Random stuffec
Moderator: AlDim
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Всъщност аз действително от два-три дни се чудех - а и още се чудя - дали да не го пусна това с Ocean Marketing в темата за андроидските телефони във връзка с това мнение на Морви отпреди известно време - да, и у нас има такива шефове на фирми - и като че ли им *прави удоволствие* да се заяждат с хората. Грррр.
Добавено: Все пак смятам, че "всички бизнесмени" отива твърде далеч, най-малкото заради няколко мои лични познати (и, да, познавам ги и от бизнес-страната).
Добавено: Все пак смятам, че "всички бизнесмени" отива твърде далеч, най-малкото заради няколко мои лични познати (и, да, познавам ги и от бизнес-страната).
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Не ми се пуска нова тема, а проблемът е компютърен, така че реших да ползвам тази тема. Та значи работата е следната: компът ми на абсолютно рандъм моменти (може да е 30 минути след пускане, може да е 6 часа, може да се гледа филм или да се играе игра или просто да се браузва в нета) решава изведнъж да се ИЗКЛЮЧИ. Де факто се чува звук като от изключване на машината, лампичките продължават да светят, а картината на монитора забива. Ако е филм и звукът спира. Пуснах антивирусната, намери някакъв рандъм троянец, който разкара и така. Имате ли някаква идея какво се случва? Принципно тази седмица ми рпедстои да сменям видеокарта + захранване + кутия, та се надявам ако е хардуерно да е нещо от тези трите.
Благодаря предварително за помощта.
- Nameless_onee
- Scholar
Имах подобен проблем преди време. Оказа се, че паметта на видеокартата се е скапала. След смяна на видеото се оправи.
Иначе каквото каза Nameless_onee.
Иначе каквото каза Nameless_onee.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
От доста неща може да е, така че смени чарколяците и виж дали ще продължи.Muad_Dib wrote:Не ми се пуска нова тема, а проблемът е компютърен, така че реших да ползвам тази тема. Та значи работата е следната: компът ми на абсолютно рандъм моменти (може да е 30 минути след пускане, може да е 6 часа, може да се гледа филм или да се играе игра или просто да се браузва в нета) решава изведнъж да се ИЗКЛЮЧИ. Де факто се чува звук като от изключване на машината, лампичките продължават да светят, а картината на монитора забива. Ако е филм и звукът спира. Пуснах антивирусната, намери някакъв рандъм троянец, който разкара и така. Имате ли някаква идея какво се случва? Принципно тази седмица ми рпедстои да сменям видеокарта + захранване + кутия, та се надявам ако е хардуерно да е нещо от тези трите.
Най-важното в такива моменти е да не си го слагаш много. Какъвто и да е проблема, бързо ще се изясни. Изтрай го малко и кажи как се държи с новите играчици.
Каква карта ще му слагаш ?
- The Dragon
- Elder God
Мерси на всички за отговорите. Ще му слагам 6850 на Asus, просто едно момче я продаваше втора ръка с над две години гаранция оставаща и за около 120 лева под пазарната цена, така че не беше изцяло избор какво е видеото. Сега съм с но-нейм 4650, така че би трябвало да е осезаем ъпгрейд. Захранване ще взимам сигурно 650 GX на Coolermaster.
Ще пробвам за диагностиката на рама, дРагъне, ако можеш метни някакви линкове и тук, че търсих и нищо не намирам в старите теми.
Ще пробвам за диагностиката на рама, дРагъне, ако можеш метни някакви линкове и тук, че търсих и нищо не намирам в старите теми.
Тия симптоми може и да са RAM, но далеч по-вероятно ми се струва да е комбинация от скапан Power Supply и скапания български ток (държанието на машината ще е идентично с това, което си описал). Ако тестовете не намерят проблем с паметта, смени PSU-то с добро марково, сложи си един UPS и тогава ще видим.
- RRSunknown
- Elder God
Тока имаше резки колебания през последните седмици заради метеорологичните условия - по- некачествените захранвания със сигурност са рестартирали, а най-китайските горят като бенгалски огън.
Говоря за точно това което описваш едно към едно - аз също имах такива проблеми преди 3 месеца при големите снегове октовмри когато също правеха проблеми токовете. Взех си качествено захранване с APC и вече дори телевизора или осветяването да мигнат видимо- компютъра е непоклатим.
Ако ще тестващ паметта - memtest
http://www.memtest.org/#downiso
тегли и тествай .
Дъното го виж визуално дали са му надути кондензаторите, виждат се с просто око изглеждат ето така
За Видеокарта - ако имаш врадена карта тествай с нея как се държи - ако си взел дъно без вградена карта (а отдавна е стандарт да има вградено видео) - кофти. Без замяна няма как да тестваш.
Говоря за точно това което описваш едно към едно - аз също имах такива проблеми преди 3 месеца при големите снегове октовмри когато също правеха проблеми токовете. Взех си качествено захранване с APC и вече дори телевизора или осветяването да мигнат видимо- компютъра е непоклатим.
Ако ще тестващ паметта - memtest
http://www.memtest.org/#downiso
тегли и тествай .
Дъното го виж визуално дали са му надути кондензаторите, виждат се с просто око изглеждат ето така
- Spoiler: show
За Видеокарта - ако имаш врадена карта тествай с нея как се държи - ако си взел дъно без вградена карта (а отдавна е стандарт да има вградено видео) - кофти. Без замяна няма как да тестваш.
- The Dragon
- Elder God
Никола - за захранване
Препоръчвам нещо на Seasonic пред този CM (по специално 620-вото бронз). На кулърмастър захранванията са им ... предполагам че боклук е добро описание. Същото важи и за онази пародия на захранване Aurum на Фортрон.
http://www.hardocp.com/article/2010/11/ ... y_review/9 Ето ти ревю на избраното захранване. Не е добре.
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... B0/page521
Тук след 450/500-на страница четеш за актуалните. Ако харесаш нещо което се предлага в мост - аз оттам взимам на дилърски цени(втора колона) така че можеш да ми пишеш.
Препоръчвам нещо на Seasonic пред този CM (по специално 620-вото бронз). На кулърмастър захранванията са им ... предполагам че боклук е добро описание. Същото важи и за онази пародия на захранване Aurum на Фортрон.
http://www.hardocp.com/article/2010/11/ ... y_review/9 Ето ти ревю на избраното захранване. Не е добре.
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... B0/page521
Тук след 450/500-на страница четеш за актуалните. Ако харесаш нещо което се предлага в мост - аз оттам взимам на дилърски цени(втора колона) така че можеш да ми пишеш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Мерси пак за включванията и на Драгъна и на Радо, супер полезни. Значи Даниел определено ме разубеди за Coolermaster-a, така че няма да е той, може би наистина Seasonic 620 е добър вариант, а и цената е почти същата. Ще пусна мемтеста утре като имам повечко време да видим там как седят нещата.
Някой има ли идея дали има все още магазин на Most някъде в центъра, нещо ми се върти за ул. Раковски, но тъй като почти бях забравил възможността за ъпгрейд на компа (ако не беше изпаднала офертата за това видео нямаше и да пристъпя към тази крачка) и съвсем ми е изскочило от главата, а на сайта им ми дава само каталог на техни дилъри. Принципно се бях спрял на покупка от магазина на hardware-bg (iskampc.com) и чак сега разглеждам цените на мост. Ако някой има препоръка за търговец в този ред на мисли - ще е добре дошла. Машината ми както май и преди съм писал е доста трагична готова конфигурация от Мултирама и все още е в гаранция, та май ще трябва да нося всичко там за монтаж така и така.
Някой има ли идея дали има все още магазин на Most някъде в центъра, нещо ми се върти за ул. Раковски, но тъй като почти бях забравил възможността за ъпгрейд на компа (ако не беше изпаднала офертата за това видео нямаше и да пристъпя към тази крачка) и съвсем ми е изскочило от главата, а на сайта им ми дава само каталог на техни дилъри. Принципно се бях спрял на покупка от магазина на hardware-bg (iskampc.com) и чак сега разглеждам цените на мост. Ако някой има препоръка за търговец в този ред на мисли - ще е добре дошла. Машината ми както май и преди съм писал е доста трагична готова конфигурация от Мултирама и все още е в гаранция, та май ще трябва да нося всичко там за монтаж така и така.
- The Dragon
- Elder God
Значи за мост - гледаш
http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl
тук втора колона. твоя сийсоник май е 150 кинта.
Мост имат до ромънското шоурум.
Едит: Я напиши какво ще сменяш и ориентировъчен бюджет. Тъпото е че долара скочи много и се отразява
http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl
тук втора колона. твоя сийсоник май е 150 кинта.
Мост имат до ромънското шоурум.
Едит: Я напиши какво ще сменяш и ориентировъчен бюджет. Тъпото е че долара скочи много и се отразява

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.