Кажи после дали е станало. Ако не стане ще търсим някаква друга алтернатива.Alternative Reset The Amazon Kindle 3
Slide the power button and hold it for 30 sec.
Release and wait for 20 sec until the screen begins to flash.
As soon as it does, plug in the power and keep it connected for 2 hours.
Amazon Kindle
Moderator: Moridin
Валери ако така не стане пробвай това:
- Interpreter
- Forsaken
Майндкрайм жив да си! Съживи се дървото по предложения от тебе метод
Тъкмо се канех да го хвърлям през прозореца.
Моридин, и аз съм се чудел за разглобяването - всяка нормална машинка все има начин да я отвориш и разчовъркаш, а това като черна кутия.
А дето са казали, че става и за интернет са излъгали жестоко - поне в нашите ширини е пълен ботур и никого не съветвам да го ползва за друго, освен за четене.

Моридин, и аз съм се чудел за разглобяването - всяка нормална машинка все има начин да я отвориш и разчовъркаш, а това като черна кутия.
А дето са казали, че става и за интернет са излъгали жестоко - поне в нашите ширини е пълен ботур и никого не съветвам да го ползва за друго, освен за четене.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
В интерес на истината, е удобно повече за левичарите.
Това е така, защото ако го държиш с лявата ръка, няма никакъв проблем да прелистваш с палеца напред и назад. По-голямата част от екрана е направена така, че да се прелиства напред. По протежение на лявата част площта за прелистване назад е с ширина около сантиметър някъде. Тоест, ако човек е деснорък или както там се казва, и ако държи устройството с дясната си ръка, ще трябва да ползва лявата, за да прелиства назад. Левичарите, както казах, нямат такъв проблем.
Има един-единствен кусур. По някаква неведома причина амазончани буквално са забравили да му дадат възможност да обръща на ландскейп. Това, че е недомислие си личи по отговорите на многобройните писма, изпратени на съпорта. Особено първите отговори са нещо като: "Ъ... О... А... ?! Ами то, таковата...".
Сега и аз ще пиша да предвидят ландскейп в някакъв следващ ъпдейт. Иначе нямам никакви забележки. Рефрешва веднъж на шест страници, което чисто субективно създава впечтатлението, че страницата се обръща по-бързо. То и на теория е така, но става въпрос за някакви незабележими микросекунди, които човек няма как да засече. Има pinch zoom, което е удобно за pdf-и, стига човек да не ги разшири прекалено, защото тогава започва да рефрешва на всяко преместване, което превръща начинанието в невъзможност да се чете. Ако си правят ландскейпа, този проблем автоматично отпада. Изключително е лесно преминаването на следващ пасаж или на следваща глава на книга. С тъча пък колко е лесно човек да си подчертае пасаж и да му добави някакви бележки дори няма да обяснявам. Велико е. Стръвно лесно е и да се търси в речник.
Въобще, възхитена съм. Ако си оправят ландскейпа, просто няма да има никакъв кусур, който да им върже човек. Ще пиша по-подробно тези дни, между впрочем. Вярвам, че ще е интересно.

Има един-единствен кусур. По някаква неведома причина амазончани буквално са забравили да му дадат възможност да обръща на ландскейп. Това, че е недомислие си личи по отговорите на многобройните писма, изпратени на съпорта. Особено първите отговори са нещо като: "Ъ... О... А... ?! Ами то, таковата...".

Въобще, възхитена съм. Ако си оправят ландскейпа, просто няма да има никакъв кусур, който да им върже човек. Ще пиша по-подробно тези дни, между впрочем. Вярвам, че ще е интересно.

„Kindle Fire е най-успешният продукт, който някога сме пускали – той е най-продаваният в Amazon през последните 11 поредни седмици. Вече сме продали милиони бройки и произвеждаме още милиони, за да посрещнем високия интерес“ казва Дейв Лимп, вицепрезидентът на Amazon Kindle.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ъм, принципно десноръките държат всякакви touchscreen устройства с лявата си ръка и ги използват с по-сръчната си дясна ръка. Освен ако не държиш едната ти ръка да се ползва ексклузивно, за да си чоплиш носа...Marfa wrote:В интерес на истината, е удобно повече за левичарите.Това е така, защото ако го държиш с лявата ръка, няма никакъв проблем да прелистваш с палеца напред и назад. По-голямата част от екрана е направена така, че да се прелиства напред. По протежение на лявата част площта за прелистване назад е с ширина около сантиметър някъде. Тоест, ако човек е деснорък или както там се казва, и ако държи устройството с дясната си ръка, ще трябва да ползва лявата, за да прелиства назад. Левичарите, както казах, нямат такъв проблем.
Ами аз по принцип също държа с една ръка и прелиствам с другата, ама доколкото схващам, има доста хора, които искат да държат устройството с една ръка и да прелистват със същата ръка. На мен това ми е неудобно и с Киндъл 3, та не практикувам такива упражнения, ама това съм си аз
Даже сега с калъфчето си го държа все едно държа нормална книга и само от време на време тапвам леко екранчето с дясната ръка, че да си прелистя страницата. Много е удобно, да ви кажа.

Преди няколко дни изтече срокът на Thud!. Нямах никакви проблеми да си го чета от несвързаното по никакъв начин с Интернет Kindle до преди малко, когато вързах устройството по wireless, за да смъкна една книга. То обмени информация с кораба-майка, показа ми новата книга и сложи надпис "Loan expired" до Thud!.
Извод: ако Kindle не е свързано с Интернет, книги от библиотеки могат да се четат без ограничения.
Извод: ако Kindle не е свързано с Интернет, книги от библиотеки могат да се четат без ограничения.
- Ambartanen
- Arcanist
Страниците могат да се сменят с плъзгане на пръст по която и да е част на екрана (от ляво на дясно е предишна, обратното- следваща). За достъп до опциите или речника все пак ми се налага да ползвам и лявата ръка, на което все още не мога да свикна- на стария си и доста по-голям DX можех да го държа и ползвам всички опции само с една ръка.Marfa wrote:В интерес на истината, е удобно повече за левичарите.Това е така, защото ако го държиш с лявата ръка, няма никакъв проблем да прелистваш с палеца напред и назад. По-голямата част от екрана е направена така, че да се прелиства напред. По протежение на лявата част площта за прелистване назад е с ширина около сантиметър някъде. Тоест, ако човек е деснорък или както там се казва, и ако държи устройството с дясната си ръка, ще трябва да ползва лявата, за да прелиства назад. Левичарите, както казах, нямат такъв проблем.
Аз преди няколко дни се сдобих с киндъл тъч и засега имам доста смесени впечатления, които вероятно се дължат главно на факта че от две години си ползвам верния kindle DX и ми трябва известно време да свикна. Новият ми се струва мъничък и твърде лек, четенето на pdf-и е направо невъзможно с малък екран без landscape view и нито един от дразнещите проблеми в интерфейса не е оправен. Сигурно след още няколко дни ще започна да виждам и положителните промени.