Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 8:12 pm

Може би е добър момент да вметна, че между двете игри има няколко години разлика. В този ред на мисли, напълно нормално е V да върви по-добре на машина от 2006-та, мисля, и също не би било изненада, ако сега вземайки се в предвид по-стария енджин и прочие, също може да върви по-бързо на нова машина. Това обаче не доказва нищо - факт е, че когато излезе 5 ме дразнеше с лоудинг тайма, факт е че не съм се сблъсквал с това играейки 6 ( и не вярвам, че с годините съм станал по-търпелив ). Капиш :)
RRSunknown wrote:
Няма МОЕ право когато се говори са математически, доказуеми факти които могат да се подложат на елементарна проверка. Има истина и лъжа.
2+2 = 4 независимо че според теб може да е 5.

Аз споря единствено когато съм прав - ако не съм сигурен за нещо и не мога да докажа по безспорен начин си мълча или правя проверка.
Факти ? :roll: И колко точно теста трябва да направиш, на каква конфигурация, всъщност на колко, да можеш да говориш за представителни "факти" ? Енуйей...
Last edited by Damnation on Tue Jan 10, 2012 8:15 pm, edited 1 time in total.
Ego te provoco

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Jan 10, 2012 8:15 pm

Ти спориш винаги, без значение дали си прав или не :twisted:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 8:19 pm

Това обаче не доказва нищо - факт е, че когато излезе 5 ме дразнеше с лоудинг тайма, факт е че не съм се сблъсквал с това играейки 6
на същия компютър със същите графични настройки така ли?

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 8:23 pm

Damnation wrote: ( пак лично мнение )
Смятам, че с това мога да сложа точка на участието си в този спор :)
И да, на същия компютър, макар и с различна OS. Първо с XP, в последствие с Уин 7 :)
Last edited by Damnation on Tue Jan 10, 2012 10:01 pm, edited 2 times in total.
Ego te provoco

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 8:29 pm

Delegate и на теб ли ти върви по-добре ?

Щото от познати чета мнения от сорта и от различни хора
Поцъках или по-скоро се опшитах да поцъкам, за съжаление играта ми върви кошмарно зле (Core 2 Duo 2.6Ghz, 4650 512 VRAM, 4GB RAM) въпреки че изключих абсолютно всичко и всичко друго е на low....Резултатът беше, че ми се доиграха King's Bounty/Петицата/тройката:)
Браво, Heroes с Crysis изисквания

Аз лично съм тествал на 5 различни конфогурации - на 2 вървеше както трябва, но там и петицата вървеше както трябва. На другите 3 петицата вървеше перфектно а шестицата или не тръгна в единия случай или имаше тежки проблеми.

Ако не е тайна каква е конфигурацията с която си играл 2006 и с която явно не си сменил до днес щом си играл на нея Хироус 6?

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 8:45 pm

Смених я преди месец ;)

Intel Dual Core ( ще излъжа за точното поколение ) - 2,4 Ghz
GPU : Ati Radeon 4760 ( или 4670 ? ) 512 ram
2 gb рам ( мисля - kingston )
обърни внимание, че това е под препоръчителните изисквания за HVI
Ego te provoco

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Jan 10, 2012 8:51 pm

RRSunknown wrote: Няма МОЕ право когато се говори са математически, доказуеми факти които могат да се подложат на елементарна проверка. Има истина и лъжа.
2+2 = 4
Г-н лъжецо, 2 + 2 не винаги е 4 и това може да ти каже всеки запознат с висшата алгебра. Трябваше да уточниш при какви условия е вярно твърдението ти, на каква конфигурация си го тествал (в някои Пръстени например то е невярно)

Не съм модератор, че да ти казвам да смекчиш тона, но ей така докато се правя на интересен намеквам, че това, че си прав не ти дава право да си груб :wink:
There are no rules! I'm gonna get you!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 8:52 pm

4670 я пуснаха в продажба 2008
справка
http://www.gpureview.com/radeon-hd-4670 ... d-579.html

не може да си имал нея тогава посмъртно.

Първия Dual Core излиза 2007 юни - , в България навлязоха чак декември 2007 E2200.

Heroes 5 излиза в началото на 2006 година.

Нещо не ми се връзва - или си чакал две години и половина да играеш играта или си я играл на друг компютър когато е излязла.

Матриксе - пръснни си мозъка чинно и се сври в гъза на майка си откъде си излязъл - пък модератора ако иска да ме отсрани от форума задето ти държа такъв тон.

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 8:55 pm

за картата може и да греша, дуъл кор имаше и 2005-та ако не ме лъже паметта ;)
Всъщност, дори ако съм я играл по-късно и с по-нов хардуер, не би ли трябвало да върви по-добре? По-бързо ? :wink:
Last edited by Damnation on Tue Jan 10, 2012 9:01 pm, edited 1 time in total.
Ego te provoco

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 9:00 pm

Не и според Intel
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=d ... ug&cad=rja

2005 бяха пуснали Pentium -D който си беше едноядрен в основата си но се слагаше на новия тогава сокет 775 който е универсален за последвалите Dual Core модели.

А си помисли добре дали не си ъпгрейднал някъде и си забравил, поради което ти се е сторило че Хироус 6 върви по-добре от 5 - нещо абсолютно логично с по-добра видеокарта и процесор.

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 9:07 pm

Дори и така да е, въпреки че не помня да съм сменял нещо освен периферия и хард, това всъщност доказва какво ? Че играейки V с подходящ пс, ми се е сторило по-бавно, от колкото играейки VI с недостатъчно добър ? :)
Но знаеш ли какво ? Запалих се :) Ще пусна 5-цата отново и ще сравня усещането ( или ще засека с FRAPS какъв е FPS-a на двете игри,макар и да не знам дали е правилен тест, колкото да ти позволя да ме убедиш ).
Ego te provoco

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 9:13 pm

Ами ако е така , използвайки аналогия с автомобилите излиза че си казал нещо от сорта - Ферарито е по-бързо от Голфа.

Което обезмисля целия спор. Защото Хироус 5 като всяка игра има максимум който няма как да надскочиш и веднъж като го достигнеш (което си направил с тази конфигурация) няма никакво значение на какъв хардуер я подкарваш - по-бърза или красива няма как да стане.

А сравнение принципно е коректно да се прави при еднакви условия в полза на по-слабия вариант естествено. Иначе ще излезе че Crysic върви по-добре от Doom 1, щото на един и същи компютър върви по-бързо.
:lol:

А пък ако си говорел за геймплея че по-динамичен и по-бърз което няма нищо общо с техническата част и пърформанса поясни да си спестим три страници ядове.

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 9:19 pm

Не можем да правим сравнение с Crysis ( която изобщо не обичам, ама не ми се почва друг спор :D ) или поне така мисля - в единия случай е настина въпрос на FPS, а за хироус не знам дали е така.
Може би е от скорост на хард-а, може би е от скорост на рам-та, може би е от оптимизация - упорито си твърдя, че лоудинг тайма беше по-приемлив при 6. Не ме оставяше с чувството, че мога да изведа кучето на разходка, да се изкъпя и да си оформя брадата, преди компютърните противници да си изиграят хода :)
Ego te provoco

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 10, 2012 9:22 pm

Loading тайма приятелю, няма нищо общо с вървенето на играта и оптимизацията като цяло. Затова на Civ 5 без значение на каква графика си настроил имаше чакане по 10 минути за ход като се насъберат повече хора.

Крайзис го давам за пример - нито ме вълнува нито съм го играл. просто пример.

Но за всеки случай тествай с FRAPS и кажи какъв е резултата.
Last edited by RRSunknown on Tue Jan 10, 2012 9:24 pm, edited 1 time in total.

Damnation
Farmer

Post by Damnation » Tue Jan 10, 2012 9:23 pm

Добре де, с риск да изглеждам като огромен идиот, какво друго остава при търн стратегия, ако не лоудинг-а и времето за което противниковите машини си "изсмилят" ходовете :)
Ego te provoco