Hisoka is God (HxH темата)
Хм разгеле интересна нова глава в Золдик имението, само да не беше толкова грозно нарисувано всичко...
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Ох, оупънингът и особено ендингът са особено тъжни.... Електрометъл...
Липсва ми детското сладко излъчване на Мито сан, тука е верно като лелка..
Но пък бързо се движи действието, гласът на Гон си ми е ок, Леорио и Курапика също ме кефят! Като рисунък на героите честно казано не мога да направя особена разлика, но не е и като да ги улавям тия работи тъй или иначе...
Продължаваме с епизод 2

Липсва ми детското сладко излъчване на Мито сан, тука е верно като лелка..
Но пък бързо се движи действието, гласът на Гон си ми е ок, Леорио и Курапика също ме кефят! Като рисунък на героите честно казано не мога да направя особена разлика, но не е и като да ги улавям тия работи тъй или иначе...
Продължаваме с епизод 2

shadow dance nikoga ne luje
Посвикнах им на гласовете и сега не ме тормозят толкова. Хисока обаче наистина се обезличава доста с това сею. Дайске Намикава е добър и се старае, та ситуацията не е съвсем трагична, ма оня предишния беше съвършен и супер специфичен и доизграждаше персонажа. И защо на Хисока са му жълти очите ффс? И ква е тая испанска баладица дето пускат покрай него - като я чуя се сещам за нинджата с хемороидите от Гинтама, щото и при неговата поява пускат няква такава. Абе толкова ли е трудно да се направи смислен ОСТ на тва аниме? И в двата сериала е зле.
Блийч, Наруто и ОП. Много хора мислят, че е защото са най-популярните, но всъщност заради самите издатели на Шонен Джъмп, които ги наричат така, защото след една определена криза на списанието тези три манги са причината, поради която списанието е обявено yet again за Най-популярното манга списание.
Това накратко.
Мда, Хънтъра рулз сега.
За разлика от анимето, което хем избързва супер много, хем добавя филърски неща. Яка цензура на картите на Хисока и последствията от тях, адски неподходящи сеююта за менторите на изпита, никаква музика, променяне на разговорите, а, да, и мистериозното смесване на двата изпита на Готвачите в един. Което никой на тоя свят няма да разбере защо беше. Анимето е зле. ;/

Мда, Хънтъра рулз сега.
За разлика от анимето, което хем избързва супер много, хем добавя филърски неща. Яка цензура на картите на Хисока и последствията от тях, адски неподходящи сеююта за менторите на изпита, никаква музика, променяне на разговорите, а, да, и мистериозното смесване на двата изпита на Готвачите в един. Което никой на тоя свят няма да разбере защо беше. Анимето е зле. ;/
A? Има нов епизод на анимето? Я да го видим...
Иначе за мен Хънтъра отдавна вече не може да стъпи на малкия пръстец на ОП. Някога го считах за най-добрата шонен сапунка евър. После обаче Тогаши дави мангата си в грозни инсекти и хиатуси в продължение на 8 години. Тея осем години на мен ми се случиха в реално време, щото бях свидетел на започването на тоя арк (почти - почнах да чета мангата някъде през 2004-а и по това време бяха излязли 2-3 тома с мравки вече) и съм изстрадала, дет се вика, всяка минута от тях. За тея 8 години Ода Ейичиро направи от ОП заглавие, което издухва всички останали представители на жанра (особено Блийч, който е пълна дупка). Шонен сапуните могат само да му дишат прашеца на ОП в момента.
edit: Изгледах епизода. Нямам кой знае кви проблеми с него, най-малкото щото тая част от изпита поначало ми беше супер скучна, а тук са я сбили в 1 епизод. Колкото по-бързо стигнем до кулата и лова със значките, толкова по-добре. Все пак, ако не ги беше избило на "творчество" с филър моментите, като нищо можеше да им остане време и за сушито тука...
Иначе за мен Хънтъра отдавна вече не може да стъпи на малкия пръстец на ОП. Някога го считах за най-добрата шонен сапунка евър. После обаче Тогаши дави мангата си в грозни инсекти и хиатуси в продължение на 8 години. Тея осем години на мен ми се случиха в реално време, щото бях свидетел на започването на тоя арк (почти - почнах да чета мангата някъде през 2004-а и по това време бяха излязли 2-3 тома с мравки вече) и съм изстрадала, дет се вика, всяка минута от тях. За тея 8 години Ода Ейичиро направи от ОП заглавие, което издухва всички останали представители на жанра (особено Блийч, който е пълна дупка). Шонен сапуните могат само да му дишат прашеца на ОП в момента.
edit: Изгледах епизода. Нямам кой знае кви проблеми с него, най-малкото щото тая част от изпита поначало ми беше супер скучна, а тук са я сбили в 1 епизод. Колкото по-бързо стигнем до кулата и лова със значките, толкова по-добре. Все пак, ако не ги беше избило на "творчество" с филър моментите, като нищо можеше да им остане време и за сушито тука...
Баланс на атмосферата. Хем бадасс герои и околности, хем наивност. Това е Хънтъра. Не само и единствено светлина и ведрост, още малко един Телетъбис ще изскочи. >_>
10 суши майстора в целия свят звучи много по-различно от 10 човека в света, които могат да изпекат прасе. >_> А че розовите прасета бяха покъртителни, карай.
Един ми е въпросът. Ако сега, когато просто Хисока понаряза хората с картите, всички изпопадаха без капка кръв, то...
За ОП... Айде в ОП темата. :>
П.С. Чела ли си частта от Мравка арката с Паяците?
10 суши майстора в целия свят звучи много по-различно от 10 човека в света, които могат да изпекат прасе. >_> А че розовите прасета бяха покъртителни, карай.
Един ми е въпросът. Ако сега, когато просто Хисока понаряза хората с картите, всички изпопадаха без капка кръв, то...
- Spoiler: show
За ОП... Айде в ОП темата. :>
П.С. Чела ли си частта от Мравка арката с Паяците?
Да, четох я. Беше от по-яките моменти там, щото и Фейтан ми е доста любим, обаче една птичка пролет не прави.
Иначе не обърнах внимание конкретно на кръволея при Хисока и картите - там ми направи впечатление някакъв цялостен ефект на профанизация. В първия сериал това си беше доволно болна сцена, щото виждаш как на Хисока му прихлопва дъската и става супер злосторен ей така ненадейно (ние нали не го познаваме още като персонаж, та си е изненада). Заплахата се излъчваше от всяка фибра на тялото му. Отдадох разликите на гласа, щото тоя войсоувър определено не успява да ме стресне както предишния, и на малоумната испанска баладица, която ни пускат покрай него. Това за кръвта сигурно е допринесло. И все пак, предишния сериал също не го помня като особено кървав - има разни ужасяващи сцени, които в мангата са мегабрутални, ама анимето определено ни спестяваше доста от тях. Те и мангата я цензурират от време на време - понякога съм чакала за танкобончето за да видя някои сцени в пълната им прелест.
Иначе не обърнах внимание конкретно на кръволея при Хисока и картите - там ми направи впечатление някакъв цялостен ефект на профанизация. В първия сериал това си беше доволно болна сцена, щото виждаш как на Хисока му прихлопва дъската и става супер злосторен ей така ненадейно (ние нали не го познаваме още като персонаж, та си е изненада). Заплахата се излъчваше от всяка фибра на тялото му. Отдадох разликите на гласа, щото тоя войсоувър определено не успява да ме стресне както предишния, и на малоумната испанска баладица, която ни пускат покрай него. Това за кръвта сигурно е допринесло. И все пак, предишния сериал също не го помня като особено кървав - има разни ужасяващи сцени, които в мангата са мегабрутални, ама анимето определено ни спестяваше доста от тях. Те и мангата я цензурират от време на време - понякога съм чакала за танкобончето за да видя някои сцени в пълната им прелест.
Добре добре, мангаката си е пил лекарствата явно, тия глави почват да са яки с Килуа и родата. 

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Ми последно са го превели момиче, бали го в оригинал как е
. Щом ще и трябва икономка, а не бътлър явно важи.
http://mangastream.com/read/hunter_x_hunter/76466254/15

http://mangastream.com/read/hunter_x_hunter/76466254/15
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Хааа и изборите почват да стават леко интересни или поне момента в който 
- Spoiler: show

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Хаха, последните две глави са все така яки. Леорио демонстрира няква полза от себе си най-сетне, макар че продължава да ми лази по нервите. Развил е нен умение кат на оня боксьор от Грийд айлънд.
А Хисока и Илуми са толкова СЛИЗЕСТИ заедно... Побиват ме тръпки от тия двамата. Тва е все едно Уейн Гейси и Тед Бънди да се съюзят срещу нещо...
А Хисока и Илуми са толкова СЛИЗЕСТИ заедно... Побиват ме тръпки от тия двамата. Тва е все едно Уейн Гейси и Тед Бънди да се съюзят срещу нещо...