Списания

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Dante
Mistborn

Списания

Post by Dante » Fri Dec 02, 2011 1:54 pm

Не съм сигурен дали това е правилният форум, ама съм забелязал, че тука няма подобна тема. Та - заглавието говори само за себе си - четете ли някои списания, кои и защо? Кои според вас са най-добрите четива за влака/градския транспорт/(THE HOLY!)кенефа?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 02, 2011 2:08 pm

Напоследък се зарибих по Abitare, но още не съм си го купувал, само го разлиствах. Изглежда маса яко.

Чета сравнително редовно Geo и Mоето пътуване
This is it. Ground zero.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Dec 02, 2011 2:20 pm

Aз пък супер много се зарибих по L'europeo. Мислех, че ще е твърде снобско и "интелектуално", но се оказа изключително, изключително увлекателно и интересно. Първия брой който прочетох го изядох от първата страница до кориците за една нощ (180 страници). Сега си търся старите броеве, за сега имам 6 :Д

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 02, 2011 2:23 pm

Еуреопео наистина е доста добро. Изненадващо за мен, харесах дори списанието на Форбс, супер беше интересно.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Dec 02, 2011 2:30 pm

Хора с обща култура ;_;

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 02, 2011 3:14 pm

Аз общо взето карам на Гео, Нешънъл Джиографик и Нолидж. И трите са добри, макар че понякога ме дразни, когато стаиите от почти цялото списание са от една и съща сфера. От време на време с лек срам си купувам разни неща от типа на Джой, Космополитан и т.н., щото ме кефят картинките или защото има указание за правене на "шест вида бързи летни плитки". Лошото е, че макар и да са дъвка за окото са почти нечитаеми. Съветите за връзки и секс са особено епични и евентуално могат да се четат като хумористични страници. Веднъж пробвах върху Пенчев четвъртото от "четири неща, които никога не бива да караш гаджето си да прави" (щото другите три ги беше правил по своя воля) и той беше много въодушевен. Роулинг Стоун беше добро, но го спряха в България. Другото, което си купувам е Декор - първите няколко бяха добри, после му намалиха обема, сложиха много реклама и и изснобяха артистично, ама навик...
А на Еуропео-то все му се каня...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Dec 02, 2011 3:49 pm

Аз съм на Плейбой и Нолидж. Понякога Максим, до други прсто нямам достъп иначе това на Данте звучи интересно.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Dec 02, 2011 9:13 pm

Супер е брутално (L'europeo), препоръчвам с 2 ръце и 3 крака. Попринцип списания никога не чета, но след една среща във факултета с Любен Дилов-син (който в момента е главен редактор на списанието) си купих един брой от любопитство. Невероятно е. Всеки брой има собствена тематика, която е политическа, историческа, икономическа, някакво социално проявление и много други. Досега са излезли 22 броя като старите (без 2-ри) могат да се намерят на определени места чисто нови. Статиите са страхотни, много интелигентно (но не високопарно или "елитарно") написани, със страшно много вълнуващи факти, които попринцип не бих научил. А някои материали са направо потресаващи.
Абе не знам, супер съм хайпнат, от няколко дена заебах всичко що роман бях започнал и само това чета. :D

dunedanetz
Smallfolk

Post by dunedanetz » Fri Dec 16, 2011 6:03 pm

Аз чета National Geographic, Списание 8, от време на време Нолидж и Гуд Фуд. Това Л`Европео трябва да го пробвам...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Dec 16, 2011 6:32 pm

Aма си потърси някой от по-старите броеве, които са преди Любен Дилов. Те и неговите са яки, ама старите броеве са с по-интересни теми.