Не се научиха на какво? Средностатистическият геймър няма да види никакъв проблем. Аз за над 3 години ползване съм имал един краш на драйвера. Никакви други проблеми.The Dragon wrote:Nvidia заради драйверите. За жалост АМД за 10 години така и не се научиха копеленцата.
F1 за нова машина :)
Moderator: AlDim
Проблемът не е толкова в драйвърите, колкото в девелъпърите. Примерно Saboteur преди две години беше от най-екстремните случаи - там ATI буквално не работеше. В други случаи (Rage) нещата се сбозиха заради бавене на есенциален ъпдейт от ATI. В повечето заглавия нещата са кажи-речи еднакви и при по-високите карти честно казано няма значение за производителността - дали си с 80 или 100 кадъра е все тая. Но все пак nVidia печели откъм съвместимост. Ако съвместимостта не е проблем за игрите, от които се интересуваш, предпочитам nVidia за единична карта и ATI за Crossfire конфигурации.
При лаптопите е много различно обаче. Там AMD вършат страхотна работа, особено в комбинация с A8 процесора, който също помага с вграденото си видео, а и батерията трае много по-дълго от Intel + nVidia Optimus технологията.
При лаптопите е много различно обаче. Там AMD вършат страхотна работа, особено в комбинация с A8 процесора, който също помага с вграденото си видео, а и батерията трае много по-дълго от Intel + nVidia Optimus технологията.
И все пак, между ЖАР и Нео коя е по - добра? А игрите които бих играл евентуално ще са някакви стари хитове - Dead Space, TR:U, Mass Effect, The Witcher, Assassin's Creed и прочие, просто защото хич не съм в час с по - новите игри. Не бих отказал Madness Returns и Human Revolution обаче.
А дали е възможно, при положение че е готова конфигурация, да ми прехвърлят неща от харддиска на стария в новия?
А дали е възможно, при положение че е готова конфигурация, да ми прехвърлят неща от харддиска на стария в новия?
Last edited by Claymore on Wed Feb 22, 2012 1:42 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Еми това ми е избора.Amikae wrote:Не си купувай готова конфигурация. В подобни слагат само най-куците и потенциално проблемни компоненти.Claymore47_Fen wrote:Значи запитване за JAR пък ако няма, Нео. А дали е възможно, при положение че е готова конфигурация, да ми прехвърлят неща от харддиска на стария в новия?

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
Според кинтите дамн, иначе Жар и после Нео. Аме съмнява да прехвърлят информация от хардове, в тия хипермаркети некой дебил дет си чопли носа обикновено ти връчва кашона и те праща на касата. Ама питай. Алисата върви без проблем и на слаби машини, пък и щи писне на 3тия ден да подскачаш 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Най-вероятно за същите кинти може да се сглоби нещо по-добро.Claymore47_Fen wrote:Еми това ми е избора.Amikae wrote:Не си купувай готова конфигурация. В подобни слагат само най-куците и потенциално проблемни компоненти.Claymore47_Fen wrote:Значи запитване за JAR пък ако няма, Нео. А дали е възможно, при положение че е готова конфигурация, да ми прехвърлят неща от харддиска на стария в новия?
Изходящата точка е тази, всеки с малко акъл ако има избор си сглобява, човека просто няма избор 

Claymore47_Fen wrote:Майка ми получава ваучери за Техномаркет и тъй като няма какво да ги прави, вика да вземе нов компютър само аз и тя да го ползваме.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Moridin
- Global Moderator
Лаптопът ми предаде богу дух, искат ми 400 кинта и отгоре за смяна на дъното и реших, че не си струва.
Дайте акъл
Засега си харесах това:
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... _DELL01118
(варианта за 1338 лв с 8ГБ рам)
Какво ми трябва:
+ оптимални процесор и рам - силно ги натоварвам особено рамта със самозабравено браузване и често в комбо с доста тежък софтуер тип фотошоп и вижуал студио.
+ не държа на видеокарта - играя игри веднъж на пет години, но бих искал да подкарвам поне старкрафт2 на някакви нормални фпс. гледам филми отвреме навреме
+ бих се кефнал на ССД, но все пак ултрабуците не ме кефят като цена/качество
+ добро аудио. ако трябва да си бууствам звука на филмите през VLC, нещо не е наред в схемата.
тва горе ме трогна с блурей четеца си и 2та усб3 порта
а и Делл май са сред най-стабилните избори?
Дайте акъл

Засега си харесах това:
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... _DELL01118
(варианта за 1338 лв с 8ГБ рам)
Какво ми трябва:
+ оптимални процесор и рам - силно ги натоварвам особено рамта със самозабравено браузване и често в комбо с доста тежък софтуер тип фотошоп и вижуал студио.
+ не държа на видеокарта - играя игри веднъж на пет години, но бих искал да подкарвам поне старкрафт2 на някакви нормални фпс. гледам филми отвреме навреме
+ бих се кефнал на ССД, но все пак ултрабуците не ме кефят като цена/качество
+ добро аудио. ако трябва да си бууствам звука на филмите през VLC, нещо не е наред в схемата.
тва горе ме трогна с блурей четеца си и 2та усб3 порта

а и Делл май са сред най-стабилните избори?
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
Moridin, ако ти е по бюджета от няколко места чух отлични отзиви за това Lenovo.
- The Dragon
- Elder God
500GB 5400 rpm - с това трудно ще работи истински.Mindcrime wrote:Moridin, ако ти е по бюджета от няколко места чух отлични отзиви за това Lenovo.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Блах, не бях забелязал че харда е от бавнитеThe Dragon wrote:500GB 5400 rpm - с това трудно ще работи истински.Mindcrime wrote:Moridin, ако ти е по бюджета от няколко места чух отлични отзиви за това Lenovo.