Skyrim

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 27, 2011 12:40 pm

Това си е факт за контролера, нищо странно не е казал Сашо.

Тия 30 секунди пък откъде ги съчини не и стана ясно. Аз лично бях написал (прочети само болда)
Относно фрейма - играя без инсталация - директно от диска, играта зарежда първия лоад за около 3 минути. След това по 10-тина секунди за влизане и излизане от сгради
С инсталация обаче с времето е 2-3 секунди. Което е напълно нормално.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 27, 2011 12:48 pm

Нищо не е факт. Аз се хващам на бас, че навигирам през менютата само с клавиатурата поне с лекотата на джойстик, ако не и по-лесно, щото го правя само с едната ръка. Факт е, че е порт, ама стига сте смърдяли.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 27, 2011 12:51 pm

Защо наричаш смърдене нещо от което независимо един от друг се оплакват 90% от играчите

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 27, 2011 1:06 pm

RRSunknown wrote:Защо наричаш смърдене нещо от което независимо един от друг се оплакват 90% от играчите
Днешно време е модерно всеки да се оплаква от конзолни портове, дори конзолните пичаги, за да дразнят. До толкова, че когато един порт всъщност не е лош, няма и как да се забележи. Аз що не мрънкам? Да не би да не мразя и аз конзолните портове, или пък съм много голям играч? Отделих малко време и внимание, разгледах кое как става и нещата заспаха. Всичко стана в процеса на игра, между другото. Не съм търсил специално из нета кое как става. Вярно, с джойстка всеки ретард ще развърти нещата от раз, но то така или иначе тези устройства се правят за такава аудитория, с по-малко акъл в главата. Която си купува MW3, примерно.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 27, 2011 1:17 pm

Вярно, с джойстка всеки ретард ще развърти нещата от раз, но то така или иначе тези устройства се правят за такава аудитория, с по-малко акъл в главата. Която си купува MW3, примерно.
Не знам дали съзнателно или несъзнателно се опитваш да обиждаш по-интелигентната публика около теб, но следващият пост с подобно съдържание ще отиде директно в боклука.

То бива да си фенбой, но това вече е прекалено.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 27, 2011 1:22 pm

Много се засягаш, ти причисляваш ли се към средностатистическия американски геймър, който е точно, какъвто описах? Аз мислех не. Стегни се, изложиси доводите, с полицейската палка не става работата.

Не знам кой е фенбой. Ако не друго, Бетезда ги мразя от Fallout 3 насам. Skyrim не промени много. Но при положение, че си направих труда да кача клип, в който разцъквам цялото меню на играта бързо и лесно, и само с 3 пръста, като започнете да ми пишете абсурдните си коментари, ми ставате меко казано антипатични. После аз съм бил фенбой.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 27, 2011 1:30 pm

Проблемът не е в средностатистическия американски геймър, а в необяснимата ти неприязън към контролерите и обидното отношение към хората, които ги предпочитат, щото нали си член на PC Master Race (tm).
Ако не друго, Бетезда ги мразя от Fallout 3 насам. Skyrim не промени много.
Чакай, нали беше GOTY или какво стана? Logic? What logic?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 27, 2011 1:42 pm

Skyrim може да е GOTY, но ако ще 10 GOTY-та да изкарат, аз пак няма да им простя за това, което направиха с Fallout. :)

Иначе аз неприязън към контролерите нямам. Даже си ползвам. До скоро поне 2-3 ми се въртяха из шкафовете, но отидоха по приятели, защото в момента играя само SWTOR.

Просто смятам, че проблеми с менютата при клавиатура/мишка няма. Интерфейса си работи пълноценно и с контролер, и с клавиатура. Недостатъците му, са недостатъци и при двете. Просто самият интерфейс е куц, дори за конзолен такъв. И вместо хора, които не са опитали дори, да флеймят колко е гадно с клавиатура и мишка, ще е по-хубаво да флеймят колко е умрял интерфейса по принцип. Щото на PC го моднаха и сега е добре, но на конзолите няма как да го моднат тоя шит. Не ми казвай, че е приятно да се ровиш в списък с 150 неща, за да намериш кутийката със специалните тролски фекалии.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 27, 2011 1:45 pm

За култовия Фолаут 3 ли говориш?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 27, 2011 1:48 pm

RRSunknown wrote:За култовия Фолаут 3 ли говориш?
Колко да е култов, всички предишни Fallout игри са някакви измерения над него.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 27, 2011 2:58 pm

RRSunknown wrote:За култовия Фолаут 3 ли говориш?
Не е за тази тема, но можеш да си го задържиш. Вегас е класи над него.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 03, 2012 9:19 am

Skyrim ме кефеше повече от което и да е RPG от последните години... докто не почнаха бруталните бъгове. В момента около мен постоянно се споунва някакъв мъртъв дракон, мацката, която влача със себе си, почна да запецва в разни сгради, рандъм NPC-та (примерно оркът, който иска да умре в битка) вече се повтарят. Пък конят какви неща прави направо не ми се говори... Сериозно си мисля да лоудна някой сейв отпреди 3-4 часа, за да спре това. Просто не става за игра вече.

Edit: Мдам, няма оправия от това, каквото и да правя. Просто лоуднах сейв от вчера... :x

Иначе днес докато се чудех защо Skyrim през повечето време върви с 60 кадъра, но когато спаднат кадрите насича жестоко, установих, че всъщност всичко се дължи на скапания v-sync метод, ползван от Bethesda и фреймрейтът реално никога не ми пада под 40-50 кадъра. Съответно приложих един трик - инсталирах Dxtory (Fraps-оподобна програмка), който ползволява ограничаване на фрейма, сложих 45 кадъра а-ла Triple Buffering и изведнъж всичко заспа - дори в най-големите градове няма никакъв проблем вече, а и 60-те кадъра не ми липсват хич на фона на подобрената плавност на геймплея. Силно ви препоръчвам този метод.
Last edited by AlDim on Tue Jan 03, 2012 12:32 pm, edited 1 time in total.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 03, 2012 12:00 pm

С какво видео си?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 03, 2012 12:39 pm

GTX 460.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 03, 2012 2:43 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra