Много благодаря на всички за поздравите и добрите пожелания! А на Алекс (той си го знае, но то пък не е зле някой път да благодариш на любимия си човек

) благодаря за цялата разправия покрай моето търсене на работа точно по време на неговата ваканция, за ходенето по интервюта на часове път с колата -- и въобще за всичко.
Амелия: наистина е интересно и свързано с птици. Моята работа ще бъде в отдела по гражданска наука на лабораторията по орнитология в Корнел. Лабораторията има няколко проекта, които окуражават хората в Северна Америка да наблюдават птици -- примерно какво идва на хранилката в двора ти и кога, кое малко сладко чудовище успява да изгони големите птици и да тъпче само на спокойствие, какво точно гнездо си намерила в храста и т.н. Хората качват тази информация в огромни централизиранни бази данни, от където професори я вземат за да правят изследвания. Цялата тази софтуерна структура (като започнеш от базите данни и това да дадеш възможност на професорите да си вадят информацията по смислен начин, минеш през междинните технологии и стигнеш до това да дадеш на хората да си рисуват онлайн в реално време къде в двора са си направили езерце) има нужда от програмисти. Аз съм най-новият такъв. (И много си обичам българския език, но тук точно му се възмущавам. Нито съм "нов", нито съм "такъв". Само че, думата за професията е в мъжки род.)
Работата започва на 30-ти, така че сега имам малко време да попиша тук.