Random Book Stuff

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Wed Dec 07, 2011 11:43 am

Томек wrote:20 % е намалението на повечето щандове.
Тоест като да си го поръчаш от сайтовете им без търговската надценка.

:neutral:
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 07, 2011 5:01 pm

Мдам пообиколих днес, стандартното моткане и взимане на преоценени книжки, но пък си докопах "Мастилото" от 22 на 5лв, та и на хартия да го видя ;).
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Dec 07, 2011 5:44 pm

Обиколих го и аз панаира, бутах се с пенсиите, и аз да видя свят. Идеалното място е да се сдобиеш с книги, които така или иначе се продават в Хеликон(на 100 метра от там) или в Ciela(на 100 метра в обратна посока) :lol: Големи промоции имаше, но не и на книги от които се интересувам в момента(имаше Станек за 2 лв. и да, ти даваш 2 лв., а не те на теб :shock: ).
Успях да се сдобия с апокрифната вече "Дивна" на казанлъшкия клуб "Светлини сред сенките". Очаквам бозица, но поне е тънка, а искам да ги спонсорирам малко.
Взех си и "Пътят" и "Книга за гробището", колкото да не излизам с празни ръце. А един човек пред мен като пита за Геймън и човекът от щанда на Probook му го изрекламира неустоимо - "Геймън си е... Геймън" :D
Не успях да си намеря Патрулите на Лукяненко, отново имаха само Луксозните издания с твърди корици :evil: . Еми няма пък да си ги взема само двете!!!!
Фантастичната част при Бард е смях в залата. Готварската секция, точно до нея, е по-голяма, а и си има момиче с готварска шапка, което да я представя. Не видях човек в Starfleet униформа, който да рекламира луксозните издания на Бредбъри. Имаше разни случайно подбрани(каквото е останало в килера) от ИСФ.
There are no rules! I'm gonna get you!

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 07, 2011 7:54 pm

Aз пък си взех готварската книга на леля Ог от Вузева за 7 лева, не че спестих нещо, но поне не си тръгнах с празни ръце. Между другото, говорих с тях и те казаха, че са направили напълно нов превод на Going Postal и ще пускат нов тираж. Което е супер яко, защото явно са разбрали за фейла си.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Dec 07, 2011 8:22 pm

Dante wrote:и те казаха, че са направили напълно нов превод на Going Postal и ще пускат нов тираж.
WooT wOOt
Най-после my collection will be complete!!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 07, 2011 8:28 pm

То Вузевите случайно ги намерих в ъгълчето щото се пишат Архонт - В май.

В хеликона имаще твърде много народ ама мернах, че предлагат доста е-буци на сочни цени.
Martix wrote: Взех си и "Пътят" и "Книга за гробището", колкото да не излизам с празни ръце. А един човек пред мен като пита за Геймън и човекът от щанда на Probook му го изрекламира неустоимо - "Геймън си е... Геймън" :D
Хехе, е Лъчо не е от най-разговорливите пък и тук е момента да се извиня за пореден път за качеството на корицата. Геймъна е една от причините да се махна от пробук с мръсна газ :).
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Dec 07, 2011 8:37 pm

Забравих да спомена, че от корицата на Пътят научих, че това е книга на "Опра Уинфри Бук Клъб"(правопис запазен). Определено ще си заслужава. Опра не може да греши. :D

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 07, 2011 9:21 pm

Е, аз пък точно с пича от Probook си говорих най-много. Прочее, какво й има на корицата на Геймън? Мен ме изкефи на макс.
Абе, защо никой не е споменал все още за новата книга на Пратчет?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 07, 2011 9:39 pm

Ми щото си загубих намсиколко дни да я правя да я хареса Шефа и накрая я пусна да спести някакви стотинки на няква рандъм печатница на мека хартия и тъмна до неузнаваемост ;((. Както и махнаха илюстрацийте вътре...

а дори издирих мястото където му е дошла идеята за да го ползвам.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:High- ... circle.jpg

нещо по в тоя цвят поне. :(
Spoiler: show
Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 07, 2011 10:06 pm

О, това наистина е безбожно по-яко :o
Ама евалата за корицата, не знаех че си я правил ти - супер е яка!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 07, 2011 10:14 pm

Мерси, пак далеч от желания резултат ама като ти дават текста за гърба с правописни грешки в 15;30, а трябва да влезе в печат в 16;00 в Хасково някак ми се реве. Ако си бяха сложили ламината на черния фон и хубав картон и релефа и селективния лак с ножа на гърба щеше да си светне :(. Както и да е, сори много болна тема. То и тази за рокерите книжката No Angel и правих дизайна ама вече бях напуснал с лек скандал и я пуснаха титула с името на тоя от щанда се едно я е правил той... педали.

Пратчетките май малко хора смеят да си ги купят след последните веселия. Аз поне съм се заклел да не взимам на бг. Само автентичната котка не съм я докопал още на английски ама не ми е спешна толкова. То и при нея имаше някакви липси мисля в бг изданието.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 07, 2011 10:21 pm

Всъщност почти всички, които познавам си ги вземат пак на български. Да не говорим за обикновения читател, на когото едва ли му е направило такова впечатление. А и хората са решили да си поправят грешката. Аз досега не оставал недоволен от превод на Пратчет. :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 07, 2011 10:29 pm

Ми след като видях умишлено изрязани 15тина страници от Дядо Прас и приключих с българските подобия на Пратчет. За обикновенния читател... да е жив и здрав и да си тъне в блаженно невежество ;). Пък и и си е добро упражнение по английски :).

Блазни ме на БАРД там с отстъпка на Жак Пепен една книга луксозна готварска ама да видим до уикенда може да мина пак от там.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Dec 22, 2011 4:19 pm

Страницата с новите книги на ИнфоСмрад:
http://infodar.com/new.php?
Официално е! Вече гният!

извинявам се за самоцелния хейт, на който чувства, че трябва да му се извиня
The hardest battles are fought in the mind.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Dec 22, 2011 4:38 pm

Така и така съм се отдал на злобеене този следобяд, така че, нека продължа:mrgreen: . Линкът е към ново издание на Оливър Туист
http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=49304
.. Някои неща са премахнати, с надеждата, че по-малкият обем ще направи книгата привлекателна и за онези читатели, които иначе не биха посегнали към нея.
Ето тези последни редове ме ритнаха по топките. Иновативна концепция. С ножицата към прогрес!
Наясно съм, че (явно) съкратената версия е дело на Тоби Форуърд, но това последно изречение (най-вероятно) е съчинено някъде в академичните дебри на Тодор Нейковски писърски ерудиран мозък, желаещ да ни зашлеви с гениалността си. Обемът им е вината за непосягането към книгата. А тия 40 марки дето ги джугат, на кое място са им в личната класация за "ОНЕЗИ читатели, които вардят мозъка си от дискова херния".
А денят бе толкова хубав, най-накрая дочаках бленувания сняг, но уви, винаги ще се намери някой, който да пожелае да рисува фигурки по снежната покривка с творческата си струя.
The hardest battles are fought in the mind.