавайте какви ги говорите :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Mar 08, 2012 12:03 pm

А аз си мислех, че само тука студентите в по голямата си част са изроди ... :wink:

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Fri Mar 09, 2012 5:53 pm

Ето ви малко красоти оттук:

http://lynnamerrill.com/2012/03/09/new- ... aterfalls/

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Tue Mar 20, 2012 6:59 pm

Ето ви още малко, този път от работното място на жена ми. Тъкмо пуснаха камерата за достъп отвън:

http://www.allaboutbirds.org/cornellhawks/

Много е хубаво с ранната пролет тази година. Навсякъде наоколо цвъркат и подскачат разни гадинки. Трудно се работи :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 20, 2012 11:13 pm

Мамин сладък, с човчица и НОЗДРИЧКИ!
Тук времето е топло (то почти цялата зима беше топла), ама няма никаква зеленина все още. Растителността тук знае колко коварен е климатът на Калгари и не връзва вяра на температурите поне до към май месец...

Как да е, аз искам да си допродължа Одисеята с оня преписан рипорт, че имаме развитие по въпроса.

Начи, издирваме с Майда преписалото лице - тя го търси на лекции, аз - на упражнения. На лекции не се появява. Нямаше го и на последното упражнение. Получих и-мейл от него, че е отишъл да направи упражнението с друга група. Получих и нов лаб рипорт от него. Къде, значи, е интересното тука? Ето къде:
1. Ние не им позволяваме да отидат в друга група БЕЗ писмено позволение от асистента (в частност мен) ИЛИ от координатора на курса - Майда. Тоя няма такова.
2. Като си направят експеримента, им подписваме събраните данни (raw data-та т.е.) преди да напуснат лабораторията. Тоя НЯМА raw data, НЯМА и подпис от асистент НИКЪДЕ в рипорта си.
3. Преди всяко упражнение им даваме 10-минутен куиз. Чакам да чуя от асистента, с когото УЖ е било направено упражнението, дали има написан куиз от тоя ученик.
4. Рипортът отново е прекопиран от миналата година - тая година правим малко по-различни неща и концентрациите на химикалите са други.

Намирисва ми на изключване. Тъпакът дори не е разбрал, че сме му надушили магариите още с предишния рипорт и лайното му сега е добило критична маса вече. Майда му прати и-мейл най-накрая - искаше да го спипа наживо, а не да му пише така, ама тоя не се появява. Взела е и двата му рипорта и ще ги носи на отговорните лица в съответния факултет.

Нема такива студенти тоя семестър! Аз забравих да ви кажа пък на туториълите кви ташаци, или по-скоро курове, се случват. Начи на туториълите накрая им даваме куиз. В първия туториъл имахме някво лице, дето направило куиза с една от първите групи, подписалo го като Penis King M, подписалo се в attendance sheet-a, дето им пускаме заедно с всеки куиз, като Penis King M. После отишлo с истинската си група да направи куиза отново за повече точки...

За втория куиз пък имахме скучаещ пич, който от скука изпраскал в attendance sheet-a едно допълнително Джон Уейн, наред с неговото име. И после глей как издирваме Джон Уейн и как всеки час следим да не се е появил и някой Клинт Истууд в тея списъци... Пичът с Джон Уейн го хванахме - играйкал си нашия, не е направил някоя пакост отвъд това, че ни обърна на полицаи. Ма Пениса още не го знаем кой е и явно няма и да го намерим...
Last edited by Amelia on Wed Mar 21, 2012 5:24 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 20, 2012 11:40 pm

:lol: :lol: :lol:

Ами адашке, каквото казах на Жоридина като беше в Япония - събираш впечатленията и издаваш книга. Мисия Лондон ряпа ще яде в сравнение с твоята, бас държа.

Или поне някакъв блог в още по-посещавано онлайн пространство, та повече хора да ти четат мемоарите. Може да е сборно изпълнение с няколко автори - Северна Америка, Азия и прочие, имаме изследователи тук. :wink:
Нещо като поредица тип Марко Семов на 21-и век! "За копеленцета в Канада като за копеленцета в Канада" и т.н. :twisted:

Сериозно - понякога искам да си припомня твои или чужди наблюдения над фауната на една или друга държава, а са разпръснати в няколко по-общи теми.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 21, 2012 1:06 am

Ако пиша в блог, особено на английски, ще ме надушат и ще ми разкажат играта. Тука уволняват за тея неща, щото е демокрация предполагам... То и тук не трябва да ги разказвам тея случки, ама ми идва свръх понякога и просто трябва да споделя...

Oui. Je suis garbage.