Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
По повод зачестилите смъртни случаи премиерът Бойко Борисов поръча на лекарите да направят курбан. “Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки“, нареди премиерът при откриването на обновено отделение в друга болница - “Света Анна“.
"Ако една болница фалира, значи не е била необходима", обобщи премиерът.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Ти какво имаш против Футболиста на годината бе???
Дет вика Тони Филипов, доктора:
А освен това, да продължим с актуалните новини, Нона Караджова родила проектоидеята водата от третия кубик нататъка да минава по по-висока тарифа. За да бъдат стимулирани потребителите да не разхищават вода, не за друго. Идеята много се харесала на шефа на ДКЕВР...

Дет вика Тони Филипов, доктора:
Пък до две години, ако сме живи и здрави, мое ни се наложи пак да си сменяваме паспортите.Най-добре ще е вече всички класации да започват от № 2 – „Мъж на годината”, „Политик на годината”, спортист, футболист, мениджър… Борисов № 1 и нататък да се нареждат както си искат. България отдавна не е имала такъв енциклопедист, такава всестранно развита личност. То и по света не е имало, откакто почина Туркменбаши.

А освен това, да продължим с актуалните новини, Нона Караджова родила проектоидеята водата от третия кубик нататъка да минава по по-висока тарифа. За да бъдат стимулирани потребителите да не разхищават вода, не за друго. Идеята много се харесала на шефа на ДКЕВР...

Пък до две години, ако сме живи и здрави, мое ни се наложи пак да си сменяваме паспортите.
А защо като се идентифицирам трябва да се идентифицирам и със здравния си статус, данъци и осигуровки? Нещо повече, аз не искам за здравния ми статус да знае друг освен лекаря ми и т.н., как ще се гарантира, че с тези карти няма да бъде злоупотребявано? И кво им пречи толкова да си вържат сървърите на НЗОК и НАП с ЕСГРАОН в крайна сметка? Това да си качваме информацията на парче на физически носители не ми се вижда модернизация.Идеята е в електронната лична карта с чип да има информация за гражданина – здравен статус, социално осигуряване, платени данъци, адрес, данни за електронно гласуване и др.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Ми въпреки популярното схващане държавната администрация прави горе-долу това, което й се нареди. А специално за това дори не трябва да впрягаш държавната администрация, а просто да се обяви една хубава обществена поръчка (пак могат да я вземат наши хора, ако това е идеята) за информационна система, която да обедини другите и така.
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Говорейки за IT обществени поръчки, няма как да не споменем прословутия bulgariatravel.org, направен за 1.5 милиона лева. Да, правилно прочетохте. МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА. Нетът неотдавна беше бръмнал от възмущение когато го пуснаха. Авторите на сайта твърдят, че 400000 лв струват преводите на мултимедийните материали. Това според мен е силно завишено, но дори така да е, остават 1.1 милиона лева за един в основата си просто посредствен сайт.
достатъчно е да чекнете гугъл по въпроса, но ето тук примерно и по-специално в коментарите има доста култови неща: http://yurukov.net/blog/2011/09/27/inte ... ravel-org/
достатъчно е да чекнете гугъл по въпроса, но ето тук примерно и по-специално в коментарите има доста култови неща: http://yurukov.net/blog/2011/09/27/inte ... ravel-org/
This is it. Ground zero.
Пенчев, твоите бивши доста скръндзави работодатели са в консорциума по разработването:)))
Жоро, греша ли, или този сайт е правен с някакви шаблони? Защото адски ми прилича на един куп други сайтове...
Всяка поръчка има повече работа, отколкото човек си представя, ама чак пък милион и половина, наистина... При условие, че имаме под 500 обекта, това прави по над 3000 лева на обект - при десетина снимка, и максимум две страници текст на всеки обект за тези пари могат да му направят собствен сайт отделно.
Освен това много се хвалят с дублажа на клипчетата от "нейтив спийкъри", обаче клипчетата наброяват колосалното количество от 9 такива и по някаква причина са качени в ютюб...
Иначе обаче сайтът е направен наистина информативен - има работно време на обектите (сбъркано поне за Античния театър, но да речем, че е изолирано), цени за посещение, карта...
Жоро, греша ли, или този сайт е правен с някакви шаблони? Защото адски ми прилича на един куп други сайтове...
Всяка поръчка има повече работа, отколкото човек си представя, ама чак пък милион и половина, наистина... При условие, че имаме под 500 обекта, това прави по над 3000 лева на обект - при десетина снимка, и максимум две страници текст на всеки обект за тези пари могат да му направят собствен сайт отделно.
Освен това много се хвалят с дублажа на клипчетата от "нейтив спийкъри", обаче клипчетата наброяват колосалното количество от 9 такива и по някаква причина са качени в ютюб...
Иначе обаче сайтът е направен наистина информативен - има работно време на обектите (сбъркано поне за Античния театър, но да речем, че е изолирано), цени за посещение, карта...
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
А само ще кажа че този сайт
http://www.gabrovo.bg/
струваше на общината 500 000 лева и ще замълча.
Така се усвояват парите по европроекти - важното е усвояване да има.
http://www.gabrovo.bg/
струваше на общината 500 000 лева и ще замълча.
Така се усвояват парите по европроекти - важното е усвояване да има.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- penzata
- Forsaken
Евала, че колко съм им набрал на бастуните от М-тел.
Офтопик спам:
Да вземат и да ги осъдят за малоумната реклама с елените на дядо Коледа. По принцип през малкото време, когато гледам телевизия, рекламите ги мютвам, но вчера нейсе. Остроумието на елените почти ме докара до прага на самоубесване на дефицитни мозъчни клетки.
The hardest battles are fought in the mind.